Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SDurul
Bahçede çokça olan bir ot var. Çörtük otu. Buralarda tarhana otu da diyorlarmış. Çok hoş bir kokusu var. Geçenlerde turşuya koymak için körpelerinden topladık. Bakalım turşu nasıl olacak?
|
Adana'da toz tarhana pek bilinmiyor ve yapılmıyor. Öyle olunca o güzel kokuyu veren otu da bulmak mümkün olmuyor.
3-4 sene önce çörtük otunu çok arayıp, bulamamıştım. İnternetten araştırdığımda dereotunun tohuma kaçmış hali gibi bir bilgiye rastlayınca taze derotu koyarak yapmıştım tarhanayı.
Daha sonra sevgili arkadaşım DefneD Ege'de pazarlarda satılan kurutulmuş tarhana otu yolladı, tarhana yaparken onu kullandım. Dereotundan çok daha yoğun bir koku ve lezzet.
Yani demem o ki sevgili arkadaşım, bu otları kurutmayı deneyebilirsin ve belki de bana da gönderirsin
Sevgiler
