31 Mart 2014.
Merhaba değerli dostlar,
10 gün önce İstanbuldaki işlerim nedeni ile Trabzondaki çilek serasını sera bekcisine bırakarak İstanbul'a geldim ve yarın Trabzon'a döneceğim.
Ben Trabzondan ayrılalı beri hava çok güzel gitmiş taaki geçen Cumartesi ve Pazar(dün)'e kadar. Kış aylarında soğuk olmaz buralarda
pek fakat Nisan ayından korkulur buralarda derlerdi de pek inanasım gelmezdi.....doğruymuş. Bu yıl ilk defa Pazar gecesi -2 dereceye düştü ısı Trabzon'da.
Serada ısıtma yok, birçok çiçek yanmış görünüyor. Meraktan çatladığım için neyapıp edin fotograf çekip bana gönderin dedim de aşağıda sizinle paylaşacağım fotograflar geldi. Sera polikarbon olduğu için üstünde biriken(bazı fotolarda görülüyor) 20 cm kadar karı kaldırabiliyor.
Birde biraz bile ışık olursa hemen ısınıyor. Fotograflarda gördüğüm kadarı ile Albion cinsinde fazla bir şekil bozukluğu yok fakat Sweet-Charlie de var. Festival cinsi ise herhalde karadeniz bölgesinde olduğundan kendini lahana zannediyor...Smile kökten Yaprak dibine sap uzunluğu 36 cm olmuş, çiçeklenme az, kol atma çok.