![]() |
|
![]() |
#2161 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
Siz enzimi çifte kavrulmuş yapmışsınız tebrik ederim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2162 |
Ağaç Dostu
|
Cansınız sevgili nevsune, bu kadar çabuk ve anlayabileceğim şekilde yazdığınız için teşekkürler. Size zahmet oldu ama hemen uygulamaya geçebilirim. Çift kaplar, hortumlar bana karışık gelmişti açıkçası. ![]() Kullanma kılavuzu ve iki düğme örneği çok hoşuma gitti. Aslında ne kadar kolaydır da, birinin bize anlayacağımız gibi anlatması gerekir. Biliyor musunuz, rüyalar bende de agaclar.net ile ilgili olabiliyor zaman zaman. Burada çok vakit geçirmekten, etkilenmekten sanırım. Sizin de belirttiğiniz gibi, malzeme bol ve çeşitli, pekmez var yiyen içen yok. Bari işe yarasın. ![]() Sonuçları buradan paylaşırım ve kullanılışı ile ilgili anlamadığım kısımlarda yine sizin kapınızı çalarım. Umarım başarırım. ![]() Görmediniz sanırım, size yazdığım önceki mesajlarınıza cevaplarım var. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2163 | |||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Aslında benim ilgi alanımda da süs bitkileri ve çiçekler var. Ama meyve ve sebzelerde suçlu eşim. Hepsi O'nun suçu. Kendileri pek çiçek sevmez ya da sever de belli etmez. O çiçekleri sevseydi şimdi bahçede harika çiçekler olurdu. Ben bu kadar yapabiliyorum. ![]() Geçenlerde ceviz ağacının yanındaki gülün dikeni elini yırtmış, bir sinirlendi bir sinirlendi ki sormayın. Kendi kendine söyleniyor, ''bu gülü buraya dikenin...'' Eyvah dedim, benim diktiğim güllerden sandım. Meğer kendi diktiği gülmüş. ![]() Alıntı:
Alıntı:
Orada şimdi ağırlıklı olarak zinnia ve coreopsis grandiflora, gaura, papatyalar, karanfiller, cezayir menekşeleri var. Peyzaj falan hak getire. Sıcaklardan ölmezlerse geliştiklerinde güzel olacak. ![]() Clematisler çiçeklenmelerini bitirdiler, sulamaya devam. Güllerde kurumuş çiçeklerini kesmekten ve sulamaktan başka yaptığım bir şey yok. Sevgiyle... |
|||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2164 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
Sevgili Durul, eşinizin sebze meyvelerden aldığı haz daha yoğun demek ki, can boğazdan gelir değil mi ama? ![]() ![]() Benim eşim içinde çim ve gül olsun gerisi geri dursun. ![]() Çiçek adanız, baharla birlikte coşacak desenize! Ömrümüz yeterse onu da görürür inşallah, saygı ve sevgilerimle.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2165 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Sudenur, can boğazdan gelirmiş ama boğazdan da gidermiş. Zaten eşim de çok fazla yiyen biri değil, o yetiştirsin dağıtsın, beni uğraştırsın o yeter O'na. Çiçek adasını ona tepki plarak yaptım derken, koca bahçede nereye ne dikmeye kalksam, oraya olmaz, burası tamir olacak, şurası ayak altı, hep bir bahane bulur. Sevmiyor ya, çiçekler ona fazlalık geliyor. Ama geçenlerde bir kök akşam sefasına baktı baktı, seneye bundan çok ek, çocukluğumun çiçeği dedi. ![]() Kalp kırmadan, tatlı atışmalar da olmasa o kadar işin altından kalkılmaz zaten. Baharda çiçek adasında görüşmek üzere... Sevgiler... Sevgili nevsune, bugün elimde olan malzemelerle enzimi hazırladım. Az bir şey deneyeyim derken yine de fazla oldu. İçindekiler, kavun, karpuz kabuğu, maydanoz sapı, katı meyve sıkacağından geçmiş armut posası, pekmez, maya. Hepsi göz kararı, hiç ölçmedim. Gelişmeleri olumlu ya da olumsuz paylaşırım. Bu deneme ama. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2166 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
Elinize ne geçerse ilave ediniz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2167 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kuzucuğun bahçe maceralarına da bayıldım. Kelebeğe o kadar nasıl yakınlaşabildiniz, ürkütmeden görüntüleyebilmişsiniz bravo size. Herkes bir çiçek adası deyip duruyor anlamıyordum, şimdi anladım ![]() Yağmur altındaki görüntülere hayran kaldım. Hele damlaların son hızla düştüğü ve gerçekten bir buzlanma efekti yaratan son fotoğrafınız tek kelimeyle 1 numara. Ne hoş değil mi, o kadar iş güç arasında bile güzelliği gören gözleriniz ve paylaşan bir yüreğiniz var. İşte bundan seviyorum sizi ![]() Alıntı:
