Sevgili Soilless,
Çok özür dilerim, inan forumda yazdıklarını nasıl olur (nisandan beri) görmedim, keşke özelden mesaj atsaydın.
Evet dispaserinde dediği gibi halen bu fikirlerim geçerli ve hem yapılabilir/hemde rantabl'dır.
Ancak sevgili sarıcan ağabey diğer platformda daha önce böyle bişeye başlandığını sonra büyük kavgalar çıktığını ima ederek konuya direkt negatif yüklenme yapmış ve büyüklerimiz hakkında düşüncelerimi değiştirmeme sebep olmuştu Neden?
Aslında sarıcan ağabey haklı, bu abilerimiz muhtemelen emekli (59 yaşında) bu yaşta bir büyüğümüz ile 25-35-45 yaş arası insanların hayata bakış açıları, beklentileri, enerjileri donanımları, ekonomik durumları ben bunları hesaba katmamıştım.
Aynı şekilde sevgili kudret ağabey, şansal ağabey gibi abilerimizde kemale gelmişler.
Ancak ben onları yormak istemiyorum, onursal olarakta bulunsalar olur demek istemiştim.
Yani bu kuracağımız oluşuma katılmak onlara maddi ve manevi bir yük getirmeyecek onlardan tek beklentimiz tecrübeleri, olgunlukları, deneyimleri diye düşünmüştüm. Yani bu abilerimiz kayıtlı olsalarda bişey üretip (sera kurmak) zorunda değiller, ben bunu anlatamadım. En azından sarıcan ağabeye anlatamadım, kudret hocam ve şansal ağabeyde bu konuya sessiz kaldıkları ve fikirlerini beyan etmedikleri için negatif bakıyo olabilirler en azından bu benim şahsi kanaatim, duyarlı olup 2 (iki) satır yazarlarsa ne düşündüklerini bilebiliriz.
Bakın Galatasaray futbol takımında bir zamanlar 'HAGİ' efsanesi vardı, topu Hakanın kafasına atar gol olurdu, yani demek istediğim şu siz ve benim gibi gençlere önderlik edecek büyüklerimiz şart bizler bu konuda daha çok yeniyiz. ****** bal tutan parmağını yalayacak. NEDEN?
Bu oluşumun (kooperatifin) verdiği ürünler üzerinden % 1- %2 gibi kesintiler yapılarak ihtiyat akçesi zaten herzaman bulunacak, yani belli masraflar buradan karşılanacak elbetteki.
Bizim bir Felsefe hocamız vardı şunu derdi: arkadaşlar sessiz durmayın 'Şu Zikrinizi bi fikredin bakalım' derdi.
Sevgili soilless bende bekliyorum şu zikirler bir fikredilsin bakalım, ondan sonra kalanlarla yolumuza devam edelim, yani büyüklerden konu ile ilgili detaylı bir değerlendirme bekliyorum açıkçası.
Ancak nerdeyse 2 ay olacak daha bişey yok.
Koyu kelimelerle yazdığınız yerlede ilgili bir açıklama getireyim;
İşte tam tersine üretim yapan kişilerin en azından farklı yerlerde olması tam tersine büyük bir avantaj sevgili soilless, neden Egenin, Akdenizin,Marmaranın, İçanadolunun iklimleri coğrafi konumları farklı dolayısıyla hem ürün sürekliliği sağlanabilir hemde çeşitlilik arttırılabilir.
Geçen sene sonlarında çıkan bir tebliğ var, ulusal marketler ürünleri gidip üreticiden ayaklarından alıyordu ****** belli bir kapasite bekliyordu. Ancak şimdi durum farklı üreticiler ellerindeki ürünleri bulundukları il/ilçelerde yer alan bu büyük süpermarketlere direkt olarak verebilecekler.Sebebi ise nakliye,soğutma/ısıtma, işçilik ve motorin yakıtları artıyordu+ nakliyeden dolayı fireleri çok fazla oluyordu. yani aslında büyük marketler düşünüldüğü için böyle bir tebliğ çıkarıldı, ama ****** bizim içinde çok iyi oldu.
Oluşum netleşsin neler yapılabileceğini daha detaylı ve tek tek irdeliyeceğiz, hemde şeffaf olarak bu platfomdada yapabiliriz bunu.
Saygılarımı sunarım....
|