![]() |
|
![]() |
#3991 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili SDurul'um korkuluk çok güzel görünüyor. Peki gerçekten işe yarıyor mu, kargalar gelmiyorlar mı? Bilirsin benim balkonuma kumrular yuva yapıyorlardı fakat kargalar yüzünden artık yapamaz oldular. Hani ben de balkona bebekler assam işe yarar mı acaba? Gün batımı; paylaştığın iki fotoğrafta çok güzel, gönlüne sağlık. Fenerine de bayıldım; harika... Bizim site bahçesi polis lojmanları ile ortak alan. Hep derdim şu site bahçemiz daha sakin olsa sincap alır salardım bahçeye, hayalimdi. Neyse zaten olamayacak bir hayaldi. Emeklerinize sağlık, rastgelsin inşallah!.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3992 | |
Ağaç Dostu
|
Sevgili YeniGine, sanırım işe yarayacak. Ben bile bazen orada bir insan var sanıyorum. Balkona bebekler asmak, bence denemeye değer. ![]() İstersen ne yapar yapar bir sincap yakalayıp göndeririz. Biz zaten pek istemiyoruz da. ![]() Alıntı:
Bence; sincaplar, kaplumbağalar ve hatta yılanlar bahçelerin olmazsa olmazı.: Bir kaç fotoğraf. İlk biber hasatları. ![]() ![]() Kavunlarda bol miktarda çiçek var. Hayırlısı bakalım. ![]() Üzümler henüz koruk. irileşiyorlar. ![]() Kayısı suyu. Tamamen doğal. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3995 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
|
Kışın gelip o kayısı sularını, konserveleri, salçaları yürütmek istiyor insan. Bizde yapıyoruz , seninkiler bir başka güzel görünüyor abla ![]() Sincap ve kaplumbağa çok severim. Sincap hiç görmedim. Yinede çok sevimli geliyorlar . Hatta buz devrindekilere bayılıyorum ![]() Çiçekler çok güzel olmuş. Aklım sarı şişelerde kaldı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3996 |
Ağaç Dostu
|
aleydi'cim teşekkür ederim. Muhakkak senin yaptıkların da güzeldir. ''Komşunun tavuğu komşuya kaz görünürmüş'' meselesi. ![]() Sincaplar, bahçede varlıklarını her zaman hissettirmiştir. İlk kez yüz yüze karşılaşmamızı bu mesajımda anlatmıştım. Sevimli hayvanlar. Eşim biraz şikayetçi olsa da geçinip gidiyoruz. ![]() Bahçeden bir kaç fotoğraf. Her taraf kendi kendine çimlenenlerle dolu. Büyüsünler bakalım. ![]() ![]() ![]() Sincapların görüldüğü yerde bu sefer çekirge vardı. ![]() ![]() Dün yine konserve günüydü. ![]() ![]() Ağaç bamyanın çiçeğini kaçırmam inşallah. Tomurcuklar iyice belirginleşmiş. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3997 |
Ağaç Dostu
|
Konservelik şeftaliler. Biraz daha varmış, yine yapılacak. ![]() Pazarcılar gibi iyilerini üste koydum ki görüntü güzel olsun. ![]() Açanlardan. Sedum album kovasında bir açık pembe, biri süt beyazı iki çeşit açtı. Yaprak yapıları aynı, ayırmak mümkün değil. ![]() ![]() Glayöllerin bir çok rengi bu sene açmadı, açanlar da pek keyifli değil. ![]() Katmerli hatmilerin bordosu kayboldu, pembesi de sadece bir tanecik açmış. ![]() Adalet phloxlarım, çok güzel kokuyorlar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3998 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Konservelerin mevsimi gelmiş yine, yorucu işler bunlar, öyle beş on şişe değil kim bilir kaç şişe hazırlıyorsun. Allah kolaylıklar versin.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3999 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Çekirge değil o, peygamber devesi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4001 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
|
Nasıl olacak o iş? Biz de pek severiz, arada görünüp kayboluyor bizimkiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4002 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Ne bileyim biz de etrafımıza cevizler atıp hareketsiz bekleyip bizim zararsız olduğumuza inandırırız belki. Ya da şu klasik koşullanmayı deneyebiliriz. Biraz zor ve sabır isteyen bir süreç olsa da bu sincap alıştırma işi başarabilirdim diye düşünüyorum ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4003 |
