9 Nisan 2014,
Uzayan kollara rağmen nihayet ilk hasat'ı yapabildim. 5500 gr Sweet-Charlie, 2350 gr Albion, 860 gr Festival,
640 gr Rubigen olmak üzere toplam 9350 gr çilek topladım ve ortalama 7,40 Tl/kg fiyat ile satabildim...
Tad ve koku olarak mükemmel diyebilirim (kendim yaptığım için söylemiyorum, kime taddırsam aynı şeyi söylüyor). Sırf test etmek için
Trabzon haline Mersinden yeni gelen ve aynı şale içine konmuş görüntüsü benimkilerden farklı olmayan çileklerden aldım 3 TL ye (560 gr geliyor o şaleler) fakat tadım yaptırınca benim çilekler açık ara önde çıktı.
Trabzondaki bu topraksız tarım çalışmamda zorlandığım, bilgi gereksinimi ve moral gereksinimi hissettiğim durumlarda hiç sıkılmadan bana destek olan,
Besin eriyiği ve Sera bekcisi konusunda Sn.Kudret Tezel hocama (ki yaptığı sera bekcisi benim kaygı duymadan serayı bırakıp 10-15 gün ayrılabileceğim bir otomasyon sağladı bana. Şu anda 3 haftalığına İstanbuldayım fakat eksilen su otomatik alınıyor, ayarladığım EC değerinde besin eriyiğı alınıyor, günde 3 kez 5'er dakika. Daha ne yapsın, uzayan stolonlarıda kesseydi....

),
Teknik bilgi, ROA uygulama, hastalık ve Moral konusunda Sn.Alper Yeğen bey'e ve
Yine hastalık ve kullanılacak en mantıklı ilaçlar ve fide üretimi konusunda Sn.Mehmet Tuğrul hocama
Çok çok çok Teşekkür ederim.
En az 3 dönümlük topraksız çilek serası yapma yolunda planlarımı yapıyorum şimdi.
Bu uzantılar 3 günde büyüyen kollar, 3 gün önce temizlik yapıp Kars'a gitmiştim.