![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-03-2012
|
Sayın Kızıltan, Uslubunuz ve yazdıklarınız çok hoşuma gitti, sizinle hemfikirim. Ancak şunu önemle belirteyim istedim; sizin yazdıklarınıza benzer ancak çok daha sert vurgularla yazdım bu yazdıklarınızı, sonuç:? Siteden birçok kez uzaklaştırıldım, sonra geri döndüm, Bana sorarsan; Hiç bu konulara girme mazallah seninde başına aynı şeyler gelecektir... Saygılarımı sunarım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2013
|
Merhaba Dusuncemi soyleyince neden uzaklastirilayim? Forumda yazilanlar hatali demedim ki. Genel anlamda hatalar var dedim. Soyle aciklayayim. 12 tane domates dikelim. 2 ser 2 ser ayni sisteme dikelim. Elimizde 6 sistem olur. bunlarin 3 adedine EC 1 3 adedine EC 2 rejimi uygulayalim. EC icerisinde 3 cift domates var, bunlari her cifte farkli zaman araliklarinda farkli miktarlarda gubre verelim. Hastalik gelirse cift ( herseyi ayni olana) demeteslere farkli ilac **** ayni ilaci farkli dozda uygulayalim. Sonucta en iyi EC uygulsmasi, en iyi gubreleme sekli ve en etkin ilaci bulduk. Dogru mu? **** en iyi iki neticeyi 5er adet fideyle tekrar deneyelim teyidi olsun isin. Bu ARGE metodudur, ben kendim uydurmadim. Siz zannediyormusunuz ki Sn Kudret BEy veya Sn Alper deneyimlerini deneyip kazanmadilar, hatalarindan ogrenmediler. Bu deneyleri taze sogan, taze sarimsak, maydoniz benzeri uretim hasat araligi kisa olanlarda yapan, bir yilda kitap yazacak kadar bilgiye ulasir, yazar foruma bunlari, millet gorur, der ki m2 ye gunde sukadar, **** iki gunde bir su kadar sulama yapacagim, Kudret Bey`in hazirladigi formulu soyle seyrelterek( sulandirarak ) katacagim, Ec su olacak, tamam. Simdi O da kalkip bu deneyi kavun icin yapacak, bir digeri patlican icin. Inanin Vetman996, mtugrul33, Muallim, Todor gibi henuz tanismadigim ama calismalar ve samimi paylasimlarin gordugum arkadaslar 6 aya kalmaz bilimsel olarak dogrulanmis metodlara ulasacak ve herkesle paylasacak, amatorlerr iyi birsey yapmis olacak. Kafam birseye takildi. domates fidesini kabaga asiliyorlar daha dayanikli oluyor. Peki cilegin akrabasi kim? Patates mi? Kabak mi? Var mi deneyecek, yani kabak, patates **** bir diger bitkiye fideyken asilayacak? Daha once yazdigim " patlican agaci" aramasini internette yapip bakin lutfen, bunu topraksiz yapalim ne olacak gorelim, yukarida yazdighim akraba bitkiye asilamayi orada goreceksiniz, domates ve patlican akraba oldugundan ayni agaca asilanabiliyor. Insan gozonundekini farketmezmis. Portakal, mandalina, greyfurt, limon hepsi akraba ve tek agacin farkli dallarina yapilan asilamayla ayni agacda hepsini birden yetistrenlerin fotograflarini gordum. Madem amatoruz , deneyelim ne olur, ne kaybederiz? 20.000 fide yapmadikki, 10-20 fide hepsi. Ama basarirsak birimiz deyme keyfine... Basarilar Engin Kiziltan Düzenleyen malina : 01-06-2013 saat 12:06 Neden: paragraf yapıldı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 21-08-2008
|
