Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi soilless
Sn Yalandünya lft gerçeklere gelin ve değerlendirelim. Ben alıntıladığım düşüncemi gerçekleştirmek adına konu ile ilgili herkes ile konuşuyorum.? Olacağına da inanıyorum. Neden inanıyorum bir kez daha tekrar edeyim.
Bahçe ürünü üreten köy kooperatiflerine göre çok daha fazla avantajlı olur. Çünki. Meyve bahçelerindeki üretimi bugünden yarına piyasa koşullarına göre değiştiremezsiniz. Ancak topraksız tarım kooperatifinin ülke ve dünya piyasa şartlarına göre o yıl üretilecek ürünü ve/veya çeşidini belirleme şansı vardır.
|
olacağına ben de inanıyorum, sn yalandunya da inanmasa böyle birşeyi ortaya atmazdı diye düşünüyorum. olması da gerekiyor zaten. yoksa üreticiler sıkıntı çekmeye devam edecektir. yalnız bahsettiğiniz fiziki olarak uzaklık, herkesin aklındaki soru işaretidir bence. bu sebepten dolayı insanın böyle bir oluşuma sıcak bakması zorlaşabilir. insanımız okadar çok yerden okadar çok tabir yerindeyse kazık yiyor ki, yeni fikirlere inanmakta zorluk çekmesini anlayışla karşılamak gerekir. bunun için bu işin yapılabileceğine gönülden inananlar toplanıp, çözüm üretip, ondan sonra böyle bir oluşum var şeklinde hazır bir şekilde sunmak daha faydalı olur.
ve bu yapılması şart olanı yapmaya gerçekten kararlıysak, hemen bir komite oluşturulsun ve bu komite arka planda çalışmaya başlasın. kurulduktan sonra da faydasını gören herkes zaten kendiliğinden katılacaktır.
nacizane fikirlerim bu şekildedir. elimden geldiğince hertürlü yardımı yapmaya da hazırım.