View Single Post
Eski 10-08-2012, 17:36   #2187
maki01
Ağaç Dostu
 
maki01's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-05-2008
Şehir: Adana
Mesajlar: 8,417
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SDurul Mesajı Göster
Bahçede çokça olan bir ot var. Çörtük otu. Buralarda tarhana otu da diyorlarmış. Çok hoş bir kokusu var. Geçenlerde turşuya koymak için körpelerinden topladık. Bakalım turşu nasıl olacak?
Adana'da toz tarhana pek bilinmiyor ve yapılmıyor. Öyle olunca o güzel kokuyu veren otu da bulmak mümkün olmuyor.

3-4 sene önce çörtük otunu çok arayıp, bulamamıştım. İnternetten araştırdığımda dereotunun tohuma kaçmış hali gibi bir bilgiye rastlayınca taze derotu koyarak yapmıştım tarhanayı.

Daha sonra sevgili arkadaşım DefneD Ege'de pazarlarda satılan kurutulmuş tarhana otu yolladı, tarhana yaparken onu kullandım. Dereotundan çok daha yoğun bir koku ve lezzet.

Yani demem o ki sevgili arkadaşım, bu otları kurutmayı deneyebilirsin ve belki de bana da gönderirsin

Sevgiler

maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön