agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım
(https)

Beğeni Düzeni57Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 27-04-2012, 22:52   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 24-03-2009
Topraksız Tarımla Uğraşanların Sorunları

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yalandünya59 Mesajı Göster
Sevgili mtuğrul ağabey, ne diyeyim bilemiyorumki tek kelimeyle 'helal' sana diyorum.Allah bol kazanç versin.

Ağabey sana bazı sorularım olacak cevaplarsan sevinirim.

- Kullandığın agredat perllit+torf diye biliyorum, bu karışıma başka kattığını birşey varmıdır, mesela hümik asit (leonardit) varmı?.
Leonarditle uğraşan bir dostum bu malzeme sadece topraklı tarımda kullanılır, topraksız tarımda bir işe yaramaz demişti, bu yüzden soruyorum.

- Serada yanılmıyorsam 5000 fide var, örneğin bu aylarda sulamayı nasıl yapıyorsun, günde kaç kez kaç cc su veriyorsun, bitki başına nekadar geliyor(tahminen)

-Geçen yıl bu seradan aldığın rekolte nekadar idi?. Bu sene beklentin nedir?

-Serada gölgeleme kullanıyormusun?.malum yazın Akdeniz yanıyordur.

- Pazarlamada sıkıntı yaşıyormusun?.Emeğinizin karşılığını alabiliyormusun?.
(aslında bu konu ile ilgili müthiş bir fikrim var, zannediyorum buradaki tüm arkadaşlar katılacaktır ve müthiş bir güç oluşturabiliriz,ne olduğunu vereceğin cevaplardan sonra yazacağım)

Bu arada topraksızkultur.com adresinde Şansal abinin çileklerle sizinkileri karıştırıyordum,şansal abinin kurduğu sistem sizin çilek sistemine çok benziyor.

Saygılarımı sunarım,
Sn yalandünya59, gördüğüm kadarıyla 11. mesajınız, üyelik tarihiniz 1 ay önce bu kadar az bir mesaj sonrası bu kadar net sorular. Gerçekten bravo.

Sn Hocamız, mtugrulun yanıtını aldınız. şimdi biz de size soralım.

Üretici arkadaşların katılacağı fikrinizi söylerseniz hem katılacak arkadaşlara hem üretimleri ile emek verenlere hem merak içinde her türlü gelişmeyi takip eden üretici ve/veya potansiyel üretici arkadaşlara yardımcı ve örnek olursunuz.

soilless Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:38.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025