Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SDurul
Küçük kız yiyecek, Sûz-i Dilârâ.Şeftalide tazesinden çok konservesini seviyor.
Turşularda bir ayrıntı; ben yıkayıp, saplarını kesip, kavanoza diziyorum. Suyunu, tuzunu ve sirkesini eşim ekliyor. Çünkü aynı miktarlarda bile eklesem benim turşu olmuyor. (Denenmiştir.)
Közde patlıcana iyi alıştık. Zeytinyağı, sirke ilavesiyle güzel bir salata oluyor. Dolapta her an hazır. Çıkarıp, (doğrayıp, sirkeleyip sarımsaklayıp,) çabucak hazırlayıp afiyetle yiyoruz.
En kısa zamanda köyünüze kavuşmanızı dilerim. Aslında balkonda mangalda da yapılabilir, biz mangal yaktığımızda evde de közlüyoruz.
|
O zaman şifa olsun diyelim sevgili kızına

Ben de kompostoda şeftali sevenlerdenim ama yapmıyorum
Ayıptır söylemesi ben de turşularda çok iddialıyım bir yiyen tadını unutamıyor

Van'da komşularımın turşularının suyunu, tuzunu, sirkesini ben ayarlardım, burada da komşum çok beğenince onunkini de birlikte kurduk.
Közlenmiş patlıcanı derin dondurucuya atmak istiyorum, kışın çok özlüyorum ama bu ev sobalı olunca mutfakta oyalanmak insanı donduruyor

Yazdan hazırlamak pratik olacak.