![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-05-2008
|
Arkadaşlar artık yeni bir dönem başlıyor.Bu sayfaya yazmam ne kadar doğru bilmiyorum ama bu işi hep beraber paylaştığımız için yazma gereği duydum. Şimdiye kadar ki geri dönüşler muhteşemdi.Gerek hayvan denemelerim gerekse müşteri memnuniyeti bu işi başardığımı gösterdi. Bu yüzden her bölgeye yetişmek ve hayvancılık yapanlara ulaşıp,onların memnuniyetini de kazanmak için kendi bölgelerinde bu işi yapmak isteyen arkadaşların bana özelden ulaşmasını rica ediyorum. Yakında bir çok yerde reklamlarımızı göreceksiniz.O yüzden ilk önce buraya yazmak istedim. SAYGILAR.. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-05-2009
|
Tarım fuarlarındada yer almanı ve önem vermeni tavsiye ederim.Başarılar. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Arpa iki haftadan önce normal görünüme ulaşmıyor. Oda ortamında böyle özel ortam oluşturulsa ne olur bilmiyorum. İki defa arpa çimlendirdim, bıçakla keserek üçer defa tavuklara verdim. İştahla yiyorlar. Şimdi de bir hafta oldu buğday çimlendirdim. Yeşil yaprak kısmı 10 cm oldu. Buda iki haftayı bulacak gibi. Şöyle bir durum gözledim, neden oluyor acaba? Çimlenme ve sürgün verme kabın her yerinde aynı homojenlikte - eşitlikte olmuyor bazı bölümler geç çıkıyor. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-03-2010
|
sayın vıskhy bu siteye yeni üye oldum.fakat çalışmalarınızı soluksuz okudum.öncelikle sizi tebrik ederim.ayrıca bu sitede size teknik olarak yardımcı olan arkadaşlarada teşekkürlerimi sunmak isterim.benim yaşadığım ortam hayvancılıkla uğraşıyor.özellikle büyükbaş hayvancılığı ile ilgililer.bu işi geliştirip avrupadaki gibi büyük konteynırlarda üretime geçip hayvancılık yapan yerlerde arpa çimini satmayı düşünün bence.herhalde çok tutulur diye düşünüyorum.türkiyede birşeyleri her zaman ilk yapanlar kazanır. kolay gelsin. çalışmalarınızda başarılar dilerim. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili arkadaşım biz Hasılmatik denilen yurtdışındaki bir firmanın üreterek pazarladığı ve Berka Tarım şirketinin de bu makineyi Türkiyede pazarlamak isteyerek dağıtıcılık aldığı arpa tohumunu çimlendiren bu makinayı bırak model olarak almayı ne şekil ne de kullanılan malzeme olarak aynı olmadığı gibi sistemini bile farklı olarak tasarladık... Sen bu konu başlığı altındaki yazılanları iyice okumamışsın herhalde, biz burada o senin bahsettiğin birleşmeyi manevi olarak yapmış,fikirlerimizi paylaşarak ortaya senin bahsettiğin makine ile alakası olmayan sadece hedefi aynı olan yani arpa tohumunu çimlendirmek olan işi zaten başardık. Ayrıca girişimcilikten bahsediyorsun iyi güzelde ben bireysel olarak bu konu başlığı altındaki başarımızı ticari boyuta taşıdım zaten.Benim sana önerim illaki ticari kazanç elde etmek istiyorsan ki hayvancılık hakkında bilgim yok diyorsun, çiftlik kurarak riske girmek yerine seni bölgende bayim olarak görmek ve bu paylaşımın sonucu olarak ortaya çıkartığım ÇİM ODASI sistemlerinin satışını yapmanı isterim. İlgilenirsen diyer arkadaşlarım gibi bana mesaj ile ulaşabilirsin.. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-06-2012
|
üstad selamlar,,, proje muhteşem... bolu dan yazıyorum..öncelikle Allah emeklerinizi zayii etmesin.. helalinden bol zekat vermeyi nasip etsin temennim.. şayet tüm şartlar oluştu ise bayilik sistemi ile ilgili bilgi paylaşımında bulunur iseniz sevinirim... selamlar olsun |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-01-2010
|
Arkadaşlar,çok uzun zamandır çiftliğimde kurmayı planladığım çimlendirme odasını tamamladım. yaklaşık 1 aydır üretim deneme safhalarında sürmekde. üretimdeki randıman ve aksaklıkları en aza indirecek hale getirmek için denemeler yapıyoruz amacımız daha az amatör olmak. sistemi tamamen problemsiz olabildiğince profosyenel çalıştırmak. googlda Aker süt çiftliği ni aratarak **** www.sutciftligi.com adresinden görebilirsiniz resim ve video"youtube üzerinden" yüklemeleri yaptım. merak eden arkadaşlar bakabilirler. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yeni Üye
|
çimlendirme odasından bazı resimler |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yeni Üye
|
bir kısım resim daha |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
Alıntı:
Sizden Allah c.c razı olsun derim. Mehmet SARI Gaziantep 05318897011 iyi-birinsan@hotmail.com |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Yeni Üye
|
Kuracağınız sistem tamamen kendi yaratıcılığınıza el emeğine projelendirmenize ve bölgenizden temin edebileceğiniz meteryallerden oluşacaktır. ben 40x40 L demirlerini galvaniz ettirdim ve raf demirlerini yaptım.raf yüksekliği 30 cm tavalar 40x60 çok zor temin ettim 700 adet bastırttım istanbulda bir firmaya az sayıda yapmıyorlar. sisleme için netafim sisleme başlıkları kullanıldı. 50m2 bir oda maliyeti hiçde azımsancak bir rakam olmadı emin olun. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-04-2009
|
bayiliğine talibim.
