![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Fatoş'cuğum erengülü son soğuklardan sonra senin için fotoğrafladım. Soğuğa dayanıklı bitkileri çok seviyorum. Çiçeği bozulmamış bile. Önümüzdeki günlerde her renginden almayı düşünüyorum. Bahçedekilerin yaprakları biraz pörsümüş ama yeniden canlanacaklar gibime geliyor. Ortancalar uzak bahçede. Kışı sağlam atlattılar diye sevinmiştim, son soğuklardan sonra halleri nicedir bilmem. Eğer yine de yaşarlarsa onların da sayıları çoğalacak. Sevgiler... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
Uzak bahçe de olan ortancalara hiç bir şey olmaz Sayın Hocam meraklanmayınız,gittiğiniz de kısmi bir şekil budaması yaparsanız iyi olur ![]() |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Eğer ortancalar, bu son soğuklarda yaşamaya devam ederse mucize olur, kardeşim. En son gittiğimizde, malç vazifesi gören kuru yaprakları temizlemiş, etrafını açmıştım ortancaların. Olduğu gibi bıraksam yaşarlardı belki. |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kar gitti, bahar geldi sayılır Hava o kadar güzel ki bugün. Ancak yerlerde hala kar var. Güneşi görmek bile, ohh dedirtti bana.Güzel bir bahar diliyorum bahcende. |
|
|
|
|
|
|
#6 | |||
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Güzel baharlar hepimizin olsun. Alıntı:
Alıntı:
Yasemin daha önceden kurumuştu yine. Ama üzerine yığılan budama artıkları, bu son soğuklardan korumuştur, diye düşünüyorum. Havalar ısındığında fazla bekletmeden sürgün verecektir umarım. Bunun dışında üç çeşit yasemin daha aldım. İstediklerimden, pervane çiçekli yasemin ve mavi yaseminim oldu. Bir de beyaz yasemin dedi, çiçekçi. Onları saksıda, balkonda tutmayı düşünüyorum. |
|||
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Sevgili SDurul ortanca sizi üzmez hic merak etmeyin. Tamamen kurumus gibi de görünse dipten yeni yapraklar verip hizla büyür. Sizin orada herhalde bizdeki gibi -20 dereceler olmuyordur. Bu derecelerde bile en dayanikli bahce ciceklerim. Sevgiler. |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
sayın SDurul, yazıda kışıda ayrı güzel bahçenizin.maşallah diyelim.görmediğim değişik ağaçlar var.bitki yelpazeniz oldukca zengin.güle güle büyütün...... |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
teşekkür ediyor, her zaman bekliyorum. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
SDurul menekşe cok güzel,,,,,,,,,,cok teşekkür ederim.gezicez bahçeyi,bahara doyum olmaz oraya........bendeburadan eşlik ederim....... |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Sevgili Sdurul, Bahçeniz bahara umarım kayıpsız çıkmıştır.Özellikle yasemininizin durumunu çok merak ediyorum? |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-04-2009
|
Sevgili SDurul Bahçeniz çok güzel ve çok büyük. Onca meyve ağacı ve diğer bitkiler eminim çok fazla emek istiyordur. Tebrik ediyorum. Bizim küçücük bahçelerde belimiz kırılıyor ![]() Ben de ortancaları kaç senedir saksılarda öldürüyorum. Meğer doğru budama ve malçlama yapıldıktan sonra bahçede çok dayanıklıymış. Bence kısa süreli donlarda malçı kaldırmış olsanız bile zarar görmez. Melisayı çok sevmeme rağmen Ankarada olmayacağını düşündüm hep. Bu konu sizi takip edeceğim ![]() Bir de harika şakayıklarınızı gördükçe 2 sene önceki cahilliğime şimdi daha da çok üzüldüm. Çiçekler öldü diye bahçede ekili ortalama 20 kadar şakayığı çapalayıp çıktım O zamandan bu yana hiç şakayık alasım gelmedi ![]() Sevgilerimle... |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili nurgüldk, bahçemize hoş gelmişsiniz. Bütün güzel sözleriniz için teşekkür ediyorum. Bahçelerde uğraşmak yorucu olsa da sonuçları insanı dinlendiriyor. Ben de önceki yıllarda, saksılarda çok sayıda ortancayı öldürmüş biri olarak, sitemiz sayesinde ve deneyip yanılarak, bahçede daha iyi yetişebileceğini öğrenmiş bulunuyorum. Geçtiğimiz yıl melisa tohumu ekmiş ve çimlendirememiştim. Yeniden denemeye değer. Yer şakayığına gelince, ben geçtiğimiz yıl, çiçekleri geçince yumrularını bahçeye dikmiştim. O da soğuğa dayanıklıymış. Umarım çiçeklerini de görürüz. Ben cumartesi günü bir tane daha aldım, rengi çok güzel. Size de yeniden şakayık edinmenizi öneririm. O güzel bahçenize çok yakışacaktır. Sevgiler... |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın SDurul bahçenize ve ona verdiğiniz emeklere hayran kaldım, Allah nazardan saklasın, çok güzel bir bahçeniz var, çeşit çeşit çiçekler de muhteşem. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
bahar dalı... çok güzel maşallah.bizim ağaçlar karın içinde hala...ağacınızla içim ısındı. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Yaşasın bahar geldiiiiii Bu gün hava cok güzeldi. Kendimden gectim, saksılar değiştirdim. Japon güllerimi bahceye diktim. Evde tuttum 3 tanesi öldü, varsın bahcede ölsün dedim. Ama yedekledim herbirini Yaza, japonlar azarmış bahcede mesela )Bahcende baharı gördüm, mutlu oldum arkadaşım. Sağlıkla yaz göresin inşallah. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Evet bahçene bahar gelmiş sevgil Sdurul harika görünüyor.Ben de bahar hazırlıklarına başladım.Bakalım yaza neler olacak elimde ![]() |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın SDurul, bahçenizi ilk mesajınızdan sonuna kadar dolaştım bu akşam. Dört mevsimi de yaşadım bahçenizde desem yeridir. Ellerinize sağlık, çiçekler birbirinden güzel, meyve ağaçları da öyle. Eşinizle birlikte sağlıklı güzel günlerinizi geçirmenizi dilerim. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili hanndan, cemo, günebakan, Emre, acemifüsun, selenn, teşekkür ederim. Badem çiçekleri bahçede baharın müjdecileri. Bugün gittiğimde daha çok çiçeğini açmıştı, badem. Ve ağacın altında, vızır vızır arı sesinden durulmuyordu. Çiçek döneminde, meyve oluşumu için arılar çok yararlıymış. Arılı çiçeği çekmeye çalıştım. ![]() Bahçede bol bol fotoğraf çektim, fotoğraflar galeriye yüklenecek. Dünden yarım kalan tohum ekme işine devam ettim. Ektiğim tohumlar, düğme çiçeği, cosmos, kağıt çiçeği, haseki küpesi, delfinyum, sedef çiçeği, melisa, ağaç hatmi, şebboy, aster. Bazılarını da hatırlamıyorum. Bu sefer direk bahçeye ektim. Döndüğümde ekilecek daha çok tohum var. Onları evde ekmeyi düşünüyorum. Umarım geç olmaz. Martın on altısında günbatımı, ![]() |
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() Eskişehir dönüşü, ilk işim daha önce ekemediğim tohumları ekmek oldu. 1 Nisan günü, sabah sefaları, tütün çiçeği, mor ve beyaz daturalar, red robinler ekildi. Dahası da var, şu an aklıma gelmiyor. Selluka ben yokken biraz büyümüş. En büyük sürprizi beklediğim clematislerden hala haber yok. Çimlenmelerini beklemeye devam. |
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Uzun zamandır işlerden fırsat bulup baçeleri gezmemiştim. Eşinizin yaptığı işlerin ölçek farkıyla benzerlerini bende yaptım. Tabii yorgunluğu bir tarafa, günün tamamını götürüyor. Dünden bu yana biraz dinlenmeye aldım kendimi. Artık biraz gezeceğim. ![]() Hep, bademler çiçek açınca bahar geliyor zannediyoruz ama hemen gelmiyor be. İnsan birşeyi özlemle beklediği durumlarda, zaman sanki hiç geçmez ya! Bu senede yine aynısı oldu. Üstelik bu günlerde gerçekten çok soğuk. Tam kış havası. Hahada hep kapalı. Neyse biz yinede ''az kaldı.'' diyerek sabredelim. Yeni sezonda, tüm sevdiklerinizle birlikte, sağlık ve mutluluk dolu güünler diliyorum. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Kaybettik
|
Orhan hocamın bu güzel dileğini bütün kalbimle paylaşıyorum. Sevgiler |
|
|
|
|
|
#27 | ||
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Alıntı:
İyi dilekleriniz için teşekkür ediyorum. Saygılar... |
||
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2007
|
Bahar gelmiş ne güzel.. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Bahar gelmiş gibi görünse de havalar hala soğuk. Açan meyve ağaçlarına devam ediyorum. Konservesini yaptığım ve kuruttuğum küçük cins eriğin çiçekleri. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| antep fıstığı, ceviz silkme makinası, ceviz soyma makinası, chandler ceviz, zeytin |
|
|