![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Fethiye'den Antalya'ya geçtik kardeşimle. Antalyada çilek üzerine bilgisini hiç esirgemeyen, hep olumlu ve moral verici sözleri ile destekleyen Oğuz Alper Yeğen'i yerinde ziyaret ettim. Deneme serasında gördüğüm Festival cinsi çilekler insanı gaza getirecek türden. Çok güzel gelişim ve görüntüleri vardı. Öyle değilmi ?...söze gerek yok fotograflar gösteriyor herşeyi zaten... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
.....Veeee döndüm kürkcü dükkanı Trabzondaki serama...oda nesi heryer çiçek, inşallah Trabzon un en kötü ayları olan Şubat-Mart ayları fazla soğuk gitmez de çilekler zarar görmez. Isı dışarıda 5 derecenin altına düşmüyor fakat gündüz de aynı. Yüksek nem (%93 gibi...inanmayan meteorolojinin sitesinden bakabilir) ve sürekli sisli kapalı hava, arı faaliyeti yok...günde 1-2 saat güneş çıkınca sera içi 20 dereceyi buluyor ve arılar hemen yandaki ormandan ziyarete geliyor.... Sis olunca çiçek açan meyveler yanar derler. Sanırım bu yanma arı faliyeti siste olmadığı için tozlaşma olmuyor ve meyveye durmuyor bitki, bu nedenledir. Seradaki çileklerin gelişimi çok güzel...öncelikle ayrılırken bıraktığım PH ayarlama işini hallettim, EC kontrolü ve suların değişimi işini hallettim. 3 günlük gözlem sonucu PH ı 6,1 e ayarladığım için sanırım yapraklardaki sarıya dönüş durdu ve yeşil e dönüş var. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Bukadar kısa sürede edindiğim tecrübe; En iyi gelişen ve çiçeklenen Sweet-Charly peşinden Albion, Festival ve en ağırdan kendini satan fakat gelişimi de en baba olan, yaprakları yelken gibi Rubigen cinsi çilek. Rubigenler'de henüz 5-10 kökte çiçeklenme var oysa sweet-charly de %95. Verimi de gördükten sonra buraya en uygun cinse karar verebileceğim. Fotograflarda azgın kivi çalısı ve kenarda tarım perliti+cocopeat karışımına dikilmiş domates+biber ve salatalık var. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdilik bukadar...eşref saati geldikce fotograf çekip sizlerin görüşüne sunacağım, kalın sağlıcakla... |
|
|
|
![]() |
|
|