![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
İşte buna çok sevindim, bahçede kendiliğinden çimlenenler böyle açmazsa ve de siz paylaşım etkinliğine katılırsanız, sizden talep ederim çillinin tohumlarından. Çiçekler dalında iyice kuruduktan sonra tohum alabilirsiniz. Yeteri kadar tohum alınca geçen çiçekleri keserseniz çiçeklenme süresi uzar. Bir kaç fotoğraf. Ağaç bamya tohum tutar umarım. Sarı bitler temizlendikçe yerine yenileri geliyor. Pek fazla zararı yok gibi. ![]() ![]() Salçalık domatesler. ![]() İncirler olmaya başladı. ![]() Erikler toplandı, dağıtıldı. ![]() |
|
|
|
|
|
#2 | ||
|
Ağaç Dostu
|
Öğle yemeği bahçeden. ![]() ![]() Alıntı:
Talep etmeme gerek kalmadı.![]() ![]() Alıntı:
![]() Hele bugün öyle bir kır çiçeği gördüm ki, daha önce hiç görmemiştim. Bu mevsimde yılan falan gelir diye yukarı bahçeye hiç çıkmam. Bugün eşimle birlikte incirlere bakmaya çıkmıştım, iyi ki de çıkmışım, bu pembeyi gördüm. Daha sonra eklerim. ![]() Yolda gelip giderken hep yılan yastığı görüyorum. Bugün bahçede epey aradım, yoktu maalesef. ![]() Paylaşım etkinliğinden gelen tohumlardan mısır, sadece bir koçanı olmuş, eşimle paylaştık. ![]() ![]() ![]() Lezzetli bir çeşitmiş. Teşekkürler, Sayın olmez. |
||
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Bu gün senin kulaklarını çınlattım neden biliyor musun, ilk defa markette Hünnap gördüm, hem de tazecik.. Hemen aldım, tazesi de kurusu kadar güzelmiş, çok mutlu oldum. Birkaç sene önce "keşke sana tazesinden gönderebilseydim" demiştin, nihayet tatmak kısmet oldu. Nedense Mersin'de Hünnap yok, ya bilmiyorlar ya iklim uygun değil. Bahçen her zamanki kadar bereketli ve güzel, senin elinin değdiği her yer güzelleşiyor. İşin çok ama kendi ürettiğin yiyeceklerinle daha sağlıklı besleniyorsunuz, bir çok kimseye nasip olmuyor ne yazık ki. Bu arada cevizlere bayıldım ![]() |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| antep fıstığı, ceviz silkme makinası, ceviz soyma makinası, chandler ceviz, zeytin |
|
|