![]() |
|
![]() |
#3961 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
|
Benim bahçede bir tane sebze yok abla . Bu sene havalar çok geç ısındı. Daha doğrusu zamansız ısındı, soğudu. Domatesler daha yeni çiçek açtı. Biberler bit kadar. O kadar çok tohum ektim. Umarım meyve verirler donlardan önce. Afiyetle iyi günlerde tüketin. Sarı lilyumlar çok güzel. Sevgiler. Düzenleyen aleydi : 19-06-2016 saat 14:35 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3962 |
Ağaç Dostu
|
Aleydi'cim, bizimde domatesler güzel gelişiyor ve sağlıklı. Biberlerde neşe yok, dikildikleri gibi duruyorlar neredeyse. Hava iyice ısındı, bundan sonra güzel gelişirler umarım. Ama meyvelerde durum iyi. Hele ilk aşıladıklarımızdan 6 yıllık chandler cinsinde bayağı güzel meyve var. Akşam üzeri arabaya binmek üzereyken çektim. Pek net olmamış. ![]() ![]() Dikensiz böğürtlen. ![]() Civanperçemi açmış. ![]() Gün güzeli de. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3963 |
Ağaç Dostu
|
Hatminin tomurcuğunu bakla zınnıları ve upuzun antenleriyle ilginç bir böcek işgal etmiş. ![]() ![]() Sedumlar iyiden iyiye açmaya niyetlenmiş. ![]() ![]() ![]() Bu sene yine ektiğim tohumlarda çimlenmeme sorunu oldu. Çok yıllıklar da olmasa pek bir renksiz kalacakmışız. ![]() Margarit papatyalardaymış, sıra. ![]() ![]() Zamanında, jineop'un (rahmetli demeye dilim varmıyor) gönderdiği tohumlardan çimlenip, açmıştı. Şimdi her sene böyle kendi kendine açıyor. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3965 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
![]() Yahu valla koptum artık 3 senedir katmerli gülhatmi istiyorum, yok nasip olmayınca olmuyor işte. Bu sene yine fidecikleri diktim inşallah seneye nasip olsun sevgili SDurul'um... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3966 |
Ağaç Dostu
|
Yürekten amin diyorum, YeniGine'cim. Bana kalırsa tohumları direkt el ayak olmayan bir yere ekip unutacaksın. Şaşırtmaya gerek yok. O kendi kendine yapacağını biliyor. O kadar çok hatmi fidesi çıkmış ki, yakın olsa da bahçene aktarsak. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3967 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Soğanlar(ya da sarımsaklar mı demeliyim)gelecek bahara hazırlık yaparken vereceği çiçeğini de hazırlarmış, sanırım tüm soğanlı bitkilerde durum aynı. Yani, senin "bu sene açmayacak sanırım" dediğin A101 Liliumları açacak ![]() Katmerli hatminin tohumlarını Jineop'umuz göndermişti bana da, çok fazla tohum veriyor, tohum paylaşım etkinliğinde paylaşabilirsin, herkes çok seviyor. Başta sevgili YeniGine ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3968 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3969 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Adalet hanım, açmayacak sandığım liliumların açacak olması müjdesine sevindim. Yarını iple çekiyorum. Daha stargazerler de var. ![]() Şimdiye kadar saksıda öldürmeseydim her renginden almıştım. kgursan'dan iki sene üst üste aldım. Marketlerden aldıklarımı saymıyorum bile. İstemiştim ki terasta gözümün önünde olsunlar, daha çok görebileyim. Keşke hepsini bahçeye dikseydim. Ama biliyorsun bahçede de önceleri çapa makinası, şimdi de traktör canavarı var. ![]() ![]() Katmerli hatmiyi tohum paylaşım etkinliğinden sayın heyyamola'dan edinmiş, iki sene üst üste tohum paylaşım etkinliğinde paylaşmıştım. Sanırım bu sene son kez paylaşırım, çünkü tohum işlerinden vazgeçmiş bulunuyorum. Yıllar önce senin söylediğine geldim. Hem çimlendirmede başarısızlık yaşıyorum, hem de artık yoruldum. ![]() Sevgili YeniGine, ne diyeyim hatmiler umarım artık açarlar da, seni sevindirirler. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3970 |
Ağaç Dostu
|
Pazar günü nispeten serin bir hava vardı. Hatta öğleden sonra kuvvetli bir rüzgâr eşliğinde sağanak yağmur yağdı. Serinledik. ![]() ![]() Yarım saat kadar sonra yine Güneş çıktı. Gökkuşağı çıkar belki diye bekledim ama çıkmadı. En çok istediğim şeylerden biri de Gökkuşağı fotoğraflamak. Belli mi olur, belki bir gün. ![]() ![]() Sabahtan akşama kadar vişne konservesi ile uğraştık. Depo yapılırken ocak yerimiz yıkıldığı için açıkta ocak yaktık. ![]() Konserveler 28 kavanoz oldu. Bir kısmını da tek içimlik şişelere yaptık. Küçük kızın meyve sularının bir kısmı hazırlanmış oldu. Sırada kayısı ve şeftali konserveleri var. ![]() Bunca hengâme arasında ekinezyaları çekmeyi unutmadım. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3971 |
