![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kışa girdiğimiz şu günlerde bahçeden bazı görüntüler. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Düzenleyen Sevgi Durul : 06-12-2010 saat 22:36 Neden: Ekleme |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Pazar günü bahçeye gittiğimizde maydanozları biçtim. Büyükçe bir poşet maydanoz oldu. Maydanozların fotoğrafını daha önce çekmiştim. ![]() Maydanozları biçince altından bu sevimli konuk meydana çıktı. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-09-2007
|
Ikliminiz Trabzon hurmasina uygun degil mi? Biraz da yuksek galiba. Olsaymis, bu mevsimde guzel renk katarmis bahcenize. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-09-2007
|
Eklentiyi goremiyorum. Ancak hunnap agacinizi gordum. Hunnap oluyorsa hurma da olur. Bu kadar agac cesitliligi icin tebrikler. ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-06-2010
|
Sayın SDurul; fırınınızı çok beğeniyorum. Yapım aşamasını epey bir incelemiştik. Nasıl iyi pişiriyor mu? Kapağı kapatmak için harç hazırlamışsınız. Her seferinde böyle mi yapılmalı? Ben fırın yapılınca kebaplar, pideler,ekmek v.s. yapmayı hayal ediyorum. O zaman sık sık kontrol etmem gerekeceğinden bu fırında iyi sonuç alamaz mıyım? Sağlıcakla kalın.. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2007
|
Offf.şimdi gecenini bu saatinde bu fırını görmek...içindekileri hayal etmek |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Dudi, Emre İlhan, Uzaylı, fikreteren, kelebekçalısı bahçe ziyaretleriniz için teşekkür ediyorum. Sevgili Uzaylı, fırın güzel pişiriyor. Sadece güveç yapıldığında fırının kapağı çamurla sıvanıyor. Pide, ekmek, vesaire yaparken de, fırının kapağı çamurla sıvanmadan, kızarıncaya kadar kapatılıyor. Üzerleri kızardıktan sonra kapak açılıp, içindekiler pişinceye kadar bekletiliyor. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili SDurul; Bizim buralara kara kış geleli çok oluyor. Sayenizde gözüm gönlüm açıldı. Sizi ve eşinizi gönülden tebrik ediyorum. Harikalar yaratmışsınız, eminim ki seneye her şey muhteşem olacak. Yüreğinize, elinize sağlık. Sağlıcakla kalın, sevgiler ve selamlar.... |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
Sayın Hocam görüyorum siz ağaçlarla ilgili kış hazırlıklarını bitirmişsiniz ben henüz bordo bulamacı(göztaşı)atamadım bir de mart başında atarsanız bu yaz meyve toplamaktan usanacaksınız emeklerinize sağlık. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Yücel Canpolat kardeşim, Kış yüzünü iyice göstermeden, elimizden geldiği kadarıyla kış hazırlıklarını bitirdik. Daha doğrusu, her şey eşim tarafından düşünülüp, yerine getirildi. Ben yardımcı eleman olarak, yanında bulunuyorum, o kadar. Sizin bahçenizdeki çalışmaların da takipçisiyiz. Saygılar... |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Alıntı:
Elinize emeğinize sağlık..Kışın bitkileriniz rahat ve konforlu uyuyacaklar.Bu arada yasemin için bir tedbir aldınız mı? |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Yılmaz Yalçın kardeşim, yasemin başlığına son halini yüklemiştim. Havaların iyi gitmesine aldanarak, örtmeden kış bastırdı. Aynı aşamaları, tekrar yaşayacağız gibi görünüyor. http://www.agaclar.net/forum/attachm...9&d=1292367373 |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bizde at gübresi yok, yaseminin dibine bolca tavuk gübresi yaymıştım. Bu gübre korumadıysa, fırtınanın olduğu gün, büyük ihtimalle etkilenmiştir. Bizim dezavantajımız, bahçenin evden uzak ve yollarının kış şartlarında bozuk oluşu. Evin bahçesinde olsaydı, korumak daha kolay olacaktı. Ama mart nisan gibi eve taşıyabiliriz. |
|
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-11-2010
|
Çam ile sediri birbirinden ayıran özellik nedir ki acaba ![]() |
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bunlar benim bahçeye merak sarmamdan sonra öğrendiklerim. Tabii daha da detayı vardır bu işin. Onu da hem araştırıp hem de bu işin profesyonellerine danışarak öğrenebiliriz ![]() |
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Sdurul Merhaba bahçenizin bir kısmını gezdim Başından bu yanaoldukça yol katetmişsiniz... Tebrikler Böyle bahçeleri ve değişik çiçekleri gördükçe içim gidiyor. Güler ablanın bahçeside harika çok emek vererek yapılmış. Dediğim gibi bir bölümünü gezdim sonra devam ederim. Sedef çiçeklerinden tutturamamışsınız. Bende dünyalar kadar tohum vardı. geçende birine verdim bir kısmını. Yarın bi bakıcam hemen kalanlardan var mı diye size gönderirim. Nisan mayıs ayları gibi ekiliyor. Ağustos gibi bir karış oluyor, ertesi yıl ağustos ayında toplanma zamanı geliyor. Zaten siz biliyorsunuzdur mutlaka. Ama bulamazsam sizi biraz bekletip bu yaz sonu çıkan tohumlardan mutlak gönderirim. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Öğretmenim, program değişikliği olmadı ve biz pazar günü bahçeye gittik. Fotoğraf çektik, eşimin yapacağı, budama gibi bazı işler vardı, onlar yapıldı. Fakat bir kaç gündür, kendi tüm mesajlarımda temizlik ve bu temizliğin verdiği burukluk nedeniyle fotoğrafları yüklemeye elim varmadı. Siz bilgi vermeden önce, bahçeye gitmediğimiz süre içinde, arbutus unedonun meyvelerinin olgunlaşacağını, kuşlar tarafından yeneceğini, meyveleri göremeyeceğimizi sanıyordum. Aynen sizin söylediğiniz gibi meyveler oluşmaya başlamışlar ve daha çok küçükler. Olgunlaşmaları uzun süre alacağına göre bu da normal sayılır. Saygılar... ![]() |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Bahçe ve çevrenin görüntüleri, her ne kadar kar ve yağmura ilişkin bir belirti yoksada, kışı net biçimde vurgulyor. Dikkat ettim, dallarda tek bir yaprak bile yok..! Yaprak döken ve dökmeyen bitkiler, siyah ve beyaz kadar kolay ayırdediliyor. Teşekkürler Öğretmenim. ![]() |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 30-03-2007
|
Sayın SDurul; Emekli olunduğunda bahçe işi ile uğraşmanın keyfi bambaşka. Bahçenizde mutluluklar dilerim. Bahçenizin doya doya tadını çıkartın inşallah. Benimde tek hayalim böyle. Kolay gelsin. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| antep fıstığı, ceviz silkme makinası, ceviz soyma makinası, chandler ceviz, zeytin |
|
|