![]() ![]() |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2168 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2169 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili nevsune, beğenileriniz ve güzel sözlerinize teşekkür ediyorum önce. Enzimle ilgili mesajınızı okuyunca, hatırlatayım istedim. Sizin için eklediğim fotoğraflar ve küçücüğümüzün bahçe macerası da vardı çünkü. ![]() Yakınınızın o girişimi başarılı olmamıştır inşallah. ![]() Kelebek fotoğrafı çekmek aslında hem zor hem kolay. Daha çok çok güzel kelebekler var ve çekemiyorum. Akşam üzerleri biraz sakinleşip kondukları yerde daha bir uzun kalıyorlar. İşte o anlarında görmüşsem çekiveriyorum. Fotoğraf çekmeyi seviyorum, makine hep cebimde, gördüğüm ilginçlikleri kaçırmayayım diye. Beğendiğinize gerçekten çok sevindim. Evdekiler zaman zaman isyan bayrağı açsalar da birazcık alıştılar artık. Oğlunuzun söylediğini eşim defalarca söylemiştir. Yâni çiçekleri balkondan aşağı atacakmış. ![]() ![]() ![]() Enzim işine gelince, yine hazırladım, burada. Bu sefer çeşit biraz daha fazla. İçine sevgimi de kattım, güzellerime mama hazırlıyorum diye söylene söylene yaptım. Bu arada gülmek tuttu, mutfak, mahfı-perişan halde. Öncesinde küçük acı biberlerden turşu yapmışım, acı biber sapları da enzimde. Bundan böyle, çıkan çöplere de kıyamam ben. Biriktirip buz dolabında saklarmışım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2171 |
Ağaç Dostu
|
Dün domateslere iç kurdu için ilaç atıldı. Biberlere de. ![]() Hava bulutsuz, pırıl pırıl güneşli, rüzgârlı ve de çok sıcaktı. Ay dede gökyüzünde akşamın olmasını bekler gibiydi. Fotoğrafa pek yansımamış ama çok büyük görünüyordu. ![]() Bu domates benim için diğerlerinden daha önemli, çünkü tohumdan kendim yetiştirdim. Tohumları da, Tohum Takas Etkinliğine sayın Tura'nın göndermiş olduğu oturak domates tohumlarından. ![]() Mısırlar boyumuzu geçti, mısırı yok henüz. Mısır üzerine gelen çekirge. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2174 |
Ağaç Dostu
|
Bu da zerdaliye şeftali aşısı. Aşıların tuttuğunu görmek sevindirici. ![]() Kayısıların hepsini toplayamadık. Yaramaz sincap ziyankârlığa devam ediyor. Çekirdeklerini çıkarıp alıp kayısıları bırakıyor. ![]() ![]() ![]() Kelebek, ![]() Tam dönüş için arabaya binecekken, kurumuş otların arasında sarı bir çiçek gördüm. Tabii ki de yabani bir çiçek. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2176 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Saygılar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2177 |
Ağaç Dostu
|
Sayın bahtiyar02, üzümler, Ege Bölgesi üzümleri sanırım. Son fotoğraftaki üzüm asması epey yaşlı, eşimin çocukluğunda varmış. Çekirdekli, ufak taneli bir cins. İlk fotoğraftaki de ondan çelik alarak yetiştirildi. İkinci fotoğraf, çekirdeksiz kara. Üçüncü foto çekirdekli kokulu üzüm, dördüncü foto da çekirdekli. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2178 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
SDurul merhabaa; çiçek adası çook güzel ellerinize sağlık, teşekkürler. Allah ömür verir ise ben de seneye sabah sefalarını aynı sizin gibi yapmayı düşünüyorum. Benim bahçem yok; sitenin bahçesinde benim de öyle adacıklarım var... İşte yuvarlak tarlam, üçgen tarlam, dikdörtgen tarlam deyip deyin geziniyorum. Sudenur un bahçesinde yuvarlak bir adacığı vardı sonradan kendisi beğenmediğini yazmış; ben de deme öyle aynından bende de var demiş idim. Şimdi kendisinin sayfasına ben de; bende olanı fotoğraflayıp sayfasına koydum. Bakalım ne yorum yapacak. Sonraa patlayan aşılarınız; mükemmel, çok hoşuma gittiler. İnsanın emek harcayıp karşılığını alabilmesi kadar güzel birşey var mı? Maşallah onlara!.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2179 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
Tatlı sincap sana yardım ediyor. Çekirdekleri ayıklanmış, ister reçel , ister komposto yap diyor ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2180 |