Ağaç Dostu
|
Çiçek adasının kenarındaki hurdalar hafta arası kaldırılmıştı. Hurdalardan yanaşamadığım, budanması gereken tüm bitkiler budandı. Her yerde çıkan katmersiz hatmiler, çiçek açmaktan yorulan karanfiller, geçen papatyalar, tohuma kalkmış şebboylar, hiç acımaksızın budandılar. ![]() ![]() ![]() ![]() Papatyaları bakla zınnıları mahvetmiş. Mavi leğene su doldurup koydum, umarım işe yarar. Muhtemelen adını öğrendiğim ve unuttuğum bu parlak böcek, papatyayı mesken edinmiş. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3972 |
Ağaç Dostu
|
Kelebek, envai çeşit böcekler gibi papatyanın konuğuydu. ![]() ![]() Papatyaların arasında mahsur kalan Japon ayvası açığa çıktı. ![]() Stargazer liliumlar da açmaya hazırlanmış. Pis kokulu yeşil böceğin nimf hali de ona yerleşmiş. ![]() ![]() İçlerinde en sevimlisi uğur böceğiydi. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3973 |
Ağaç Dostu
|
Son görüntüler. ![]() Çiçek adasında büyüyen yabanimiz, çiçeğini merak ettiğim için sökmemiştim. ![]() Verem otu bu sefer yabani otları sarmış. Alıp hemen imha edildi. ![]() Phloxlar çiçeğe davranmış. ![]() Seviyorum bu sedumları. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3974 |
Ağaç Dostu
|
Abla, verem otu dediğinden benim maviş saksımda da var bir tane. Temizlemekten bıktım. Nereden türüyor anlamıyorum, havada çimleniyor gibi. Bir de pençeleriyle bitkimin dallarından birine yapışıyor, sonra sar babam sar. Sardığı yerleri de pençeleriyle sıkı sıkı tutuyor. Bir bakmışım yemyeşil garganica saksısından yukarı doğru sarı bir iplik ![]() Tek içimlik meyve suların bana da ilham oldu. Çocuklara marketten alınmış gibi görünecek ve içmesi daha keyif verecek. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3975 |
Ağaç Dostu
|
Sûz-i Dilârâ'cım, ev yapımı meyve suları ve konserveler favori içeceklerimiz. Bu sene tamamen abur cuburu kestik. Yaparsan çocuklar için iyi olur. ![]() Hava serinleyince veremotu çıkan bitkilerinin toprağını değiştirirsen iyi olur. Çok tehlikeli bir parazit. Topraktaki tohumlarından sanırım yeniden yeniden çıkıyor. Fark etmezsen bitkiyi kaybedebilirsin. Önceki yıllarda bahçede ekili latin çiçeğini, o kadar temizlememe rağmen öldürmeyi başarmıştı. Bir de temizlediklerimi muhakkak yakarak imha ediyorum ben. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3977 |
Ağaç Dostu
|
Benim sedumlar ve gönderdiklerin hep çiçek açtı abla. İnternet yavaş fotoğraf yükleyemedim.Gri kelebek çok hoşmuş ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3978 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Alıntı:
|
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3979 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-01-2013
|
Alıntı:
Ne kadar güzel kendi ellerinizle yetiştirdiğiniz meyvenin sularını hazırlamak, en doğalını tüketmek, ellerinize sağlık. Geçmiş meajlarınızda vardır belki ama rica etsem meyve sularının ve meyve konservelerinin tarifini paylaşır mısınız? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3980 |
Ağaç Dostu
|
Sayın ceydoruk, meyve sularını burada anlatmışım. Bu sene vişneleri kaynatıp süzdüm, kevgirden geçirmeden sadece suyunu şişeledim. Konserveleri de meyveleri yıkadıktan sonra kavanozlara doldurup, su ve birer çorba kaşığı şeker ilavesiyle kapatıp, kazanda kaynadıktan sonra 10-15 dakika tutup hazırlıyorum. Bu gün de erikten yaptık. Bir kaç fotoğraf. ![]() ![]() ![]() Kazandaki ve çıktıktan sonraki hallerini fotoğraflamadım. ![]() Narlar çiçekten meyveye dönmüş. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3982 |
Ağaç Dostu
|
