![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Bahçede çokça olan bir ot var. Çörtük otu. Buralarda tarhana otu da diyorlarmış. Çok hoş bir kokusu var. Geçenlerde turşuya koymak için körpelerinden topladık. Bakalım turşu nasıl olacak? ![]() ![]() İlk fasulyemiz, geç ekildiği için geç oldular. ![]() Hangi ağaçtan alınmış bilemediğim, fasulye sırığı yeşermiş. ![]() ![]() Sarı gül tek tük açıyor. ![]() |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
3-4 sene önce çörtük otunu çok arayıp, bulamamıştım. İnternetten araştırdığımda dereotunun tohuma kaçmış hali gibi bir bilgiye rastlayınca taze derotu koyarak yapmıştım tarhanayı. Daha sonra sevgili arkadaşım DefneD Ege'de pazarlarda satılan kurutulmuş tarhana otu yolladı, tarhana yaparken onu kullandım. Dereotundan çok daha yoğun bir koku ve lezzet. Yani demem o ki sevgili arkadaşım, bu otları kurutmayı deneyebilirsin ve belki de bana da gönderirsin ![]() Sevgiler ![]() |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| antep fıstığı, ceviz silkme makinası, ceviz soyma makinası, chandler ceviz, zeytin |
|
|