Ağaç Dostu
|
Komşulara maskara olacaz yani, bağdaş kurup, parmaklar uçlardan bitişik, dizlerin üzerine konmuş, önümüzde cevizler ve sürekli sinir eden ses; 'hımmmmmmmm' |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4004 |
Ağaç Dostu
|
Sincap
Yaşadıkları Yerler Akdeniz adaları ve İzlanda hariç tüm Avrupa’dan, Japonya’ya kadar dağılmıştır. Türkiye’de Batı Karadeniz bölgesinde Bolu'da, Trakya, Doğu Karadeniz bölgesi Trabzon, Kuzeydoğu Anadolu’da (Kars civarı),Orta Akdeniz Toros Dağlarında yaşar. Ceviz ve meşe ağaçlarını çoğaltabilmek amacı ile son yıllarda Kayseri civarında dağıtılan sincaplar yaşama alanı bulmakta ve ağaçlandırmaya katkı sağlamaktadır. Daha fazlası Vikipedi Cosmic Scrat-tastrophe (2015) [youtube]zgSNlmkJCpg[/youtube] |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4005 | ||||
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar hepiniz sayfamıza hoş gelmişsiniz, ne güzel ben yokken bahçe sessiz kalmamış. Teşekkürler... Alıntı:
![]() ![]() Bundan sonra sadece domates suyu kaldı. Yani işler biraz kolaylandı desem de değil aslında. Salçaları unutmuşum. Her gördüğüm yeşil böceği çekirge sanıyorum. Biliyordum ama ben bunu. Hemen düzelteyim.:rolleyes Alıntı:
Alıntı:
![]() Bizde görecek komşu yok, var da yok, ağaçlardan görünmem öyle hareketsiz beklesem ama eş faktörü devreye giriyor burada. Komşulara maskara deyince, aslında maskaralık bir konu var. Teras ve balkonlarda fotoğraf çekimi. Hele geçen gün gördüğüm bir tomurcuk üzerine gece yarısı flaşlı çekim, epey bir dikkat çekmiştir. Yaz günü herkes balkonlarda. ![]() Alıntı:
![]() Bugünden. Korkuluk işe yarayacak. Kavun çiçekleri meyveye dönmeye başlamış. ![]() ![]() İlk bamya hasadı iki tane. Pazardan alınanlara eklenip pişirilecek. ![]() ![]() |
||||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4006 |
Ağaç Dostu
|
Geç ekilen kabak ve kavunlarımız, biraz büyümüşler. Umarım bu sene yüz güldürürler. Damlama ile sulanıyorlar. Fakat yaşadığım yerde bunların sulanmaması gerektiği ile ilgili bir bilgi duydum. Ne kadar doğru bilemiyorum. ![]() ![]() ![]() ![]() Kavunlardan alakasız bir hasat. Kabuğundan ayrılan iki ağacın biri toplandı, diğeri sırada. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4007 |
Ağaç Dostu
|
Pazar günü akşam üzeri eltimlerin bahçesine uğradık. Orada da biraz görüntü aldım. Bir kaçı. Fotoğraftaki biberi söktü, bize verdi, sağ olsun. ![]() Fasulyeleri çok güzeldi. ![]() Zinniaları çok güzel açmıştı fakat sadece bunu ekliyorum. Sanırım farklı bir zinnia. ![]() Oraya gitmeden bahçede topladığımız biberlerden biraz turşu yaptık. Fidesini Emcelli biberi diye aldığımız biberler, geçen senekinden farklı çıktı. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4008 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Evet geçen senekilerle ilgisi yok, dolmalık biber gibiler sevgili SDurul'um... Turşular, konserveler, meyve suları maşallah maşallah harika; emeklerine sağlıık... Afiyetle tüketip, tekrarı nasip olsun inşallah!.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4009 |
Ağaç Dostu
|
Yıldız çadırı geçen sene dökülen tohumlardan çimlenmişti. Sarılmaya ve açmaya başladı. ![]() Bu da yeni çimlenmiş bir kına çiçeği sanırım. ![]() Ağaç bamyada vuslata erdik. Tohum yaparsa bu yılın paylaşım etkinliğinde paylaşılacak. ![]() ![]() ![]() Adının ağaçla başladığına bakmayınız, bu bir sarılıcı, ağaçla ilgisi yok. Çiçeğinin hoş bir kokusu var. (Araujia sericifera) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4010 |
Ağaç Dostu
|
