View Single Post
Eski 02-04-2016, 06:46   #118
OSMAN45
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-12-2009
Dün ve önceki gün bahçemde idim. Yine kış hamlığının üzerine çok yorucu işler yaptım. Gitmişken beni sevindiren birkaç konuyu paylaşmak istedim. Ve fotoğrafladım.

1-2014 kışında donup kurumuş olan Avustralya kara dutum geçen mevsimde alttan sürgün vermiş ve kökünün ölmediğini göstermişti. Bu yıl tam büyümüş ve meyve tutmaya bile başlamış. Diğer dutlar hala tomurcukta.

2-Yine 2014 Aralığında taşıdığım ikinci nar ağacımın da uyanmaya başlamasına sevindim. Soğuk tarafta kalan nar ağaçları henüz uyanmadı.
Taşıma esnasında sorduğum soruyu kopyalayıp tekrar sormak istiyorum.

Her zaman merak etmişimdir. Bu tarz ağaç taşımalar ağaçlara verime ulaşmada ne kadar süre kaybettirir. Bahçıvanlık kursunda bu tip uygulamanın tam uygun şekilde yapıldığı taktirde ağaca yararı dahi olacağı söylenmişti. O zaman ceviz, badem vb gibi 10 yıl gibi uzun sürede maksimum verime ulaşan ağaçların daha sık dikilerek örneğin dallarının değmeye başladığı 5. yılda sökülüp 5 yıllık fidan elde edilmesi düşünülemez mi?

3-Geçmiş yıllarda tam açılmışını paylaştığım mor salkımının yarı açılmış hali daha hoşuma gitti.

4-Çilekler bu yıl çok canlı. Hayırlısı.

Eklenen Resimler

OSMAN45 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön