![]() |
|
![]() |
#3721 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
|
Çok zahmetli. Bir ütü , bir de salça yapmayı sevemedim gitti.Eline sağlık ablacım, ben cesaret edip yapamadım bu yıl ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3722 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Ellerinize kollarınıza sağlık, salça yapmak hiç kolay değil çok zahmetli ama olunca da çok güzel oluyor, en azından ne yediğinizi biliyorsunuz. Sizleri gördükçe ben de heveslenip biraz kahvaltılık yapmak istiyorum ama gözümde çok büyütüyorum galiba ama ev yapımı kahvaltılık'ın tadı aklıma gelince bu gidişle kollarımı sıvayacağım her halde. Size kolay gelsin sevgili SDurul, ağız tadıyla tüketmeniz dileğimle her şey gönlünüzce olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3723 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3724 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili SDurul'um sayfama pek uğramadığın için görmezsin diye düşünerek senin sayfandan sorayım istedim. Emcelli biber bu tür mü oluyor? (Sonra silerim bu paylaşımımı). ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3725 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ellerine sağlık turşu güzel görünüyor, biberler sanırım emcelli değil. Ben bu biberin adını forumda duymuştum, pazarda fide olarak satıldığını görünce aldık. Ailece çok sevdiğimiz bir çeşit oldu, acı yemeyenlere bile yediren çok hoş bir acısı var. Sağ olursak seneye de bu çeşit bahçede yerini alacak. Tohum paylaşımında tohumlarını paylaşacağım, takip et istersen. En kısa sürede sayfandayım. Sevgiler... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3726 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ütü yapmayı ben de sevmem bu arada. Alıntı:
Eh üç beş kilo oldu, o da bize yeter de artar bile. Domatesler azaldı, bundan sonra topladıklarımızla biraz daha domates sosu yaparım. İyi dilekleriniz için teşekkürler... Sevgiler... |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3727 |
Ağaç Dostu
|
Sayfa çok renksiz kaldı. Son çekip ekleyemediklerim. Ne kadar akıllı bir tırtılmış. Yeşil yapraklar dururken çiçeği tercih etmiş. ![]() Öldürmeye kıyamadım. Sadece çiçeğin üzerinden attım. Bu arada hünnaba sardırdığım sabah sefaları hünnapları dökmüş. Oradan söküp attık. ![]() bahcedenn zinniaların bu çeşidi de çok hoş. Bu cinsler diğer zinnialara göre bodur. ![]() Aslanağzı tekrar açıyor. Önceki açışlarında bol tohum aldım. Rengârenktiler. ![]() Sayın alys'ten gelen bu aster diğerlerine göre hem boylu, hem bol çiçekli, hem kışa dayanıklı. Bundan da tohum almayı deneyeceğim. Şimdi yeni açmaya başladılar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3728 |
Ağaç Dostu
|
Ben de senin bu güzelleri görünce benimkilerle aynı sandım sevgili SDurul'um. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3729 |
Ağaç Dostu
|
Aynen öyle, eneskry. Buyurun, menemen. Yumurta hariç, zeytinyağı dahil, her şey bahçeden. İsli tava bile. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3730 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-08-2014
|
Owww ablam şahane görünüyor ya harika ellerine sağlık ![]() ![]() -Yemiş kadar oldum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3731 |
Ağaç Dostu
|
Ceviz hasadı başladı. Yenilik olarak, traktörle çalışan ceviz silkme makinası var bu sezon. Çok büyük kolaylık sağladı, ağaçtaki cevizlerin yüzde 80-90 ını yere indiriyor. Kalanlar sırıkla dolaşılarak toplanacak. Makina traktörün arkasına bağlanıyor. ![]() Çelik tel ve ucundaki bağlantı yeri ağacın dalına bağlanıyor. Makina çalıştırılıp ağacın dalı sarsılıyor ve cevizler dökülüyor. İş yerden toplamaya kalıyor. ![]() ![]() Ceviz soyma makinasında yeşil kabukları soyuluyor. ![]() Kurutma için plastik kasalar aldık, üst üste konulunca yer kaplamıyor. Makinadan çıkanları kasalamadan önce sererek sularının kurumasını sağladık. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3732 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Allah kolaylıklar versin, çok güzel görünüyorlar ağız tadıyla iyi günlerde sağlıkla tüketmek nasip olsun sevgili SDurul, günden güne teknoloji hep ilerliyor makina silkeleyerek cevizlerin dökülmesini sağlaması sizlerin işini kolaylaştırmış ne güzel. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3733 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili SDurul'um kolay ve rastgelsin, hasadınız bol olsun, ağız tadıyla tüketin inşallah!.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3734 |
/
Giriş Tarihi: 20-09-2015
|
Allah kolaylık versin rabbim agız tadıyla yemeyi nasip etsin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3735 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-05-2009
|
Alıntı:
ceviz ağacı çırpma makinasımnın fiyatı nedir teşk ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3736 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Maşallah ceviz hasatı bololmuş Sevgili Sdurul allah afiyetle yemeyi nasip etsin ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3737 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili akçabardak, makinanın yüzdesi yazdığımdan fazla çıktı. Yarım dakikada ağaçtaki cevizlerin yüzde 95'i yerde. Buna en çok eşim sevindi. Bizim bitkilerle konuştuğumuz gibi; traktörüyle, silkme makinasıyla esprili bir dille ve Demirci şivesiyle konuşup duruyor. Daha önceleri neredeydiniz, diyor. ![]() ![]() YeniGine'cim, Sevgili günebakan, teşekkür ederim de, hepsini biz tüketemeyiz. ![]() ![]() Hasat, chandler cinsi hariç bitti. Bu cinslerde son hasattı. Aşılı dallar bırakılıp diğer dallar kesiliyor ki aşılar gelişsin. Bahçenin çehresi tamamen değişecek. Daha çok iş var. ![]() Kurutma için evciğin üst katını boşalttık. 12 cm. yüksekliğindeki plastik kasalarda kurutma gerçekleşiyor. (Tek sıra ceviz) Sincaplara karşı pencerelere tel çekildi. ![]() ![]() Bu yeşilliği aşılar yetişene kadar göremeyeceğiz. ![]() Tüm soğanlıları sökmüştüm. Bu tek kalmış ve açmış. Güz çiğdemi. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3738 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Alıntı:
Güz çiğdemini gördüğüm gün tüm soğanlılarımı diktim. (Nergis, lale, kardelen, güz çiğdemi, sümbül, muskari.) İki kutuydular, işlerin arasında zamanını geçirmeden dikmiş olmama sevindim. ![]() Kelebek, ![]() Asterin yerini muhakkak değiştirmeliyim. Yakında hünnap silkerken yine zarar görecek. Coşkulu açıyor, bu arada. ![]() ![]() Geçen sene ekilenlerden kendiliğinden çimlenen pembe cosmos. Tohum yapmaya henüz başlamadı. ![]() |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3739 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
|
Pembe cosmos u da ilk kez gördüm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3740 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-11-2014
|
Asterler şahane gorunuyor ablacim cevizler super bu arada yas cevize bayilirim. Makineler hayati cok kolaylastiriyor artik. Gule gule tuketin mahsulleri sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3741 |
Ağaç Dostu
|
Sayın TCM, pembe cosmostan tohum alabilirsem Tohum Paylaşım Etkinliğinde paylaşıma açacağım. Geç açmaya başladılar, henüz tohum yapma aşamasındalar. Umarım etkinliğe yetişir. ![]() Samur'cum, çok sağ ol, taze cevizde sona erdik. Sevdiğini keşke önceden bilebilseydim. ![]() ![]() Alet işler el övünürmüş, gerçekten bu silkme makinası her ceviz bahçesinde bulunmalı, hasatı oldukça kolaylaştırıyor. Her zamanki aceleciliğimle iki tohumluk haylandan birini bugün kestim. Değişik bir tohumu vardı ve ben tohumlarının aynı çıkıp çıkmayacağını çok merak ediyordum. Çok şükür ki çapraz tozlaşma falan olmamış tohumlar aynı. Fakat eşimin söylediğine göre bu iyice sarardıktan sonra tohumlar olgunlaşırmış, bende iki tohumu hemen ektim çimlenme testi yapıyorum. Eğer çimlenmezse bir koca kabak daha var. (Haylan) ![]() ![]() ![]() Ayın ikisinde diktiğim soğanlılardan güz çiğdemi açmak için bu kadar mı hazırmış? ![]() Delosparma cooperi. 1 Eylül'den, şimdi çiçeksiz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3742 |
Ağaç Dostu
|
Hasattan sonra bahçe tarumar, aşılı dallar bırakılıp diğer dallar kesiliyor. Bu aşıların gelişmesi için önemliymiş. Yeni görünüme gözüm nasıl alışacak bilemiyorum. Bu şekilde işlem görecek daha çok ağaç var. Bazılarının bir dalı bırakılıyor, o dallar da aşılanacak. ![]() ![]() ![]() Sedum kovalarını araba lastiklerine boşalttım, o kovalara başka bitkiler diktim. (Sempervivum, sedum spurium, sedum lineare, sedum makinoi diye başlayan bir sedum.) O arada o kovaların altından büyükçe bir çıyan çıktı. Serin havadan dolayı çok hareketli değildi. ![]() Çok geç çimlenmişlerdi. Şimdi de bordo cosmos açmaya başlamış. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3743 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-02-2014
|
sayın SDurul bu çıyanlardan nasıl kurtulabiliriz benim bahçemde de çok var. korkuyorum bir şey olacak diye çocuklar var eşim var. zararlı diye duymuştum. ne yapmalıyız bilginiz var mı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3744 |
Ağaç Dostu
|
Sayın şafako, biz kurtulmak için çaba sarf etmedik, sanırım bu mümkün değil. Yaşam alanlarına pek gelmiyorlar, nemli, kuytu ve karanlık yerleri seviyorlar. Dolayısıyla zarar verme olasılıkları düşük. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3745 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
|
Menemen resmen beni benden aldı ![]() ![]() Asterler tohum yapar umarım ![]() Asıl konu soğanlıları sorucam ![]() Ceviz hasadınızı iyi günlerde tüketin. Sevgilerimle. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3746 |
Ağaç Dostu
|
Aleydi'cim, biraz erken filizlenmişler sanki. Baktım benim nergislerin filizlenme zamanlarına Aralık ayında bu kadarlarmış. Bu görüntüden yaklaşık 10-15 gün önce uyanmış olabileceğini düşünürsek Kasım ortaları gibi olacak. Çiçek durumunu bilemiyorum ama umarım ölmezler. Çekip eklemediklerimden. Bir gün benzinlikten yayan inmiştik. Bahçeye yukarıdan bakış. ![]() Yer elmaları. ![]() ![]() Sedum albumden son çiçek. ![]() İpek çiçekleri sona yaklaşıyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3748 |
Ağaç Dostu
|
Hünnap hasatı gerçekleşti Bu sene bol meyve var ama taneler küçük. Silkmeyi ceviz silkme makinası ile yaptık. ![]() ![]() ![]() Bir buçuk çuval hünnap yapraklarından evde ayıklandı. Ayıklarken içi boş zararlı yumurtası çıktı. ![]() ![]() Şu anda kurumadalar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3749 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2015
|
Maşallah Sevgili SDurul,bahçede çalışmalar almış başını gitmiş.Allah kolaylıklar versin.Salçalar,mis gibi menemenler,cevizler hepsi bir harika.Allahım ağız tadıyla yemeyi nasip etsin.Bizde burda oruç oruç menemene bakıp iç geçirelim ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3750 |
Ağaç Dostu
|
Sayfamıza ve bahçemize hoş gelmişsiniz, sevgihoca'm. Teşekkür ederim. Size daha önce de söylemiş olduğum gibi, yıllar önce çalıştığım köyde köylüler nickiniz gibi hitaberlerdi bana. Şimdi kendime hoş geldiniz demiş gibi oldum. Bahçede çalışmalar epey kolaylandı. Sıra zeytinlerde fakat daha biraz zamanları var. Üç kabağımız hasat edildi. Haylanda bir dev kabak, tohumlarının olgunlaşmasını bekliyor. ![]() Şimdi aşısı tutan cevizlerin diğer dallarının kesimi devam ediyor. ![]() Bazılarının bir dalı aşılanmak üzere bırakılıyor. ![]() Ağaçları dolaşırken yine aşısı tutan yaşlı ceviz ağacının gövdesinde fotoğraftaki mantarı gördük. Temizlediğimizde gövdede çukurluk oluşmuştu. ![]() Gözüm bahçenin yeni haline alışamadı. Eşime söylenip duruyorum, o da ''sen baharda gör burayı'', diyor. Chandler aşı, eski hale gelene kadar çok vakit ister. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
antep fıstığı, ceviz silkme makinası, ceviz soyma makinası, chandler ceviz, zeytin |
|
|