View Single Post
Eski 31-08-2010, 21:52   #414
katsu
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 03-01-2009
Sayın derin, gereksiz stres yapmayalım. Makale nasıl yazılır ve okunur iyi bilirim. Ben de yazdım oradan biliyorum. Neden bu kadar sert olduğunuzu da anlamadım. Canlılarla uğraşırken ( burada arpa ve sığır gibi iki ayrı canlının etkileşimi söz konusu) hesap edilemeyen birçok faktör söz konusu olabilir. Burada en güzeli, olan, denenmiş bir şeyin sonuçlarını konuşyor olmaktı. Böylece gelişme varsa bunun neden makale ile çeliştiğini, gelişme yoksa da makalenin doğruluğunu konuşuyor olurduk. Herkes mutlu olurdu. Sayın vhiskhy'nin yazdıklarından gelişme olduğu anlaşılıyor ama gelişmenin ne kadar olduğunu yazmamış. Bildiğiniz üzere bilimde birde cost-effectivite denen maliyet yarar hesabı vardır. Gelişme olması tek başına yeterli değildir. Yaptığınız harcamanın buna değer olup olmaması da önemlidir. Yani gelişti ama ne kadar sorusu çok önemli. Belki sütaş bu maliyet yarar oranı nedeniyle bu işe başlamamıştır, bilemiyorum. Yani en güzeli sayın vhiskhy nin bize sonuçları yazmasını beklemek.
Bu arada 1 kg arpadan 7 kg çim elde edildiğinde bunun hepsi kuru madde demek de doğru değil. (Zaten arpa çimlenmemiş haliyle de saf kuru madde değildir o da ayrı mesele tabii). Ben bu işlerden çok anlamam, benim bildiğim sizin ve benim vucudumun da yarısından çok daha fazlasının sudan oluştuğudur. Bu bizi kıymetsiz yapmaz. Ben sonuca bakarım, sonuçta siz de sitenin kıymetli bir üyesisiniz, ben de acizene bişeyler öğrenmeye çalışan biriyim.
Sonuç olarak ben sayın vhiskhy'nin sonuçları vereceğini ümit ederek bekliyorum. Katkısı olan herkese de tekrar teşekkür ediyorum.

katsu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön