![]() |
|
![]() |
#991 |
Ağaç Dostu
|
Öğretmenim, program değişikliği olmadı ve biz pazar günü bahçeye gittik. Fotoğraf çektik, eşimin yapacağı, budama gibi bazı işler vardı, onlar yapıldı. Fakat bir kaç gündür, kendi tüm mesajlarımda temizlik ve bu temizliğin verdiği burukluk nedeniyle fotoğrafları yüklemeye elim varmadı. Siz bilgi vermeden önce, bahçeye gitmediğimiz süre içinde, arbutus unedonun meyvelerinin olgunlaşacağını, kuşlar tarafından yeneceğini, meyveleri göremeyeceğimizi sanıyordum. Aynen sizin söylediğiniz gibi meyveler oluşmaya başlamışlar ve daha çok küçükler. Olgunlaşmaları uzun süre alacağına göre bu da normal sayılır. Saygılar... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#992 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Bahçenin ıssız, sessiz kış görüntüleri. Cıvıl cıvıl, kuş sesleri bile yok. Bir ses duydum, galiba karga sesiydi. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#993 |
Ağaç Dostu
|
Beğenmene sevindim, sevgili Dudi. Senin kocayemişin kuruması da beni üzdü. Ama bekle, kökü sağlamsa, baharda belki sürgün verir. Binbir hevesle yetiştirdiğimiz bitkilerin bazılarını, maalesef elverişsiz hava şartları yüzünden kaybediyoruz. Arkadaşların pek çoğu biliyordur. Ama yeni başlayıp bilmeyenler için, soğuktan etkilenmeyen ve yaşamaya devam eden bitkilerim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#995 |
Ağaç Dostu
|
Bahçe ve çevrenin görüntüleri, her ne kadar kar ve yağmura ilişkin bir belirti yoksada, kışı net biçimde vurgulyor. Dikkat ettim, dallarda tek bir yaprak bile yok..! Yaprak döken ve dökmeyen bitkiler, siyah ve beyaz kadar kolay ayırdediliyor. Teşekkürler Öğretmenim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#996 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 30-03-2007
|
Sayın SDurul; Emekli olunduğunda bahçe işi ile uğraşmanın keyfi bambaşka. Bahçenizde mutluluklar dilerim. Bahçenizin doya doya tadını çıkartın inşallah. Benimde tek hayalim böyle. Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#998 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-02-2010
|
Sevgili SDrul Bahçeniz çok güzel.Manisanın neresinde.Bende aslen Turgutludanım.Özellikle incirleriniz hoşuma gitti.Maşallah.Ben bu forumun en meraklı incircisiyim desem yalan olmaz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1000 |
Ağaç Dostu
|
Bahçeye en son 15 gün önce gitmiştik. O gün çekilen görüntülerden yüklemediklerim. ![]() Son soğukardan sonra da yaşamaya devam edecekler mi bakalım? Bodrum papatyaları, ![]() Ağaç bamya, ![]() Eski evimizin bahçesinden getirdiğim çok sayıda kardelen soğanından tutanların sayısı onu geçmez. Yeni yerlerinde çoğalırlar umarım. ![]() Yaseminin tüm yaprakları sararmıştı, bakalım bu sene erken uyanıp, açacak mı? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1001 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili SDurul, Yaseminin kuruyan yaprağına inat, kardelen tüm güzelliği ile "ben buradayım üzülme" der gibi nasılda öne çıkmış. Bitkiler; İnsanların yapamadığı jestleri, tam zamanında yaparak mutlu etmeyi başarabiliyorlar. Romandan alınmış bir cümledir. "Nalâ'nın ağlattığını, Handan güldürür."der gibiler. Açan da kurusa da, onlar bizim yaşama sevincimiz oluyorlar. Bol çiçekli günler dileği ile.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1003 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2007
|
Sayın Durul sanki uzay dan çekilmiş gibi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1004 |
Ağaç Dostu
|
Sayın fikreteren, bir bakıma öyle. Görüntü Google Earth'den alıntı. Bazı fidanlar nokta gibi görünmüş. Pazar günü eşim bahçeye gitti, beni götürmedi. Bahçe don çamurudur, belki yolun toprak kısmını yaya yürürüm, kestirme yoldan çalıların arasından geçemezsin dedi. Kendisi asmaları ve ağaçların bazılarını budamış o gün. Dönüşte de aracın lastiği patlamış. Seneler olmuştu, arazili araç lastiği değiştirmeyeli, epey bunaldım, iyi ki gelmedin dedi. Ayrıca eşimin söylediğine göre, son soğuklardan sonra, bahçede çiçek falan kalmamış. En kısa zamanda gidip, kendi gözlerimle görmeyince içim rahat etmeyecek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1005 |
Ağaç Dostu
|
Her ne kadar, hava şartlarından ve eşimin iş yoğunluğundan bahçeye sık gidemesek de, bahçe için gereken tüm bakımlar, zamanında ve eksiksiz olarak yaptırılmaktadır. Örneğin bu gün, bahçedeki ağaçlar, işinin ehli bir kişiye budattırılmaktadır. Yanında bir amele de budanan dalları toplamak için tutulmuştur. Önümüzdeki günlerde bordo bulamacı atılacaktır. Bunları neden yazdığımın sebebine gelince, başka bir başlıkta yazılan bahçemizdeki sonbahar bakımının zamanında yapılmadığı ile ilgili bir yazıdır. Aynı yazıda polemik yaşanması yazıyı yazan arkadaş tarafından da arzu edilmemektedir. Benim ise polemiklerle asla işim olmaz. Arkadaşın art niyet taşımadığına inandığım için, gerekli açıklamayı bu sayfada yapmayı uygun buldum. Baharda yetiştirilecek bitkiler için gerekli hazırlıklar: 1 Ocak 2011/ Güngör hanım'ın gönderdiği clematis tohumları ekildi. 23 Ocak 2011/Tohum bahkasından Sedef hanım'ın gönderdiği clematis tohumları ekildi. 10 Şubat 2011/ Orhan Özbilgiç Öğretmenimin göndermiş olduğu selluka tohumlarından on tanesi ekildi. Tohumların çimlenmeleri ile ilgili gelişmeleri ilgili başlıklarda paylaşabilmek ümidiyle... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1006 |
