![]() |
|
![]() |
#421 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-08-2010
|
Sorun değil. Yeterki uygulama ve gözlemlerinizi paylaşın. bu arada bu çeşit yemlerle ilgili bilgiye daha doğrusu besin değerlerine bu linkten ulaşabilirsiniz. http://berkatarim.com/PDFs/hasilmatik_katalog.pdf Bilen bir arkadaş bilimsel açıklamasını Türkçe yaparsa sevinirim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#422 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-07-2010
|
Arkadaşlar selam ; Derin arkadaşa bu kadar yüklenilmemesi gerektiğini düşünüyorum.Sonuçta aramızda ****** muhalif düşüncelerde olmalı ki en doğrusuna ulaşalım. Benim fikirlerim şu şekilde olgunlaştı.Makaleye göz attım.Üzerinde çok durmadım. Kendimi tanıtmak gerekirse ben dış ticaret firması sahibiyim.Ankarada 5 dönüm üzerine babam bir ahır kurdu.10 adet süt ineği (düve) ile 3 ay önce başladık.İneklerden 8 adeti 6-7 aylık gebe durumda.Besi kooperatifi üyesiyiz.Hasıl üretimini bende ciddi ciddi düşünmeyteyim ve 2 aydır forumu takip ediyorum. Bence konuya şu açıdan bakmak lazım. 1.Rapor 2003 tarihli neredeyse 7 yıllık. 2.Raporun Türkiye şartları için hazırlanmış bir ropor değil.Türkiye şartlarında maliyet hesaplaması yapılması gerekir.Toprak kullanımı,işçilik,su,elektrik,mazot ( ki dünyanın en yüksek yakıt fiyatına sahibiz).Benim yaptığım ilk yatırım maliyetleri bu iş için değer diye düşünüyorum.Lakin dediğim işletme maliyetleri ülkeden ülkeye hatta Türkiye içinde şehirden şehire değişim göstercektir. Ben bu sistemle kazancım olacağına inanmaktayım.Kooperatifin bize verdiği ana girdi işletme maliyetleri şu şekildedir. 1kw elektrik : 0,40Krş. Yeni teknoloji klimalarında A enerji elektrik sarf ettiğini düşünürsek mantıklı olacaktır. 1 ton su : 0,20Krş tan bizlere sağlanmaktadır. Peki ilk yatırım için maliyet ; Kapalı mekan konusunda elimde 40" lik bir konteyner bulunmakta.Müşterim ücretsiz olarak bana hediye etti.İç malzemelerin maliyeti ise tüm malzemeler dahil 4000TL ye mal olmaktadır. Yem değeri ile ilgili incelemelerimde ürünün gerçekten faydalı olacağını görmekteyim.Sonuçta dünyada bu tarz bir ürün var ve insanlar kullanmaktadır.Özellikle Hasılmatik firmasının getirmiş olduğu makine Avusturalya menşeili olup firma patent tarihi 2009 yılını göstermektedir.Yani yeni bir teknoloji. Mantıklı düşünürsek bu hayvanın doğasında zaten yeşil yem yemek var. Bu işi düşünmeme 2 konu sebeb oldu. 1. Hayvanımızın biri hastalandı ve kuru yemden dolayı olduğunu söyledi veteriner.Hayvan 3 gün çok ağır durumdaydı.Biz telef olcak diye düşünürken - ki 6 aylı gebe - ilaçlar,iğneler,özel bakım vs ile kendine getirebildik hayvanı.****** karşılığında masraf oldu.Araştırma sonrasında yeşil yemin gerçekten kuru öksürüğe sebeb olmadığını gördüm.( Sadece yeşil yem kullanmayı planladığım manasına gelmesin.) 2.NTV de yayınlanan bir belgesel.İsmini tam hatırlamıyorum ama Amerikadaki et kartelinin max. kar amacı için hayvanlara yaptıklarını anlatıyor.Mısırın besi ve süt hayvanlarının doğasına aykırı olduğu ve mısır yemlerinin hayvanlarda öldürücü bakteriler oluşturduğunu gösterdiler.Bir küçük işletme ise arazide doğal yemlenmeye bırakıyordu - ki adamın ürettiği tavuk ve büyükbaş etleri organik diye geçiyordu.Hepsini biraraya getirince bence mantıklı bir yatırım olacak diye düşünüyorum. Gelelim en kötüsüne.****** denemelerden sonra netice çıkacaktır ortaya.Eğer faydasız olacak olarsa zarar edeceğimizi düşünmüyorum.Klima her zaman evlerde de kullanılabilir.Raf sistemi alet odalarında kullanılabilir.Hayvancılıkla uğraşan herkesin ufakta olsa bir bahçesi vardır ve sulama sistemide orada kullanılabilir.Konteynerimi de kuru yem deposu yapabilirim.Bence herkes için denemeye değer. WHISKY ARKADAŞIMIZ BUGÜNE KADAR BİZİ ÇOK GÜZEL CESARETLENDİRDİ.KENDİSİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM.SONUÇ KISMINA GELDİK WHISKY.ÜRÜNÜ ŞU AN KULLANIYORSUN VE BİZLER NACİZANE SENDEN GÖRÜŞLERİNİ BEKLİYORUZ.HAYVANLARIN VE SÜT ÜRETİMİNİN DURUMU NEDİR? OLUMLU VE VAR İSE OLUMSUZ YANLARI NELERDİR? BİZLERİ BİLGİLENDİRİRSEN ÇOK MUTLU OLURUZ. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#423 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2007
|
arkadaşlar bu sitemi toprak altına yapabilirsiniz. Toprak sıcaklığı yaz kış 12-22 derece arası değişir. buda daha az enerji tüketmemeize neden olur. sistemde zaten havalandırma sisitemi olacak. yazın 40-50 derece sıcaklığı 18 dereceye düşürmek için veya ankara koşullarında -3, +5 dereceleri 18 dereceye yükseltek gerekmeyecektir. bu konuda bir araştırma yapılma diye düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#424 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-09-2010
|
Alıntı:
Öncelikle VISKHY arkadaşım azminle yapmış olduğun çalışma için seni canı gönülden kutluyorum. Yukarıda konunun en başlarında senin de diğer arkadaşlarında kafasına takılmış olan sorulara yine şu süreçte de en uygun cevapları deneyimleriyle senin vereceğin kanaatindeyim. 1. Sulama = Gün boyu Saatte 2 dk mı yapıyorsun. 2. Aydınlatma = Kaç saat ve ne tür sistem ile 3. Sıcaklık = Kaç derece yeterli oluyor , klima ile yapıldığında sıkıntılar yaşanıyor mu? Bunlar için yaptığın denemelerde ve şuan en iyi sonuçları aldığın veriler nelerdir? 4. Ayrıca zararlı problemi yaşanıyor mu? Herhangi bir mücadele yöntemi uyguluyormusun? Bunları bizimle paylaşırsan çok sevinirim. Bu cevapların konu ile ilgilenen arkadaşlar için en gerekli şeyler olduğunu düşünüyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#425 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-09-2010
|
visky usta ve emeği geçen bütün arkadaşlara abilere gerçekten teşekkür edip helal olsun demek gerekti kanatındayım belki yardımım olur düşünce siyle bi iki şey yazmak istiyom müsadenizle plastik tepsi konusunda işim bu benim vakum baskı antishock malzemenin dayanımı olcukcaa düşük olur 1-2 sene gibi belki daha kısa bi ömrü olur malzemeni o yüzden pek tavsiye etmem visky usta ve maliyeti olcukca yüksek olur şöyle izah ediyim 70-40 bi plastik malzemenin basımı için kullanıcan malzemenin baskıcıya minimum baskı maliyeti 16 dolar civarında olur işcilik baskı ücreti hariç sanırım kafanızda mal edicen konusuyla ilgili bi fikir oluşmuştu işin erbabı olarak gereksiz olduğu için fazla deyinmeye gerek yok sanırsam polyester malzemenin de üretimini olumsuz yönden etkiliceni düşünmekteyim çünki o meretin kokusu ortamı oldukca olumsuzz yönden etkiler diye tamin ediyom ama eğer ısrarlıysan bu konuda yardımcı ola bilirim kalıp da dahil olmak