Ağaç Dostu
|
Üzümler harika görünüyor. Bayağı çeşit var sanırım. Onlar da değerlendirilecektir tabii ![]() Sincaplara çok gülüyorum. Jineopcuğumun dediği gibi hazır işçi işte bunlar. Bırakın ayıklasınlar çekirdekleri ![]() Çekimleriniz oldukça güzel. Neyi nasıl yansıtacağınızı iyi biliyorsunuz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2181 |
Ağaç Dostu
|
Üzüm mesajınızın 2. fotoğrafına bayıldım... Hem fotoğraf, hem üzümler harika. Güneş üzümlere karşıdan vurmuş, bu ne güzel renk cümbüşü böyle... Elimi uzatıp yiyesim geldi Sdurul Abla... Ellerinize sağlık. Fotoğrafınızı, bilgisayarıma kaydettim bile. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2182 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
![]() Bizim bağın ilk ürünü ve en erkenci üzüm 20 Haziranda tatmıştık. Diğerleri tam olgunlaşmadı. Saygılar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2183 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler, Sevgili YeniGine, Sevgili jineop, Sevgili nevsune, Sevgili sakdag. Sevgili YeniGine, eklediğiniz fotoğrafları gördüm, çok güzeller. Kendi sayfanızda devamını dilerim. ![]() Sevgili jineop, yardımcım çok yaman. Bana iş bırakmıyor. ![]() Sevgili nevsune, iki senedir dünürler pekmezimizi yapıyorlardı. Bu sene kendimiz yapmaya niyetliyiz. ![]() Sevgili sakdag, Balıkesir bize yakın sayılır. Buyrun gelin, üzümlerden de diğerlerinden de istediğiniz kadar yiyebilirsiniz. ![]() ![]() Sayın bahtiyar02, çelik zamanı hatırlatırsanız dilediğiniz kadar çelik gönderebiliriz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2184 |
Ağaç Dostu
|
Bahçeden bir kaç görüntü. Sabah sefaları açmaya devam ediyor. Saksıdakiler biraz daha nazlı, cinsinden olabilir. Açacak değişik renklerimiz de var. ![]() ![]() ![]() ![]() Coreopsis grandiflora tek tük açmaya devam ediyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2185 |
Ağaç Dostu
|
Bahçede çokça olan bir ot var. Çörtük otu. Buralarda tarhana otu da diyorlarmış. Çok hoş bir kokusu var. Geçenlerde turşuya koymak için körpelerinden topladık. Bakalım turşu nasıl olacak? ![]() ![]() İlk fasulyemiz, geç ekildiği için geç oldular. ![]() Hangi ağaçtan alınmış bilemediğim, fasulye sırığı yeşermiş. ![]() ![]() Sarı gül tek tük açıyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2187 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
3-4 sene önce çörtük otunu çok arayıp, bulamamıştım. İnternetten araştırdığımda dereotunun tohuma kaçmış hali gibi bir bilgiye rastlayınca taze derotu koyarak yapmıştım tarhanayı. Daha sonra sevgili arkadaşım DefneD Ege'de pazarlarda satılan kurutulmuş tarhana otu yolladı, tarhana yaparken onu kullandım. Dereotundan çok daha yoğun bir koku ve lezzet. Yani demem o ki sevgili arkadaşım, bu otları kurutmayı deneyebilirsin ve belki de bana da gönderirsin ![]() Sevgiler ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2188 | |
Ağaç Dostu
|
Sevgili maki, istediğin kadar kurutulmuş ya da taze olarak gönderebilirim. Öyle çok ki, yola yola bitiremiyoruz. Ben tarhanada kullanmıyorum ama yaptığım üçüncü tur enzimde çörtük otu da mevcut. Ayıklayıp yıkamışken, turşudan artanları eve getirdim. Şimdi çıkan diğer malzemelerle birlikte enzim kabındalar. Başarırsam tabii ki. ![]() Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2189 |
Ağaç Dostu
|
Her saksıya ektiğim tohumlar gibi, mavi yasemin saksısına da kudret narı ekmişim. Şimdilik kardeş kardeş geçiniyorlar. Kudret narları bol bol çiçek açıyor, meyve tutmadılar henüz. ![]() İpek çiçekleri keyifli. ![]() ![]() Altın çileğin olgunlaştığını, bu yaz görürüz umarım. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2190 |
Ağaç Dostu
|
Hepsi açtıklarında güzel bir görüntü olacak. Şimdilik açanlar bunlar. Kim demiş, kirli hanım diye. Gayet de temizler, zinnialar. ![]() ![]() ![]() Salçalık biberler kızarmaya başlamış. ![]() Bu da, tohumluk ayrılan acı kıl biberler. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
antep fıstığı, ceviz silkme makinası, ceviz soyma makinası, chandler ceviz, zeytin |
|
|