agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım
(https)

Beğeni Düzeni135Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 22-07-2010, 16:10   #391
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 22-07-2010
Sayın Hoppala007,

3 kg. arpa çimi 1 kg.konsantre yemin yerini tutmaktadır.Hesap buna göre yapılabilir.1000 başı bırakın 10 bin baş hayvanı 365 gün yeşil yemle besleyecek sistemi bile kurabilirim.Tabi sistem ucuz değil ama 1 yılda kendini amorti ediyor.
Saygı ve sevgilerimle.

dedebo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-07-2010, 18:20   #392
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-02-2007
MERHABA ;

Size aydınlatmacı birisi olarak hemen cevap vereyim piyasada bulma şansınız biraz zor olabilir ama yeşil bitkiler için satılan özel bir ampul bulunuyor şu anda adı aklıma gelmiyor ama onun araştırmasını yaparak size haber vericeğim bu ampul sizin ihtiyacınızı karşılayacağı düşüncesindeyim.

thempest Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-07-2010, 20:03   #393
Ağaçsever

milyonstar's Avatar

Giriş Tarihi: 01-02-2009
delimus merhaba o ampul beyaz tasaruf ampulu oldugu için bitkiyi büyütmez sen bitkinin boya gitmesini istiyorsun bunun için sarı ısık veren yani bildigimiz 75 vatt ve 100 vatt ampuller senin işini görür ama bu ampulleri sallama duy ile kullana bilirsin tabi bu arada elektirik tüketimin artar

milyonstar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-07-2010, 14:59   #394
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 17-10-2009
hoppala007 sorduğun sorunun cevabını bulmak senin elinde hemen öyle hoppala yok , şunu sadece kısaca belirtmek isterim düşündüklerin yanlış istersen 1.000.000 tane sığır besle fark etmez.

canerman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-07-2010, 20:14   #395
Ağaç Dostu

Delimus's Avatar

Giriş Tarihi: 22-05-2009
zaten 1000 başlık bir tesisim olsa kesin yaparım bir inek 10-13kg günlük tüketebiliyor zaten sonrası zarar buda imkansız değil.

Delimus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-08-2010, 10:20   #396
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 25-06-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi VISKHY Mesajı Göster
Hayır sevgili arkadaşım rasyon artık hep aynı saman ve arpa çimi başka bir yem yok.Ayrıca iyi niyetiniz için teşekkür ederim.
Rasyonda değişiklik yapmadığını belirtmiştin acaba hayvanların değişik dönemlerinde de (kuruda, pik dönemi vb) değişim yapmıyorsun...

Whısky, inşallah karında huzurunda artıyordur.

fskandemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-08-2010, 09:13   #397
Ağaç Dostu

VISKHY's Avatar

Giriş Tarihi: 15-05-2008
Sevgili fskandemir kuru dönemdeki bir hayvana biz ürettiğimiz yemi önermiyoruz.Veterinerimle de daha önce aldığımız karar ile verdiğimiz yemin besin değerleri yüksekliğinin ketoz hastalığına yol açabileceği düşünerek kuru dönemde arpa çimini önermiyoruz.

Pik döneminde ise çim ile birlikte kesif yem rasyonu öneriyoruz.

VISKHY Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-08-2010, 12:06   #398
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-09-2008
Sn.Vıskhy nasılsınız işleriniz iyidir inşallah bizim keçi duruyormu hala ve arpa çimi vererek süt verimi nasıl oldu ve besi olayını denediniz mi saygılar.

alone35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-08-2010, 14:06   #399
Ağaç Dostu

VISKHY's Avatar

Yaptıklarımı yeni bir konu altında anlatmayı düşünüyorum sevgili alone35.Bizim keçi oldukça iyi kızıyla birlikte yaşıyorlar.Ama fazla ilgilenemiyorum şu aralar.

Eski 07-08-2010, 16:06   #400
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 07-08-2010
sayın wıskhy arkadaşım çok syler yapmışşın çıkardığın ürünlerin resimlerini koysan çok iyi olacak
seni merakla izliyorum

birde arkadaşım bunu başından nasıl yaptın anlatabilirmisin

arpayı kaç ğün suda ıslı bıraktın
kaç ğün ışıksız yerde bıraktın
kaçğün günde ne kadar ısık veriyosun
sulamasını kaç dakikakaya bir veriyosun
ortam sıcaklığı ve nemi kaç olması lazım
veya bilğilerini böyle bir kaç başlık alştında ilaç kullanmııssan ilaç isimleri ve miktarları nedir kullandığın suda klor varmı yoksa normal kuy suyumu v.s.
bu şekilde yaptıklarını anlatabilirmisin

hayavnlarına sen yedirmeye başlamışşın herhalde nasıl etki ğördün normal hayvanların kaçar kilo gelir hangi yemlerle birlikte veriyosun nekadar karışım olarak veriyon ortalama yemi önceki verdiğinb yemlere göre ne farklılıklar gördün
bunlarıda bizimle paylaşırsan sevinirim

çalışmalarında başarılar dilerim

bozkurtfistik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2010, 09:01   #401
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 14-03-2010
Sayın asiyan43;
Belirttiğiniz tavaları nerden bulabiliriz? Bilgi verirseniz sevinirim....

meon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-08-2010, 16:18   #402
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 24-07-2010
merhaba viskhy
sana ulaşabileceğim bir telefon numarası verebilirmisin.

Akrep953 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-08-2010, 00:15   #403
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 10-05-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi meon Mesajı Göster
Sayın asiyan43;
Belirttiğiniz tavaları nerden bulabiliriz? Bilgi verirseniz sevinirim....
2.95 tl ikinci kalite 1.kalite ise 3.85 tl idi yanılmıyorsam.
ürünün adresi şu:
http://www.benoplast.com/Benoplast-U...asalari-2.html
B720 ve B730
bunlara da bakabilirsiniz.kolay gelsin.

http://www.gurtanplastik.com/UrunDetay.Asp?id=158
http://www.gurtanplastik.com/UrunDetay.Asp?id=180

asiyan43 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-08-2010, 10:38   #404
Ağaç Dostu

derin's Avatar

Giriş Tarihi: 28-03-2007
Konu başlığını uzun zamandır görüyorum,ancak okuma fırsatım olmamıştı bugün inceledim.
2 yıl önce yüksek lisans tezi olarak hazırlanmış topraksız tarım yem üretim olanakları araştırmasını okumuştum,araştırmada sonuç; yemleme yapılan ivesi kuzularda kontrol grubuna göre herhangi bir canlı ağırlık artışı olmamıştı ancak çimlendirilmiş yemle beslenenlerde iştah artışı olmuş sonuç olarak daha fazla araştırma gerektiği yanlış hatırlamıyorsam 45 günlük sürenin uzatılarak belki ilerde canlı ağırlık performansı yapabileceği yazıyordu.Bende az önce kısa bir araştırma yaptım konuya ilgi duyanlar için hemen hemen tüm sorulara cevap olacak bir makale buldum makaleyi okuduktan sonra konuyu tartışmak daha doğru olacaktır,ilgili arkadaşlara katkılarından dolayı teşekkür ederim.
http://qcl.farmonline.com.au/files/4...onicfodder.pdf

derin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-08-2010, 00:39   #405
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 03-08-2010
*** site acılmıyo linkmi bozuk acaba

mehmetcoşkun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-08-2010, 15:28   #406
Ağaç Dostu

derin's Avatar

Sn Mehmetcoşkun link çalışıyor.
Tek mesajlar geldiğine göre yalnızca yem konusuyla ilgileniliyor.Topraksız yem denemelerini boşa yapmayın çimlenme esnasında enerji harcandığı için totalde hiçbir getirisi yok,yaptığınız masraf ve el emeği yanınıza kar kalıyor.Bir miktar vitaminlerde artış olsada hayvanlar için önemli olmuyor.Aynı vitaminin başka yollarla takviyesi işçilik açısından daha karlı oluyor.

Not:Yukardaki makalenin türkçe özeti.

Eski 31-08-2010, 10:07   #407
Ağaç Dostu

VISKHY's Avatar

Sn derin size maddeler halinde bu konu başlığı altında ne anlatılmak istendiğini yazmak istedim.Ama mesajlarınızı okuduğum tarihten itibaren cevap yazıp yazmamak konusunda karar verememiştim.Bunun nedeni ise bu başlığını tam okumamış olup, kulaktan dolma bilgilerle araştırmaya girmiş olmanızdır.Yazdıklarımı okuduktan sonra eminim ki bu " Bu yazdıklarım benim fikrim değil makaleden çevirdim" olacaktır.Tabi buda güzel bir stratejidir.Neyse maddelere geçeyim.

1- Yıl 2010 teknoloji önü alınamayan bir şekilde ilerliyor.Hangi dalda olursa olsun hepimiz teknolojiyi kabul edip uygulamak durumundayız aksi takdirde bizde yok olup gideriz.

2- Bizi ilgilendiren ve bu konu başlığı altında tartışıp geliştirmek istediğimiz konu Yeşil Bitki Yemi olan Arpa Çimlendirmedir.Bu yüzdendir ki herkes YEM KONUSUYLA ilgileniyor.

3- Benim için araştırmalar ve yazıların önemli olması yanında en değerli olan uygulama ve tecrübedir.Okullarımızda da birçok bilgi kitapta yazıldığı gibi aktarılır ama yazılanı uygulama fırsatı bulamazsanız sonuçları göremezsiniz.

4- Eğer bu konu başlığını iyice okuyup ne yapılmak istendiğini öğrenseydiniz, bize yön çizmek yerine burada sarf edilen emeğe anlamsız bir makale ile "İŞE YARAMAZ HİÇ UĞRAŞMAYIN" demek yerine saygı duyar kendi fikirlerinizi belirtirdiniz.

5- Sonuç olarak "Ben şunu yaptım,ben böyle uyguladım,ben şöyle denedim." demek yerine bana ulaşırsanız size yerinde nasıl yetiştirildiğini ve hayvanlar üzerinde 6 aydan bu yana ne gibi değişmeler sağladığını,süt verimini nasıl etkilediğini MAKALE ile yazmadan görsel olarak kendi gözlerinizle görmenize yardımcı olurum.

Ama en azından MAKALE bile araştırdığınız için emeğinize sağlık.

SAYGILARIMLA...

Eski 31-08-2010, 10:21   #408
Ağaç Dostu

VISKHY's Avatar

Şunuda belirtmeden geçmek istemedim.Ulaşım aracı olan otomobillerde bir enerji kaynağı yakıt olmadan bizleri taşıyamamaktadır.Demem o ki otomobillerde enerji harcıyor diye hiç kimse kullanmamalımıdır.

Bir hammaddeyi hiçbir enerji tipi kullanmadan mamul haline getirip kullanamazsınız.Kaldı ki arpa tohumu sadece uygun ortamda kendi içindeki enerjiyi kullanarak MAKALEDE de anlatıldığı üzere tohum halindeki vitamin ve minarel değerlerinin, çimlendikten sonraki durumuna oranla en az 4 katına ulaştığı yazıyor.

Eski 31-08-2010, 11:25   #409
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 03-01-2009
Sayın VISKHY;
Aslında 6 aylık değişimi buraya yazsanızda sizinle beraber bizde mutlu olsak iyi olurdu. Sonuçta ne olduğunu herkes gibi ben de merak ediyorum gerçekten. Makale yerine tecrübe daha kıymetlidir ibarenize kesinlikle katıldığımı da ayrıca belirtmek isterim. Bu bilimselliği reddetmek değildir, ama her makalenin doğru olduğunu peşinen kabul etmekte saflık olur. Bu nedenle makalelerin sonu genelde şöyle biter : " Bu konuda daha geniş araştırmalara ihtiyaç vardır." )

Emree1 beğendi.
katsu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-08-2010, 11:37   #410
Ağaç Dostu

derin's Avatar

Sn VISKHY o kadar masraf yapmadan önce keşke daha çok araştırma yapsaydınız,siz zaten yeterince masrafa girişmişsiniz enazından başkaları girmeden önce biraz düşünsünler istedim.
Eğer siz bu tekniğe yeni yaklaşımlar kattıysanız onu bilemiyorum,bugünkü şartlarda bu yöntemle elde edilen bu.
Bizim kapı komşumuz iki adet dev sütaş çiftliği var ben böyle bir yöntem görmedim,eğer karlı ve sağlıklı bir girişim olsaydı onlar çoktan el atmış olurlardı diye düşnüyorum.

Eski 31-08-2010, 13:03   #411
Ağaçsever

Sayın Derin; Sözkonusu sistemin benzerleri Avustralya' dan ABD' ye ihraç bile edildi. O ülkelerdeki yetiştiriciler ülkemizdeki çoğu yetiştiriciden daha fazla deneyime, bilgiye ve verime sahipler.

Bunun yanında araştırdığım bazı kaynaklarda olumlu etkilerinden bahsetmekle beraber yatırıma gerek yok tarzında açıklamalar yapılıyor. Ancak çoğunluk yapılması yönünde, bence siz 14 sayfayı baştan okuyun, notlar alın ve aşamaları kaydedin. Gerçekten birçok makaleden fazla bilgi var.

Eski 31-08-2010, 18:58   #412
Ağaç Dostu

derin's Avatar

http://tez2.yok.gov.tr/tez.htm Tez no:120016
Sn katsu tecrübe bilgiden kıymetli olsaydı köyler profesörlerle dolu olurdu,gerçi bilgi sahibi olmadan profesör olan çok oluyor ancak onlar bizim için söz konusu değil.
Bilimsel makale diyince siz herhaldehikayelerle karıştırdınız bilimsel makale demek,bilimsel yöntemler kullanılarak,deney,gözlem,verilerin derlenerek bilimsel tez öne sürülümesi demektir.Makalenin içindeki hiçbir veri uydurma değildir.Sonundaki daha fazla araştırma gerekiyor kısmı bilimsel olarak mutlak doğru yoktur ilkesine dayanır.
Örneğin 1 kilo yemin 7 kilo yeme dönüşmesi kısmı doğrudur ancak,yüzde doksanlık kısmının su olduğu söylenmzse insanlar bir koyup 7 aldıkları hissine kapılıyorlar.14 sayfalık bilgi hazinenizde kuru madde miktarının azalıp aslında geri kalan kısmın hep su olduğu yazıyor.
1 kilo koyup 800 gr kuru madde elde edildiği bu kaybın neden kaynaklandığı yazmıyor.
Eğer sizin elinizde araştırmalara dayalı başka bilgiler varsa buyrun sizde onları açıklayın tecrübeyle edindiğiniz bilgiler ancak sizi ilgilendirir bizim için dünyaca kabul görmesi önemlidir.
Sn fskandemir sizin araştırmalarınız hangi kaynaklara dayanıyor ve nasıl yararlı olduğu kanısına vardınız onlarıda açıklarsanız belki yatırım yapmak isteyenler için aydınlatıcı olabilir.

Eski 31-08-2010, 19:03   #413
Ağaç Dostu

VISKHY's Avatar

Sn derin önceki mesajımda da belirttiğim gibi size cevap yazıp yazmamakta ikilem içinde kaldığımı söylemiştim, şimdi yazmamam gerektiğini daha iyi anlıyorum.Çünkü ne desem boş o yüzden size bir şey demeden komşunuzu uyarın baride onlarda faydalansın bu teknolojiden..

Eski 31-08-2010, 21:52   #414
Ağaç Dostu

Sayın derin, gereksiz stres yapmayalım. Makale nasıl yazılır ve okunur iyi bilirim. Ben de yazdım oradan biliyorum. Neden bu kadar sert olduğunuzu da anlamadım. Canlılarla uğraşırken ( burada arpa ve sığır gibi iki ayrı canlının etkileşimi söz konusu) hesap edilemeyen birçok faktör söz konusu olabilir. Burada en güzeli, olan, denenmiş bir şeyin sonuçlarını konuşyor olmaktı. Böylece gelişme varsa bunun neden makale ile çeliştiğini, gelişme yoksa da makalenin doğruluğunu konuşuyor olurduk. Herkes mutlu olurdu. Sayın vhiskhy'nin yazdıklarından gelişme olduğu anlaşılıyor ama gelişmenin ne kadar olduğunu yazmamış. Bildiğiniz üzere bilimde birde cost-effectivite denen maliyet yarar hesabı vardır. Gelişme olması tek başına yeterli değildir. Yaptığınız harcamanın buna değer olup olmaması da önemlidir. Yani gelişti ama ne kadar sorusu çok önemli. Belki sütaş bu maliyet yarar oranı nedeniyle bu işe başlamamıştır, bilemiyorum. Yani en güzeli sayın vhiskhy nin bize sonuçları yazmasını beklemek.
Bu arada 1 kg arpadan 7 kg çim elde edildiğinde bunun hepsi kuru madde demek de doğru değil. (Zaten arpa çimlenmemiş haliyle de saf kuru madde değildir o da ayrı mesele tabii). Ben bu işlerden çok anlamam, benim bildiğim sizin ve benim vucudumun da yarısından çok daha fazlasının sudan oluştuğudur. Bu bizi kıymetsiz yapmaz. Ben sonuca bakarım, sonuçta siz de sitenin kıymetli bir üyesisiniz, ben de acizene bişeyler öğrenmeye çalışan biriyim.
Sonuç olarak ben sayın vhiskhy'nin sonuçları vereceğini ümit ederek bekliyorum. Katkısı olan herkese de tekrar teşekkür ediyorum.

Eski 01-09-2010, 07:51   #415
Ağaçsever

Sayın derin, geçen mesajımda belirtmiştim lütfen 14 sayfayı bir defa okuyun. Hatta gözden geçirin. Yine geçen mesajımda belirtmiştim bu sistem Avustralya' dan ABD' ye ihraç oldu. İsterseniz firma bilgilerini internetten bulabilirim ancak biraz aramam lazım. Heralde oradaki çiftçiler bizden verimli çalışıyor.

İşin köylü kısmına gelirsek, Bursa' da yerleşik agrosan (http://agrosan.net/) diye bir firma var. Firma sahibi ile, Allah(cc) kendisine uzun ömürler eylesin, 2005 yılında yaptığım bir görüşmede 1970'lerden bu yana inek işkembesinde canlı yaşadığını anlatıyorum ancak kimse anlamıyor, illa saman diyorlar, silajın öneminden, arpa/buğday silajının gerekliliğinden vb konularda dert yanmıştı. İşinin ehli bir amcam oldupğu için lafının üzerine laf koymadık ancak araştırdık ve bugün görüyoruz ki;
>İnek vb. doğada yeşil ot yerler.Silaj bunun bir kopyası ise arpa çimi bunun yansımasıdır.
>Bırakın inek işkembesini midemizde bile trilyonlarca(tahmini) canlı var ve bunlar bizlere sağlık kaynağı bunlarda artık "Faydalı Mikroorganizmalar" şeklinde geçiyor.
İlimizde birçok besicide (küçükbaş ve büyükbaş) ilk ürün olarak tarlalara arpa eker ve onları hayvanlara yedirirler. Bundan da çok memnundurlar.

İşin ticari yönünde ise; Büyükler herşeyi bilir, en iyi onlar yapar diye bir kural yok. Çoğu kerede küçük balık büyük balığı yer. Ancak onlar çoğumuza da yol göstericidir.

Unutmayalım hayvan için kuru madde ihtiyacı yeterli olsa idi sadece saman yerdi ancak yeterli değil. Sadece saman ve fabrika yemi yese de bazı rahatsızlıklar nüksediyor ki bunlar çoğu kere hayvanı pert ediyor.

Kaynaklarıma gelince ilk olarak lütfen 14 sayfayı baştan sona okuyun. Deneme, tesis inşaatı, maliyetler, Karabaşımız ve bir simentalimiz hakkında bilgiler bulacaksınız. Unutmadan hayvanın farklı beslenme dönemlerini bile açıkladı sayın Vishky, yeter ki soran olsun. Ayrıca bu fikri yıllar önce Prof. Dr. Ekremm Pakdemirli hocamızın bir yazısından okumuştum, kendisinin uyguladığını ve veriminden bahsetmişti. Ayrıca elimde bir çok makale var isterseniz özelden maillinizi belirtirseniz onlarıda yollarım.Unutmadan olumsuzluklar belirten makaleler de yok değil

Eski 01-09-2010, 14:54   #416
Ağaç Dostu

derin's Avatar

Sn katsu ve sn kandemir sizlerde fayda maliyete takılmışsınız demekki sizlerinde aklında şüpheler var 14 sayfayı ben daha önce okudum zaten içinde aykırı bir ses bulamadığım için ve bu aykırı ses çıkmadığı için bir başkasının gidip o kadar masrafa girmesine gönlüm elvermedi.Burada yazılan 1-7 oranını tek mesajlık çiftçilerimiz 1 koyup 7 aldıklarını zannedip bazı firmaların insiyatifine kalmalarını istemiyorum.Eğer elinizde maliyet şu,işçilik bu,elde edilen gelir şu diye net bir çalışma varsa ve sürdürülebilirse yani ilerde ölümler **** hayvanlarda şişlik vs yapmıyorsa onları özelden değil buradan paylaşırsanız memnun olurum.Benim ne hayvana nede yemine ihtiyacım var.
Teşekkür ederim.

Eski 01-09-2010, 16:17   #417
Ağaç Dostu

Malesef sayın derin benim bilgim yok. Bu nedenle sayın vhiskhy'den merakla verileri bekliyorum zaten.