Yakında mısırlar yenecek kıvama gelir. ![]() Belirmeye başlamışlar. ![]() Bir kökü böceklenmiş. ![]() ![]() Bu sefer patlıcan biber közlemesine iyi alıştık. Sirke, sarımsak, zeytinyağı ile hafif bir yaz yemeği oluyor. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4011 |
Ağaç Dostu
|
Kabak çiçeğini eklemezsem küser. ![]() ![]() Sabah sefaları her yerde. Bulundukları yerlerde sarılacak bir şey olmadığından yerlerde. ![]() ![]() Bu sene tohum çimlendirme özürlü olduğumdan, kendiliğinden çimlenen zinnia. ![]() Katmerli hatmi son çiçeklerini açıyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4013 |
Ağaç Dostu
|
Son. Biraz alakasız olacak, önce çiçek adasındaki domat zeytin. ![]() Biber karığında büyüyen semizotları sarı sarı açmış. ![]() Bu sedum diğerlerinin arasında gelişememişti. Ayırınca çoğalmaya başladı. Çok mini mini bir şey. ![]() Mis kokulu phloxlar. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4014 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sıra salçalarda. İki üç gün önce doğradığım domatesleri bugün geçirdim. Kavanoza doldurup eve getirdim. Bir yandan domates toplamaya ve aynı işlemlere devam edilecek. ![]() ![]() Devamını teras sayfamda paylaşırım. ![]() Bu sene depo yapılırken bazı asmalar kesilmek zorunda kalınmıştı. Kalanlardan bu kara üzüm, komşu ile sınır taş duvarların orada fakat bu sene bakılamadığı için külleme olmuş. Yine de tadı güzel. Şeftaliler bitmemiş, ikisi yan yana güzel durdu. ![]() Son olarak yabani bir bitkinin çiçeği. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4015 |
Ağaç Dostu
|
O kadar şeftali kompostosunu kim yiyecek abla ![]() Biber turşusu kavonozlarına bayıldım, ne kadar düzenli ve sıkışık ![]() ![]() Közleme patlıcanlara kavuşmamıza az kaldı, yakında köye gideriz atarız köze biz de ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4016 |
Ağaç Dostu
|
Küçük kız yiyecek, Sûz-i Dilârâ. ![]() ![]() Turşularda bir ayrıntı; ben yıkayıp, saplarını kesip, kavanoza diziyorum. Suyunu, tuzunu ve sirkesini eşim ekliyor. Çünkü aynı miktarlarda bile eklesem benim turşu olmuyor. (Denenmiştir.) ![]() Közde patlıcana iyi alıştık. Zeytinyağı, sirke ilavesiyle güzel bir salata oluyor. Dolapta her an hazır. Çıkarıp, (doğrayıp, sirkeleyip sarımsaklayıp,) çabucak hazırlayıp afiyetle yiyoruz. ![]() En kısa zamanda köyünüze kavuşmanızı dilerim. Aslında balkonda mangalda da yapılabilir, biz mangal yaktığımızda evde de közlüyoruz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4017 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-05-2009
|
birlik berağberlik takım çalışması çok güzel |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4018 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() Ayıptır söylemesi ben de turşularda çok iddialıyım bir yiyen tadını unutamıyor ![]() ![]() Közlenmiş patlıcanı derin dondurucuya atmak istiyorum, kışın çok özlüyorum ama bu ev sobalı olunca mutfakta oyalanmak insanı donduruyor ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4019 |
Ağaç Dostu
|
Közleme tavaları var altı delikli saplıları 10 sapsızları 5 tl. civarı. Elektrikli veya tüplü ocaklarda da oluyor; kestane, mısır, patlıcan vs. için. Meşe odunu gibi olmasa da... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4020 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Salçalar, konserveler, turşular.. Turşu demişken; beyefendi çok maharetli herhalde, bizde turşunun suyunu sirkesini tuzunu çok kavgacı! sinirli insanlara yaptırırlar, ya da yedi tane kavgacı tanıdığın adını sayarlar ![]() Phloxlar efsane olmuşlar, maşallah... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
antep fıstığı, ceviz silkme makinası, ceviz soyma makinası, chandler ceviz, zeytin |
|
|