Sayın Kiziltan Merhaba. Değerli fikirlerinizden istifade ettik. Bu forumda kimseye hakaret etmeden fikirlerinizi paylaşabilirsiniz, üslübunuzu bozmadıktan sonra hiç bir dosttan zarar görmezsiniz. Seramıza geleceksiniz diye bekliyoruz, biz bilgilerimizi paylaşmaya hazırız. Seramızda sıcakların etkisiyle verim ekonomik olmamaya başladığı için hasata ara vermeyi düşündük ve ilgilenmeyi bırakınca zararlılar oluşmaya başladı. Zaten topraksız çilek eylül-nisan arasında yapılması gereken bir iş, nisan sonrası fazla verimli olmamaya başlıyor. Biz bunu denedik ve gördük. Antalyada bir firma nane ile limonu ve kekik ile limonu aşılayarak bir bitkide elde etmeyi başarmışlar. Sen nane yiyorsun ama limonlu nane tadı alıyorsun yani. Bence çok güzel bir çelışma. İki bitkiyi aşılarken tadı da göz önünde bulundurmak gerekiyor tabi ki. Geçtiğimiz yıllarda kabağa karpuz aşılamışlardı da ağız tadıyla tatlı karpuz yiyememiştik. Çilekte aşılama yapılacaksa lezzeti ön planda olan bir bitkiyle aşılanmalı bence. Doku kültürü çalışmaları yapan Sayın Ankafar Bey bu konuya el atar umarım. Çilekte lezzet için solucan gübresi kullanmayı deneyeceğim. Bir dost yarasa gübresini denememi önerdi. Yarasa besleyemem ama solucan besleyebilirim düşüncesiyle ben solucanı tercih edeceğim. Bir firmadan solucan satın aldık, biraz da doğadan topladık. Farklı farklı ortamlarda denemeye, solucan üretmeye başladık bakalım. Sayın Kiziltan siz gelin de tüm bunları yüzyüze konuşalım. Ülke tarımı için değerli fikirlerinizden yararlanırız hem. Konfüçyus demiş ya hani: bende bir elma olsa sende bir elma olsa; ben sana bir elma versem, sen bana bir elma versen; sende bir elma olur bende bir elma olur. Sende bir bilgi olsa, bende bir bilgi olsa; sen bana bir bilgi versen, ben sana bir bilgi versen; Sende iki bilgi olur, bende iki bilgi olur... Selamlar... Saygılar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2013
|
Merhaba Begenilerini iletenlere tesekkurler. Cilek icin ARGE nasil yapilabilir diye iki tablo hazirladim ama Excel oldugundan yukleyemedim buraya. Nasil yaparim lutfen bildirin. Olmuyorsa eger, ilgilenen emeil adresini ozel mesaj olarak atsin mail olarak gondereyim, isterse kendisi bir formatta foruma koysun. Kusura bakmayin biraz bilgisayar ozurluyum. Bu tablolarda once 16 fide sonra 8 fide deneyerek, iki tur cilek icerisinden en iyi iki tanenin EC planlamasi, sulama programi, ilac uygulamasini nasil yapmamiz gerekecegini bulabiliyoruz. 300 **** 500 m2 swrasi olanlar icin 10 **** 20 fidede deneme yapmak kolaydir sanirim. Pazarlama icin daha once yazmisdim, her sehirde pasta yapip zincir marketlere verenler var, bunlar surekli cilek almak durumunda, donmus cilek aliyorlar ki pahali, gorusebilirsiniz. Yerel olarak dondurma yapip birkac dukkana dagitanlar var onlar da ayni durumda. En sonunda kilosunu 1 TL ye satmak yerine ev receli yapip satmak olabilir mi? Biliyorsunuz evde yapilan urunlerin satisinda kolayliklar ve vergi muafiyetleri de var. Basarilar Engin KIZILTAN |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
ifadesi, zayıf alınca hoca 2 verdi, iyi not alınca, 5 aldım demeye benzemiş ![]() Tekrar aynı üslup sorununa dönmek istiyorsanız, haber vermeniz yeter. Yazışanlar, sorunun "bir konuya girip girmeme sorunu yaşamadıklarını" ilk elden farkediyorlar, merak etmeyin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|