Eski 02-09-2010, 11:28   #418
Yeni Üye

tarık şahin's Avatar

Giriş Tarihi: 23-08-2010
Merhaba
Ben aranıza yeni katıldım. Üretken insanlara her daim saygım vardır. Kendim bilgisayarcıyım ama yerimi çalışanlarıma bırakıp böyle bir şey yapmayı, toprağa ve hayvancılağa başlamak istiyorum. Doğal olarak çokta fazla bir şey bilmiyorum. Konuyu okudum ama aklımda netleşmeyen birkaç yer kaldı. Müsadenizle bunları sormak istiyorum. Cevap verirseniz sevinirim.
1-) Bu şekilde sadece arpa değilde kekik gibi soya gibi yine hayvana yedirebileceğimiz şeyleri yetiştirebilirmiyiz. **** buğday, soya ve arpa tohumlarını aynı tavada aynı şartlarda yetiştirebilirmiyiz?
2-) Bu yemi verdiğimiz hayvana kaba yem harici başka bir şey vermemiz gerekirmi?
3-) 1000 tavalık bir yer yapmışsınız. Ne güzel bir girişim. acaba ilk başlangıç maliyeti hariç bir tavada yem yetiştirme maliyetini hiç hesapladınızmı?
4-) Bu yemi yetiştirirken sulamasına katılabilecek ekstra bir vitamin/vitamin grubu işe hayvan açısından ne kadar faydalı olur?

Son olarak Sayın WHISKEY unutmayın
TÜRKİYE`de hiç bir başarı cezasız kalmaz. Üretmeye bu ülkeye bir şey katmaya çalışan insanlar hep dövülür. Türkiye tarihi boyunca ne çektiyse ulemadan çekmiştir. Eskiden şeyh-ül İslamlar vardı çok bilen. Şimdi de "bu bi işe yaramaz ne gerek var"cılar var. Onlar unutulur ama HEZARFEN Ahmet`ler unutulmaz. Siz çalışmaya devam edin.. Bilgilerinizi bizimle paylaşın.

Mehmet Can beğendi.
tarık şahin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-09-2010, 16:26   #419
Ağaç Dostu

gazeteci28's Avatar

Giriş Tarihi: 22-04-2009
lütfen kafa karıştırmayalım

Arkadaşlar bir konuyla ilgili hem olumlu ve olumsuz makale bulmak mümkün.
iki araştırmadan birisi konunun olumsuz yönlerini ele alır diğeri ise olumlu yönlerini ele alır.
Ortada yapılmış denenmiş bir eylem var. wiskhy bu denemeyi yaptı bitirdi ve neticeyi hiç yorum katmadan bizlerle paylaştı. Konuyu baştan sona okumayanlar mesajlarında anlaşılıyor ve cehaletini yazdıklarında gösteriyorlar.

Mahallenin biçkin delikanlısının sözüne güvenmeyipte bilmem ne adamın yazdıklarına güvenenler varsa, varsın onların tecrübelerine güvensinler. Mahallenin delikanlısına sahip çıkma adına konuşuyorum.

Ne idüğü belirsiz diyeceğim (çünkü herkes ingilizce bilmiyor) yazı için burada kafa karıştırmayalım. Çokta meraklı olan deneme yapar neticeyi gözüyle görür. Hayvancılık yapıyor ise bu denemeyi yapmak kolay, yapmıyor ise de hayvancılıkta arpa çimlendirmeyi deneyecek olanların kafası karıştırılmasın. Oturduğu yerden ahkam kesmesin.

Bu tür eylemler burada wiskhy'nin çalışmalarına katkıda bulunan insanlara da saygısızlıktır. Konu çalışılmış bitmiş sanki biz o zamanlar bu tür olumsuzlukları hiç görmemişizde yeni yeni haberdar ediliyoruz durumu sözkonusu.

Birşeyler yapmak isteyen arkadaşlar buradalar ve gayretleriyle paylaşımda bulunuyorlar. Yıkım müteahhitlerine pek iş düşmez.

Bana da kimse cevap vermesin çünkü cevabım kimseye değil.

gazeteci28 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-09-2010, 19:22   #420
Ağaç Dostu

VISKHY's Avatar

Vay vay vay vay ben buna sadece Karadenizli tokatı derim arkadaşlar..

Ben bile okurken bir ara tırstım.Ahmet abi yüreğine ve ellerine sağlık....

Sevgili meslektaşım Tarık Şahin yarın sorularınızı elimden geldiğince cevaplayacağım.Şu an çok yorgun olduğum için affına sığınıyorum...

Ayrıca düşüncelerin için teşekkür ederim..

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:25.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025