Bir bahçeden ancak bu kadar verim alınabilir, salçalar, cevizler, reçeller, konserveler, turşular ve daha kimbilir neler.. Ellerine sağlık Durul'cuğum, vişne suları nefis görünüyor. Phloxlar açmış, uzaktan seyretmekle yetinme, güllerle yarışacak kadar harika kokuları vardır. Çok yoruluyorsun biliyorum ama ortaya çıkan güzellikler bu yorgunluğa değiyordur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3983 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Adalet hanım, sağ olasın. İşler yeni başlıyor. Phloxların yaşadığım yerden edindiklerim açtılar, geçmek üzereler. Hatırlatman iyi oldu, koklamamıştım, nefis bir kokusu var. Senden gelen phloxlar ancak tomurcuklandılar, yaprakları da daha koyu yeşil, biraz farklı galiba. ![]() Melek borularım köklendi, sarıları diktim, pembelerin biraz daha kök uzatmalarını bekliyorum. Teras sayfama eklerim. ![]() Tomurcuk araştırması bu sefer boşa çıkmadı. Hem bit, hem tomurcuk var. ![]() Bu sarı bitleri başka hiç bir bitkide görmedim. Her sene çıkıyor. Sanırım ağaç bamyaya (Araujia sericifera) has bir zararlı. Islak peçeteyle temizledim. ![]() ![]() ![]() Vee mutlu son. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3984 |
Ağaç Dostu
|
A_NOMAD'cım, canlı yayında söylediğim böcek. Yaşamadı maalesef. Ben bunu nasıl tuttum? ![]() ![]() Çay yaptığımız küçük soba gibi aracın küllerini döktüğümüz tenekenin içine gelmiş. Aracın altındaki kül çekmecesini sık sık boşalttığımız için orada durması gerekiyordu. Bu aklıllı oraya gelmiş, habire üzerine sıcak küller dökülmüş. Çıkardığımda ayakları hareket ediyordu. Bol su ile yıkadım, kendine gelir mi diye bekledim. Olmadı. ![]() Küller her yerine yapışmış. ![]() Çok kavunumuz var ya, eşim bostan korkuluğu yaptı. ![]() ![]() Domatesler kızarmış. İlk hasat üç taneydi. Bundan sonra çoğalır. ![]() Armutlar olmuş. Buyurun. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3985 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3986 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Durul'cuğum, ağaç bamyadaki sarı böcekler karancılara ziyafet olmuş ![]() Geçenlerde benim Maviş'te siyah böcekler oluşmuştu, çok üzüldüm, hemen araştırmalara başladım. Zirai ilaç satan yerlere gidip derdimi anlattım, bana 6-7 çeşit ilaç tavsiye ettiler, hepsi de zehir ve ilaçlama yaptıktan sonra o alandan en az üç gün uzak durun diye de tembih ettiler. İçime sinmedi, ilaç almadan çıktım. Daha sonra Ev yapımı ilaçlar başlığında sevgili Mine Pakkaner'in tavsiyelerinden Çalı minesi(Lantana)yaprakları ile ilgili, sokucu emici böceklere çok etkili olduğunu yazdığı mesajını okudum. Hemen uyguladım ve Maviş şu anda temiz ![]() Melek borazanları Joker gibi, her mevsimde çelikleri köklenebiliyor. Güle güle sağlık içinde kazasız büyüsünler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3987 |
Ağaç Dostu
|
Korkuluk imaj değiştirdi. ![]() ![]() Bu korkuluk pek güler yüzlü. Bu arada, kavunlarda çiçek bile yok henüz. Neyi koruyacaksa? ![]() ![]() Deponun etrafına beton atılması parça parça ilerliyor. ![]() Çiçeğini göremedim henüz, bir şey oluşmuş, tomurcuk mu bamya mı bilemedim. Bamya galiba. ![]() Dün akşam yemeğini orada yedik. Bu arada uzun süredir çekmediğim günbatımını çekme fırsatım oldu. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3988 |
Ağaç Dostu
|
Bizde bu yıl hiç üzüm yok. En sevdiğim siyah üzümde dondu kışın. Süper olmuşlar.Bolca yaprak var. Hatta bir kısmını salamura yaptım bile. Gün batımı senin çekiminle bir başka güzel. Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3989 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Adalet hanım'cığım, bu durumda önce çalı mine bulunacak. ![]() ![]() Melek borazanları bu sefer olacak sanırım, tekrar teşekkürler. Sevgiler... Bir kaç fotoğraf. Sincaplar hasada başlamış. ![]() ![]() Ekinezya uzun süre çiçekli. ![]() Bir de bu böcekler olmasa. ![]() Dalında kalan erikler. ![]() Erik konservesi, son halini eklememiştim. Yarın da cümbür cemaat gidilip kayısı konservesi yapılacak. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3990 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2015
|
Sayın SDurul ve gilan sincaplardan dertli bende son zamanlarda kaplumbağalar dan dertliyim karpuz kavun ne varsa yiyor... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
antep fıstığı, ceviz silkme makinası, ceviz soyma makinası, chandler ceviz, zeytin |
|
|