View Single Post
Eski 31-05-2013, 17:23   #104
ankafar
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 01-10-2012
Şehir: ankara
Mesajlar: 166
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi vetman996 Mesajı Göster
Sayın Ankafar Merhaba.

Topraksız tarımda solucan gübresi kullanımı için;



demişsiniz bu konuyu biraz açarmısınız.

Bu sterillik konusu sadece solucan gübresi için mi geçerlidir yoksa diğer mikrobiyel gübreler (b5a, ROA, bionem vs.) için de geçerli midir? Yurtdışında topraksız tarımda solucan gübresi kullananlar steril olması için farklı bir çalışma mı yapıyorlar acaba?

Yaptığınız şey topraksız tarımdan çıkar derken de ne demek istediğinizi anlayamadım; Yurtdışında yetiştirme ortamının gübreli şekilde de satıldığı topraksız tarım yapanların sadece sulama yaptığını ve bazen çiçeklenme, meyve derimi aşamalarında ek gübrelemeler yaptıklarını da okumuştum. Ayrıca kullanacağın solucan gübresinin içeriği belli olduktan sonra formulasyonu bu içeriğe göre yaptıktan sonra ve bu gübreyi de zaten hergün değil de ayda belli periyotlarla kullanılacak olduktan sonra ne zararı olabilir. Bu konuda beni aydınlatabilirseniz memnun olurum. Selamlar... Saygılar...
Merhabalar Sayın Vetman,

Açıkçası formulasyondan zararlı olur demedim yalnızca içeriği bilinmeyen bir ürün katmak temelde n:k değerlerini değiştirir N kaynağın olarak üre/nitrat/amonyak dengesini değiştirebilir.

Sterillik konusu ise şu şekilde normalde bu solucan gübresi gayet mantıklı güzel bir şey ancak organik ürünler barındırıyor okudugum kadarı ile bazı kişilerin sistemlerinden yaşayan kurtlar ve istenmeyen tohumlar yeşermiş(solucanların tohum içeriklerini tam olarak sindirememesi yüzünden). Gözüken tek sorun bu gibi yoksa bildiğiniz gibi aquaponik sistemi balık gübresi temelli işler belki çok güzel de işe yarar. Not:balık gübresi içerisinde örneğin nematod barındırma ihtimali yok solucan gübresi bu konuda sıkıntı yaratabilir.

Tabi ki her yiğidin bir yoğurt yemesi var çileklere tat için birde fosfat arttırmayı denemenizi önerebilirim.

ankafar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön