Alıntı:
Bugün elimde olan malzemelerle enzimi hazırladım. Az bir şey deneyeyim derken yine de fazla oldu. İçindekiler, kavun, karpuz kabuğu, maydanoz sapı, katı meyve sıkacağından geçmiş armut posası, pekmez, maya. Hepsi göz kararı, hiç ölçmedim. Gelişmeleri olumlu ya da olumsuz paylaşırım. Bu deneme ama. Yumurta kabuğu gibi diğer bazı malzemeleri sonradan ilave etsem olur mu? Çeşit pek az olmuş da.
|
E valla çeşit pek az olmuş. Ben de düşünüyordum ki o bahçeden ne biçim malzeme çıkacak da, ne harika bir enziminiz olacak diye

Ben de Halil beye katılıyorum, birkaç gün içinde elinize geçen sebze meyve artıklarını da ilave edersiniz, sonra bırakırsınız fermantasyona. Haa, yalnız ölçü konusu biraz önemli. 1-3-10 oranına uymakta yarar var. Herkesin tartısı yok ya, nasıl ölçeceğiz derseniz: su ile pekmez kolay şişelerden ölçülebilir de, atıklar için 900 ml. lik bir suyu bir ele alıp, diğer ele de atıkları alıp şöyle bir terazi durumları yapılabilir. Hey allahım, bu bitkiler yüzünden daha neler yapacağız bakalım. Arkadaşımın biri bu enzim yüzünden bana çöpçü diyor

ama benim çiçeklerim fışkırırken, onunkilerde tık yok.