üzere kalıbı kendinde yapa bilirsin bi iki tarif le usta öte yandan forumda arkadaşımızın vermiş olduğu bi linkte balık kasalarının seninn işini fazlasıyla görüce kanaatindeyim sana gerekli olan ölçüden 10 cm küçük sadece 1kg değilde 900 gr arpa koyarsın sadece ![]() usta işine karışmak gibi olmasında ışıklandırma da birazda yansıma olayını kullansan daha iyi bi verim elde edemezmiydin tekrar tekrar çalışmalarınızdan dolayı tebrik etmek isterimsizi elinize emeğinize yüreğinize sağlık bi konuda yardım rica edicem bi de sizden benbi sanayi çalışanı olarak yaptınız işin sulama sistemi konusuna oldukca yabancı kaldım acaba hidrafor pompası fiskiyeler boru hattı bi de zamanlama kısmında kullandığın malzemeleri nasıl temin edebilirim nerde kim satar profosyonel bi yardım nasıl ala bilirim yardımcı olursanızz sevinirim benimde ufak çaplı bazı planlarım var bu konuda küçücük çaplı senelerdir ist elektirik su faturasına çalışmaktan stresten gına geldi artık sanırım planlarım hakkında bu kadarını söylemem yetmiştir tir malum ist detleri işte ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#426 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-09-2010
|
asiyan43 arkadaşımızın verdiği link te b-750 bi ürün var vısky usta senin için biçilmiş kaftan desem yeridir sadece boydan 8 cm kısa 1 cm yüksek ihtiyaç duyulan malzemeye |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#427 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-09-2010
|
Bu başlığın bir roman gibi okuduktan sonra yıllardır atıl duran arazimde bir çiftlik kurmak için ilham aldım. Whisky ve olumlu destek veren tüm arkadaşları kutluyorum. Bende bu yaratıcı ortamda bir fikir danışmak istiyorum..Komşum bahçesine 40 günlük fasulyesi dikti. 2-3 hafta içinde ciddi bir yeşillik oluştu. Yani heralde tohumunun 100 katı falan bir ağırlığa erişmiştir. Bu raflı sistemlerde veya topraklı ortamda bu fasulyeden hayvan yemi üretmek için ne yapılabilir? En başta hayvan bu bitkiyi severek yer mi? teşekkürler herkese |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#428 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2010
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#429 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-09-2010
|
değerli arkadaşlar formunuzu 2 aydır takip ediyorum.çok hoş ve zevkli.sonunda dayanamadım bende üye oldum. tıbbi cihaz ve üniversitelerin bab projelerine üretim yapan bir firmam var.biz profesyonel olarak bitki böcek yetiştirme kabinleri üretiyoruz. dolayısı ile bukadar azim ve meraklısına bazı teknik konularda destek atmayı borç bildim.. sonuçta elde edilecek bilgi hepimizin ve bilgiyi elde etmek içinde zaman harcamamak gerekir.hatta böyle bir şeyin üretimine profesyonelce geçmeyi bile düşünmeye başladım. formda okuduğum ve arkadaşların patinaja düştüğü konular ve cevapları aşağıda olduğu gibidir.eğer bu yöntemleri dikkate alırsanız hem başarılı olur hemde düşük maliyetle ürün elde etmiş olursunuz. 