View Single Post
Eski 26-07-2016, 23:04   #4005
Sevgi Durul
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Giriş Tarihi: 02-08-2009
Arkadaşlar hepiniz sayfamıza hoş gelmişsiniz, ne güzel ben yokken bahçe sessiz kalmamış. Teşekkürler...

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı Mesajı Göster
Konservelerin mevsimi gelmiş yine, yorucu işler bunlar, öyle beş on şişe değil kim bilir kaç şişe hazırlıyorsun.
Allah kolaylıklar versin..
Bugün yaptıklarımızla beraber elli altı kavanoz şeftali oldu. Bir iki fotoğraf.

Name:  şeftali.jpg
Views: 640
Size:  28.5 KB

Name:  şeftali-dilim.jpg
Views: 614
Size:  27.2 KB

Bundan sonra sadece domates suyu kaldı. Yani işler biraz kolaylandı desem de değil aslında. Salçaları unutmuşum.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD Mesajı Göster
Çekirge değil o, peygamber devesi
Her gördüğüm yeşil böceği çekirge sanıyorum. Biliyordum ama ben bunu. Hemen düzelteyim.:rolleyes

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ Mesajı Göster
Bahçende çok çeşitli arkadaşların var abla. Senin bahçen benim olsa onları kendime alıştırırdım
Bu mümkün olamıyor, Sûz-i Dilârâ. Son zamanlarda izleri var, kendileri yok. Kendileri evciğin tavan arasında yaşıyorlar, asmadan hızlı hızlı inip çıkıyorlar. Nadiren görüyoruz.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ Mesajı Göster
Ne bileyim biz de etrafımıza cevizler atıp hareketsiz bekleyip bizim zararsız olduğumuza inandırırız belki.
O kadar sabır bende yok ki. Zaten eşim ruh sağlığımdan şüphelenmeye başladı, öylece hareketsiz sincap beklesem şüphesini tesciller.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
Komşulara maskara olacaz yani,
Bizde görecek komşu yok, var da yok, ağaçlardan görünmem öyle hareketsiz beklesem ama eş faktörü devreye giriyor burada.

Komşulara maskara deyince, aslında maskaralık bir konu var. Teras ve balkonlarda fotoğraf çekimi. Hele geçen gün gördüğüm bir tomurcuk üzerine gece yarısı flaşlı çekim, epey bir dikkat çekmiştir. Yaz günü herkes balkonlarda.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mücevher Çalısı Mesajı Göster
Yaşadıkları Yerler
Türkiye’de Batı Karadeniz bölgesinde Bolu'da, Trakya, Doğu Karadeniz bölgesi Trabzon, Kuzeydoğu Anadolu’da (Kars civarı),Orta Akdeniz Toros Dağlarında yaşar.
Teşekkürler... Ama Ege bölgesini unutmuşlar.

Bugünden.

Korkuluk işe yarayacak. Kavun çiçekleri meyveye dönmeye başlamış.

Name:  kavun-.jpg
Views: 611
Size:  70.1 KB

Name:  kavun.jpg
Views: 610
Size:  54.3 KB

İlk bamya hasadı iki tane. Pazardan alınanlara eklenip pişirilecek.

Name:  bamya.jpg
Views: 609
Size:  26.7 KB

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön