Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi halilbalaban
Sayın İdris Şenol, Malina, Yalandünya59,
Açılan konuyu benim biberlerimle sulandırmış görüntüsünden kurtulmak için, ilgili mesajımın son bölümünü geri çektim.
|
"Sulundırılması" nitelemesi ağır olmuş çünkü söylemek iztediğim sulandırmak değil, tartışma konuların birbirine karışmamasıydı. Sizinki ilk yazıldığı için bir örnekti, devamı gelmesin diye erken bir uyarı yaptım sadece...
yalandünya59,
Konunun açılış amacını anlamadığımı düşünüp bana anlatmaya devam etmeyin lütfen.
Alıntı:
Benim şahsi fikrimde şudur; bir topraksız tarım dostunun buraya yazdığı bir danışma ve sıkıntı ile ilgili yazıları hem okuyor, olan bitenleri paylaşılanları görüyorsanız vede bu ortama katılma zahmetinde bulunmuyorsanız bende bu 'samimiyetten şüphe ederim' derim.
|
Topraksız tarım bölümünü bu yorumunuza cevap verecek kadar yakından takip etmiyorum. Bu kadar başlık olan bölümde, bunların tümü cevapsız sorulardan oluşmuyor herhalde...
Forumun geneli olarak, sorusu olan kişilerin önemli bir bölümünün daha önce yazılanlara göz atmadan (üstelik bir kısmı bunu söylüyor bile: "bilmem kaç sayfayı yeniden okumaya vakit ayıramam") soru soruyor olmaları. Bilenleri yazma konusunda isteksizleştiren bir durum bu.
Düşünsenize, bildiklerimi yazacağım, başka biri tekrar soracak tekrar yazacağım, başka biri tekrar soracak tekrar yazacağım ve bu böyle sürüp gidecek...
Dediğim gibi topraksız tarım başlığındaki tüm yazışmaları bu gözle incelemedim. Bazı sorunlar yaşanıyor olabilir ama kimsenin de burada tüm sorulara cevap vermek gibi bir yükümlülüğü yok. Danışmanlık hizmeti vermiyorlar.
Alıntı:
nice iştahlı topraksız tarım yapmak isteyen hatta bi dünya bu uğurda paralar harcayıp sera kuranları gördüm, fakat çok basit hatalardan aynı insanlar saman alevi gibi yok oldular
|
Demek ki bir işe girmeden olayı daha detaylı öğrenmek gerek... İşin yarısında bir forumdan acil destek alırım demekle olmuyor bu işler...
Soru soran, cevap alamadığı için "homurdanan" bazı arkadaşların daha sonra başka kaynaklardan öğrenip sorunu çözdüğünü ve konu altına "öğredmi yaptım" demekle yetindiğini hatırlıyorum
Be adam madem öğrendin, ne öğrendiğini de yazsana...
Yazmayacaksan, daha önce cevap yazmayanlara neden sinirlendin?
Velhasılı kelam sadece kendimizi düşünmekte baya iyiyiz