Ağaç Dostu
|
Clematis tohumu ben de ekmiştim, sayın SDurul siz daha önce tohumdan yetiştirmişmiydiniz? Çok merak ediyorum olur mu acaba? Gezdiğim çiçekçilerdeki fidelerden geçen seneden kalma tohumları topluyorum da... :-)) Bahar geliyor nihayet, bahçeniz de kolaylıklar diliyorum.. Sevgiyle kalın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1007 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=21259 Ne güzel, siz gezdiğiniz çiçekçilerde tohum bulabilmişsiniz. Benim ektiklerim, sağolsunlar forumdan arkadaşların gönderdikleri. Ektiğim tohumların çimlenmeyecekleri ihtimalini bile düşünemiyorum. İri iri bordo, mor çiçekleri biran önce görmek istiyorum. Soğuğa dayanıklı oluşları, artı özellikleri. Hepimiz için güzel baharlar, yazlar diliyorum. Sevgiler... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1010 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim, sevgili maki, photoshoptan hiç anlamam ki. O balığı çekene kadar çok sayıda fotoğraf çektim. Çektiğim fotoğrafa bakıyorum, gökyüzü suya yansıyor, balıklar görünmüyor. Yanımda yakın gözlüğüm de yok. Eh çekemedim dedim. Eve gelip görüntüleri bilgisayara aktardığımda çoğu görüntülerde balıklar görünüyor. Ama ikisini yan yana yakalayamamışım bir türlü. Bu arada balıklar cumartesi günü alınmıştı. Yaşarlarsa sayılarını arttıracaktık. Bu gün eşim gittiğinde, balıkların ölmüş olduğunu görmüş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1011 |
Ağaç Dostu
|
Bugün bahçeye gidemiyoruz. İki gündür hava yağmurluydu, yerler çamurmuş. O halde, bahçeyi eve getirelim ve geçen haftanın görüntülerini paylaşalım. Geçen hafta pazar günü erken sayılabilecek bir saate, 9- 9,5 gibi yola çıktık. Hava bulutlu olduğu için eşim bordo bulamacı atıp atmamakta tereddütlüydü. Bulutlar biraz dağılınca ilaçlama makinasını hazırladı. Bahçede ne var yoksa bütün ağaçlara, asmalara bordo bulamacı atıldı. 200 litrelik dört depo, kafi gelmeyince yarım depo daha hazırladı ve akşama kadar işlem ancak tamamlandı. İlaçlama bittiğinde eşimin saçları maviye dönmüştü. Ve bir yükü daha, omuzlarından atmıştı. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1013 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ediyorum sevim.K öğretmenim. Ağaçların sağlıklı olması için, yorgunluk çekmeye değer. O gün eşim gerçekten çok yoruldu. Eee sabahın dokuzundan akşam ezanına kadar, bulamacı hazırla, hortum taşı, hiç birini unutmadan bütün ağaçlara ver. Bütün bunlar yorucu, bir o kadar da zevkli işler. Umarım emekler boşa gitmez. Bir yandan ağaçların bakımı yapılırken, bir yandan da hafta arası kuruyan ağaçlar söküldü, kiraz vermeyen birkaç ağaç kesildi. Yerlerine hünnap, dut ve ayva fidanları dikildi. Kuruyan bir vişne fidanını kestirmedim. Ona Orhan Özbilgiç Öğretmenimin gönderdikleri karagözlü suzan tohumlarını ekip, sardırmayı düşünüyorum. Bu arada çok sayıda fotoğraf çektim. Bu mevsimde ağaçların durumlarından bir kaç görüntü. Koca yemişin meyveleri çok yavaş büyüyor. ![]() Budaması yapılmış kiraz ağacı. ![]() Kirazda meyve gözü. ![]() Cevizde meyve gözü. ![]() Her taraf maviye boyandı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1014 |
Ağaç Dostu
|
Evet, havalar iyi gittiğinden midir, önceki aylarda çektiğim görüntülerde de uyanış belirtileri vardı. Ihlamur ve güllerde de benzer görüntüler mevcut. ![]() ![]() Kıyılarda kendiliğinden yetişen ballıbaba bitkisi. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1015 |
Ağaç Dostu
|
O gün bahçeye gittiğimizde bahçenin bazı yerleri, kazılmış gibiydi. Eşim domuz gelmiş, yiyecek aramış dedi. Biz oradayken gelebilme ihtimalini düşünemiyorum bile. Bu yıl gördüğüm bir uygulama; budanan ağaçların yara yerlerine aşı macunu değil de, su tut diye bir madde sürülüyormuş. Bu ağacın su kaybını ve dışardan gelecek zararları önlüyormuş. ![]() ![]() Bahçedeki suyun çıktığı sondaj yeri, ![]() Bahçeye gidip gelirken, üzerlerinde top top oluşumlar olan ağaçlar görüyordum. Bunlar parazitmiş sanırım. Bizim bahçedeki bir ağaçta da, bu oluşumdan bir tane var. Ne olduğunu araştırmak gerekiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1019 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bahçede o gün çekilen bazı görüntüler, ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
antep fıstığı, ceviz silkme makinası, ceviz soyma makinası, chandler ceviz, zeytin |
|
|