Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sudenur
Sevgili Durul, uzun saatlerdir bahçenizi turluyorum, gezdim gezdim bitiremedim inanın, "Beğen" butonunu tıklatmayı dahi unuttum çoğu vakit.  İlgi alanım çoğunlukla süs bitkileri ve çiçekler olmuş olsa da meyve ve sebzelerinizin göz alıcılığı dikkatimden kaçmadı. Öncelikle canı yürekten kocaman bir "Maaşallah!" diyor ve ağız tadıyla tüketmenizi temenni ediyorum mahsüllerinizi. Gönlünüzden geçen her şey gerçek olsun. Sevgiler..
|
Sevgili
Sudenur, öncelikle bahçemize hoş gelmişsiniz.

Tüm iyi dilekleriniz ve beğenileriniz için ben de cânı yürekten teşekkür ediyorum.
Aslında benim ilgi alanımda da süs bitkileri ve çiçekler var. Ama meyve ve sebzelerde suçlu eşim. Hepsi O'nun suçu. Kendileri pek çiçek sevmez ya da sever de belli etmez. O çiçekleri sevseydi şimdi bahçede harika çiçekler olurdu. Ben bu kadar yapabiliyorum.

Dün sulama önceliğinde bir tartışma konumuz vardı, söylediği söz; ''Çiçekler mi elzem, sebzeler mi?'' Gerisini siz düşünün.
Geçenlerde ceviz ağacının yanındaki gülün dikeni elini yırtmış, bir sinirlendi bir sinirlendi ki sormayın. Kendi kendine söyleniyor, ''bu gülü buraya dikenin...'' Eyvah dedim, benim diktiğim güllerden sandım. Meğer kendi diktiği gülmüş.

Yine kendi kendine söyleniyor, ''gülü seven dikenine katlanırmış, ben sevmiyorum niye katlanayım''. Gülün güzelim sürgününü kesti attı. Ben hepsini sökmediğine şükür ettim. Altın gibi kâlbi vardır aslında.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sudenur
Sevgili YeniGine, benden önce davranmış.  Çiçek Adanızın güncel halini bende soracaktım.  Clamatisleriniz ne durumda? Gülleriniz için ne tür bir bakım uygulamaktasınız? Maşallah öyle sağlıklı ve güzeller ki bir dalda beş altı gonca saydım, renklerine formlarına, sağlıklı yapraklarına hayran kaldım.
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine
...En son sayfada bunları söylemek istiyor idim, fakat ÇİÇEK ADANIZ görünce burada söyleyeyim dedim.
Tamam ÇİÇEK ADANIZI ne yapacaksınız, nasıl olacak merakla bekliyorum. Herşey çok güzel idi. Bundan sonra da güzellikleri inşallah takip edeceğim. Herşey GÖNLÜNÜZCE.
|
Sevgili
YeniGine, Sevgili
Sudenur, çiçek adası eşime tepki olarak yapılmış bir yer. Kurumuş vişne ağacına sardırılan sabah sefalarının etrafına elime ne geçerse diktim. Sanırım ilk baharda güzel olacak orası. Çünkü iri çiçekli sümbül ve değişik yerlerden alınmış farklı nergis soğanları var. O kurumuş vişneyi kestirseydim oraya hemen başka bir meyve ağacı dikerdi.
Orada şimdi ağırlıklı olarak zinnia ve coreopsis grandiflora, gaura, papatyalar, karanfiller, cezayir menekşeleri var. Peyzaj falan hak getire. Sıcaklardan ölmezlerse geliştiklerinde güzel olacak.

Bahçeye gittiğimde fotoğraf çekerim.
Clematisler çiçeklenmelerini bitirdiler, sulamaya devam. Güllerde kurumuş çiçeklerini kesmekten ve sulamaktan başka yaptığım bir şey yok. Sevgiyle...