1-sulamanızı pulvarizasyon metodu ile yapmanız gerekir, 2-sulama saat ve dk göre olamaz ortamın ve kökün nemi RH değerinden ölçülür ve gerektiği kadarsu verilir.suyun fazlası her nekadar atısada bitki kökü sualtında kalmış olur buda çürüme ve büyümenin yavaşlaması demektir.yani sizin deyiminizle slaj/bitki turşusu.buda bitkide kaliteyi düşürür.aynı arkadaşlarımızın evlerinde yaptıkları saksı deneyi gibi. 3 klimalar ortamdaki nem dengesini bozar.ve istenmeyen bakteriler üretir.ortama steril hava ile sirkülasyon yapmak gerekir ki sistem bakteri küf ve mantarlara karşı dirençli olsun buda sistemdeki havanın UV 254 nm ve HEPA fitreden geçirilmesi anlamına gelir.UV yi direk bitkiye verirseniz bitki ölür. 4- bitkiye vereceğiniz susıcaklığı ortam sıcaklığı ile aynı olmalı hatta 3 derece fazla olmalıdır.biliyorsunuz ki yüzeye su geldiği anda buharlaşma yöntemiyle bitkinin ısısını düşürür,bitkiyi geresiniz. 5- kullanacağınız ampuller 400-700 nm ışık saçan gün ışığı olamalı , UV a bantıda ışık vermelisiniz.ve lambaların balastları piyasadaki klasik balast olmamalıdır.klASİK balastlarda 50 hz titreşimi vardır.bu da bitkide straoba etkisi yani stres oluşturur. 6-kullanacağınız tepsiler paslanmaz çelik,aliminyum veya dışarıya plastik molekülü olamayan materyallar olmalı ve temiz olmalıdır.yoksa çimlediğiniz üründen önce küf bütün ortama yayılır. 7 -çimlenme ve büyüme sonuçta bir fosentez olduğuna göre ortama kontrollü CO2 vermek gerekmezmi,ki bitki CO2 alıp O2 yi dışarı versin. işin püf noktalarından bazıları sizleri izlemeye devam edeceğim. ayrıca daha fazla bilgi alabileceğiniz link aşağıdadır http://www.teknomar.com.tr/bitkikabini.asp |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#430 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-09-2010
|
değerli arkadaşlar formunuzu 2 aydır takip ediyorum.çok hoş ve zevkli.sonunda dayanamadım bende üye oldum. tıbbi cihaz ve üniversitelerin bab projelerine üretim yapan bir firmam var.biz profesyonel olarak bitki böcek yetiştirme kabinleri üretiyoruz. dolayısı ile bukadar azim ve meraklısına bazı teknik konularda destek atmayı borç bildim.. sonuçta elde edilecek bilgi hepimizin ve bilgiyi elde etmek içinde zaman harcamamak gerekir.hatta böyle bir şeyin üretimine profesyonelce geçmeyi bile düşünmeye başladım. formda okuduğum ve arkadaşların patinaja düştüğü konular ve cevapları aşağıda olduğu gibidir.eğer bu yöntemleri dikkate alırsanız hem başarılı olur hemde düşük maliyetle ürün elde etmiş olursunuz. 1-sulamanızı pulvarizasyon metodu ile yapmanız gerekir, 2-sulama saat ve dk göre olamaz ortamın ve kökün nemi RH değerinden ölçülür ve gerektiği kadarsu verilir.suyun fazlası her nekadar atısada bitki kökü sualtında kalmış olur buda çürüme ve büyümenin yavaşlaması demektir.yani sizin deyiminizle slaj/bitki turşusu.buda bitkide kaliteyi düşürür.aynı arkadaşlarımızın evlerinde yaptıkları saksı deneyi gibi. 3 klimalar ortamdaki nem dengesini bozar.ve istenmeyen bakteriler üretir.ortama steril hava ile sirkülasyon yapmak gerekir ki sistem bakteri küf ve mantarlara karşı dirençli olsun buda sistemdeki havanın UV 254 nm ve HEPA fitreden geçirilmesi anlamına gelir.UV yi direk bitkiye verirseniz bitki ölür. 4- bitkiye vereceğiniz susıcaklığı ortam sıcaklığı ile aynı olmalı hatta 3 derece fazla olmalıdır.biliyorsunuz ki yüzeye su geldiği anda buharlaşma yöntemiyle bitkinin ısısını düşürür,bitkiyi geresiniz. 5- kullanacağınız ampuller 400-700 nm ışık saçan gün ışığı olamalı , UV a bantıda ışık vermelisiniz.ve lambaların balastları piyasadaki klasik balast olmamalıdır.klASİK balastlarda 50 hz titreşimi vardır.bu da bitkide straoba etkisi yani stres oluşturur. 6-kullanacağınız tepsiler paslanmaz çelik,aliminyum veya dışarıya plastik molekülü olamayan materyallar olmalı ve temiz olmalıdır.yoksa çimlediğiniz üründen önce küf bütün ortama yayılır. 7 -çimlenme ve büyüme sonuçta bir fosentez olduğuna göre ortama kontrollü CO2 vermek gerekmezmi,ki bitki CO2 alıp O2 yi dışarı versin. işin püf noktalarından bazıları sizleri izlemeye devam edeceğim. ayrıca daha fazla bilgi alabileceğiniz link aşağıdadır http://www.teknomar.com.tr/bitkikabini.asp |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#431 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-03-2007
|
Sn htozbek bilgiler için teşekkür ederim.Aslında sizin verdiğiniz bilgiler zaten topraksız tarım sistemleri için geçerli,full otomasyon seralarda kullanılıyor,birde doku kültründe yeni geliştirilen bir teknikte kitlesel üretim serası yani kavanozlar yerine kabin,oda,ve sera şeklinde büyüyerek giden kontrol odaları sistemlerinde aynı ilkelere dayanıyor.Bu konuda bir kaç kaynakta var.Küf mantarlarıın hayvanlarda ölüme sebebiyet verebileceği gibi bir durumda var. Sn visky size cevap yazmamamın nedeni bilgilerinizi paylaşacaktınız o yüzden engel olmak istemedim,bunca zamandır yazmadınız.Başkalarının desteğine ihtiyaç duymanız insani birşey ancak başkalarının hakaretlerini alkışlamanızı insanlığa yakıştıramıyorum.Yapmaya çalıştığınız sistemin hiçbir işe yaramadığını ben değil iki adet araştırma ortaya koyuyor şimdi araştırmaya başlasam enaz yüz tanede bulurum sizde elinizde bilimsel olarak yapılmış bu yöntemin işe yaradığını gösterir bulgular varsa onları paylaşın. Çölde yeşil ot yetiştirme fikri mantıklı olabilir ancak yaylada yeşilin içinde ot yetiştirmeye çalışmak mantıklı olmayabilir.Havadaki nemi alıp suya çeviren sistem çölde hayat kurtarabilir ancak dere kenarında bu sistemle su üretmeye çalışmakla 1000 tl ye bir bardak su içersiniz **** dereye uzanıp istediğiniz kadar bedava su doldurursunuz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#432 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-09-2010
|
arkadaşlar herkese teşekkürlerimi sunuyorum konu başlatan arkadaşa saygılar konu ilgili çalışan arkadaşlarında emegine saygı duyuyorumm bu gün araştırmaya başladım sebebte toprak tv olduuu böle bir form sayfası bulduguma memlun oldun bu saate kadar 2 yıllık geçmişinizi tektek okudummm en kısa zaman daaaa kendi hayvanlarıma ve ilçemde bulunn büyük baş sayısına göre üretime geçmek istiyorummm konuyla gerçekten ilgilenen arkadaşlardan irtibak kurmak istiyorumm bilgi veriseniz sevinirimmm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#433 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-10-2010
|
şükrü35
sayın viskhy çalışmalarınızı izliyorum.takdir ediyorum.izmir de oturan uşakta 50 donum arazi uzerınde meyve ve hayvan yetistıryorum.sizinle görüşüp çalışmalaranıza bende katılmak ıstıyorum.bana ulaşırsanız sevınırım.ben ulaşamadım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#434 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-10-2010
|
Arkadaşlar hepinize merhabalar, grubu bu akşam mesajı yazdığım saatlerde fark ettim, firmam AgriMakina 18 kişilik kadrosuyla Hydroponic Yetiştirme kabini ve odaları üretmekte olup aşağıdaki linkten bana veya firmama ulaşabilirsiniz. Saygılarımla, http://www.agrimakina.com Tevfik ÇAĞLAN 555 5020055 530 9325594 tevfik@agrimakina.com agrimakina@gmail.com |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#436 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-04-2009
|
Tebrikler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#437 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-07-2007
|
Sayın Tevfik Çağlan tebrik ederim hayırlı olsun. Başarılarılı çalışmalar dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#438 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-05-2008
|
Arkadaşlar agrimakina ile hiçbir alakam yoktur.Kendilerini tanımam. Benim kendi internet sayfam hazırlandı bir iki değişiklikten sonra sizlere bilgi vericem. Bilginiz olsun ... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#439 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Viskhy, Firma İzmir firması olunca bize sürpriz yaptınız zannettim. Daha fazla geç kalmayın. İyi haberlerini bekliyorum. Yine de agrimakinaya' da hoş geldin demiş olayım. Böyle güzel çalışmalara memleketin ihtiyacı var. agrimakina' da sadece firma reklamı ile kalmayıp bilgi paylaşımında bulunur ve sistemin çalışması hakkında daha fazla detay paylaşır, ilgilenen arkadaşların sorularını forum aracılığı ile paylaşırsa daha faydalı olur kanısındayım. Geçmiş sayfalarda sorulmuş ve cevap bekleyen yığınla soru var. Başarılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#440 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-10-2010
|
Herkese selamlar, Arkadaşlar çalışmalarınız gayet hoş ve başarılı ancak bu hayvan besleme işi şakaya gelicek bir şey değil. Vishky arkadaşım öncelikle tebrik ederim. Ancak bu besin içinde hayvanları ölüme götüren bakteri ve maya sorununu nasıl çözdün? Sonuçta nemli bir ortam büyüyen bir yem bu. Nem alan bina bile dayanmıyor ki hayvan metabolizması nasıl dayansın. Yaptığın işe saygım sonsuz ancak hayvancılığa bile yabancıyım demişsin. Anladıgım yeni okuyup ki onlarda çogunlukla yurtdısı kaynaklardır hayvancılığı yeni öğreniyorsun. Bence Türkiye'de bu işi yapan profesyonel firmalar var. Onlara danışmanı öneririm. Tevfik Bey İzmir Fuarında görmüştüm firmanızı. Başarılarınızın devamını diliyorum. Viskhy şahsi olarak algılamassın umarım konuyu. Sadece hayvancılık üzerine bilgi sahibiyim ve merak ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#441 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-08-2010
|
![]() Arkadaşlar, gözlerim perişan oldu iki gündür tüm yazılanları okuyayım derken.. ne iyi olmuş da bu sayfaya rastlayıvermişim.. Viskhy arkadaşın çalışmalarından önce en beğendiğim taraf ise buradaki katılımcılık ve birlikte duyulan heyecan oldu.. eh bu işler de ancak böyle oluyor işte.. tebrik ney az gelir.. helal olsun.. eğer Viskhy arkadaş adres veya tlf numarası verirse, yolum düştüğünde şahsen kutlamak ve kendisinden faydalanmak isterim. ehh, bu iş çözüldü demektir. bundan sonrası veri toplayıp kayıtlara geçerek değerlendirme yapmak.. iyi dee.. bundan sonraki projenin adı nedir ???? deyiverin hele.. geç girdim aranıza diye benim de heyecan duyma hakkım yok mu??? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#442 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili srcn ben hayvancılık ile ilgim yok dediğimi hatırlamıyorum.Sadece bu işe başlarken yani 3 sene önce hayvancılık yapmak istemiyorum demiştim ve bilgim olmasına rağmen tecrübem yoktu.Bu zaman zarfı içinde gerekli tecrübeyi kendi adıma edindiğime inanıyorum ki ****** bu işler 2-3 senede tecrübe edilmez.. Agri makinayı bende gördüm izmir fuarında ama sadece arpa çimlerini..????? makina ortada yoktu.Herhalde onlarda diğer firma gibi kopyalanacağını mı düşündüler nedir bilmiyorum.Onlara sormak lazım...! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#443 |
Ağaç Dostu
|
Şunu da belirtmeliyim ki ben ve diğer arkadaşlarım bu işi ilk mesaj tarihine bakarsanız ne zamandan beri yapmaya başladığımızı görürsünüz.Ben sadece bu sayfadakileri kendi imkanımca uyguladım ve iyi,kötü taraflarını bizzat uygulama sırasında gördüm. Diğer firmalar gibi sonradan değil..... : ![]() İşte bu yüzden hazır olanı satmak ile hazırlamak arasında zaman farkı oluyor Sevgili Sarıcan.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#445 |
Yeni Üye
|
Arkadaşlar sizlere bir kaç konuda bilgi vermem gerektiğini düşünüyorum; Bizler Agri Grup çatısı altındaki şirketlerimizden Ozonmarine firması olarak 9 yıldır Türkiyedeki toplam 193 hydroponic modern seranın 65 i ile su dezenfektasyonu üzerine çalışıyoruz,yani ortam fumigasyonu ve dezenfaktasyonu konusunda tecrübeliyiz. grup şirketlerimizden AgriFOG son 4 yıldır 10 dönüm ile 100 dönüm arasında 11 modern seraya yüksek basınçlı (70-100 bar) sisleme (fog) projesi gerçekleştirdik.Bu porojelerde askıdaki mikrobiyel yükün indirgenmesi konusundada kendi üretimimiz olan ozon jeneratörleri kullanıldı. Son üç yıldırda modern fideliklere çimlendirme odası yapmaktayız. Bu konuda Agri MAkina tecrübe olarak sanırım yeterli bilgi birikimine sahip Türkiyedeki tek şirket durumundadır. İzmirde Fuar organizatörü firmanın makinamızı teşhir izni vermemesi sebebi ile (kullandığımız suyu vermeyi ve deşarj işini çözemediler, kendilerine sorulabilir-orion fuarcılık) Fuar alanında sadece çimlendirdiğimiz arpa filizleri yeraldı. Ancak bizim yetiştirdiğimiz tüm ürünleri içeren bir slaytshow sürekli ekranda dönüyordu sanırım ziyaretçi arkadaşların dikkatinden kaçmış. Ancak fabrikamızda demo olarak sürekli üretim yapan günlük 560 kg kapasiteli sistemde her türlü filiz örneği (karamba,tritikale, mısır, fiğ, yulaf, çavdar, buğday vs.) görmek mümkün. Sizleri işletmemde ağırlamaktan ve sorularınızı yanıtlamaktan memnuniyet duyacağımı bildirir işlerinizde kolaylıklar dilerim, Tevfik ÇAĞLAN |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#446 |
Ağaç Dostu
|
Ozon konusu açılmışken, forumda topraksız tarım başlığını okuyan arkadaşlara bir müjdem var. Forumun her derde deva abisi Kudret Bey' e biraz rica, biraz mete zoru ozon jeneratörü yaptırdım. Bir haftadır onu kullanıyorum. Ben sağlık için yaptırmıştım. Evde hava temizleme ve mikroplardan arınma için ama topraksız tarımda besin eriyiğinin dezenfeksiyonu içinde kullanıldığını biliyorum ama henüz uygulama yapmadım. Bu sene balkonda bir şey yapmamıştım ama cihazı denemek için benim Home Hyponica dediğim küçük sistemimi devreye aldım ve 3 adet domates fidesi koydum. Besin eriyiğini oksijen bakımından zenginleştirmek için daha önce akvaryum kompresörü ile hava basıyordum bu sene besin eriyiğini ozon gazı ile hem dezenfeksiyon hemde oksijen zenginleştirmesi yapmak istiyorum. Amatör olarak uğraşıp besin eriyiğinden taşınan hastalıklarla baş edemeyen arkadaşlara duyurulur. Kudret Bey böyle bir cihazı yapabiliyor. İsterseniz sanayi boyutlu büyük jeneratörde yapabilir. Benden söylemesi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#447 |
Ağaç Dostu
|
Tevfik Bey, Forumda yazdığınıza göre bu ortama uygun daha detaylı bilgiler paylaşabilirsiniz. Sağolun, misafiriniz olduğumuz zaman bizi en iyi şekilde ağırlayacağınızdan eminiz ama bizim gibi İzmir dışından yazan arkadaşlara ve özellikle azda olsa kendi çabaşı ile hayvancılık yapan veya yapmayı düşünen arkadaşların daha önce sorduğu sorularıda örnek alarak bir takım bilgiler paylaşırsanız memnun oluruz. Avantajları, deneysel sonuçları vb. Benim bildiğim Sn. Viskhy böyle bir paylaşıma başlamıştı ama sonradan arkadaşların ısrarlı sorularına rağmen, yoğunluğundan olacak bu sorular hep cevapsız kaldı. Fayda-maliyet analizleri, normal beslenen hayvana göre et ve süt verimindeki artışlar gibi konular mesela. Bu konuda yatırım yapmak, makina almak isteyen her hayvan sahibinin bilmek isteyeceği, merak edeceği deneysel sonuçlar. Firmanızı tanıdık, sizden artık böyle paylaşımlar bekliyoruz. Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#448 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-10-2010
|
Sayın Viskhy Bey, Öncelikle uğraşınıza saygım sonsuz demiştim zaten. Yaptığınız iş hayvancılık için çok önemli bir icraat olmasa sanıyorum ki bu kadar takipçiniz olmazdı. Okurken insanı sürükleyen bir sonraki adımı merak ettiren bir konu. Benim söylemeye çalıştığım şu ki bu işi uzun bir yol olarak düşünürsek şuan bu yolun neresindesiniz? Yani dediğiniz gibi öğrenmenin sonu yok. Ancak hangi aşamadaki bilgi üretim için yeterlidir tartışılır. Bu bakımdan sorumu sormuştum ve profesyonel firmalara yönelmenizi önermiştim. ****** önerim kimine göre doğru kimine göre yanlış olacaktır ki bende mühendisim aynı zamanda hepimiz biliyoruz ki firmalarda Ar-ge departmanı olur ve araştırma geliştirme işleri bu bölümden yürür ve ciddi paralar harcanır bu işe. Sonuçta üretime geçirilen ürün mühendislik açısından optimum ürün olur. Saygılar. Düzenleyen srcn : 27-10-2010 saat 21:33 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#449 |
Yeni Üye
|
Arkadaşlar, benden istediğiniz bilgiler konusuna isterseniz şöyle bir yol izleyeyim. Ben her hafta bir konu başlığı altında sistemi anlatmaya çalışayım, sizlerde sorularınızı ona göre yönlendirin, ay başından itibaren; 1-Sistem; |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#450 |
Yeni Üye
|
Başlığının altında a- Kullanılacak materyaller, b- sulama, c-dezenfektasyon, d-iklimlendirme vs diye devam edip sonunda birlikte örneğin belirli bir hayvan ırkının yaşı, laktasyon dönemi, şu anki rasyonu ve bizim ürettiğimiz filizin metabolik enerji, protein vs değerleri ile yeni bir rasyona kadar gidip, fayda /maliyet analizleri yapalım. Ne dersiniz? Saygılarımla, Tevfik ÇAĞLAN |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|