Sayın VISKHY, çalışmalarını ve yaptığın harcamaları adım adım takip ettim. forumda kıyıda köşede kalan bir projeyi ele alıp canlandırdınız ve sonlandırdınız. Sizi tebrik ediyorum. Bayin olmaya talibim. Başka arkadaşlar da başka konularda projelerini sonlandırılarsa onların da bayiliğine talip olduğumu belirtmek isterim. Saygılar sevgiler. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-05-2010
|
mrh delımus siteyı gonderırsen sevınırım istanbulakay@hotmail.com |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-05-2010
|
Sayın VISKHY çalışmanız tebrik ederim, çoğu kimsenin olurmu dediği bir işi başarmışsınız daha önce yazdıgınız yazıda sadece arpa çimi ve saman vererek verimden düşmediğini yazmıştınız şuan hala sadece arpa çimi ve saman vererek devam ediyormusunuz yoksa yem takviyesi yapmaktamısınız. ? |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-05-2010
|
aşağıdaki plastik kapları tava niyetine kullanabiliriz herhalde... ne dersiniz??? |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-07-2010
|
Selamlar Hayvanciliga ve ekin yetistirmeye uzak birisiyim. Bu tür bir yöntemle 1000 sigirlik bir ciftligin tüm yem ihtiyacini karsilamak ne kadar gercekci ? bana sanki ufak sayilardaki sigir ciftlikleri icin olabilir ama rakam büyüdükce imkansiz mis gibi geliyor. birde ortalama bir sigir günde kac kilo ot yer ? ve maliyeti ne kadardir ? bilgisi olup paylasan olursa sevinirim. iyi aksamlar |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-10-2009
|
hoppala007 sorduğun sorunun cevabını bulmak senin elinde hemen öyle hoppala yok , şunu sadece kısaca belirtmek isterim düşündüklerin yanlış istersen 1.000.000 tane sığır besle fark etmez. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-07-2010
|
Sayın Hoppala007, 3 kg. arpa çimi 1 kg.konsantre yemin yerini tutmaktadır.Hesap buna göre yapılabilir.1000 başı bırakın 10 bin baş hayvanı 365 gün yeşil yemle besleyecek sistemi bile kurabilirim.Tabi sistem ucuz değil ama 1 yılda kendini amorti ediyor. Saygı ve sevgilerimle. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2007
|
MERHABA ; Size aydınlatmacı birisi olarak hemen cevap vereyim piyasada bulma şansınız biraz zor olabilir ama yeşil bitkiler için satılan özel bir ampul bulunuyor şu anda adı aklıma gelmiyor ama onun araştırmasını yaparak size haber vericeğim bu ampul sizin ihtiyacınızı karşılayacağı düşüncesindeyim. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-02-2009
|
delimus merhaba o ampul beyaz tasaruf ampulu oldugu için bitkiyi büyütmez sen bitkinin boya gitmesini istiyorsun bunun için sarı ısık veren yani bildigimiz 75 vatt ve 100 vatt ampuller senin işini görür ama bu ampulleri sallama duy ile kullana bilirsin tabi bu arada elektirik tüketimin artar |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
zaten 1000 başlık bir tesisim olsa kesin yaparım bir inek 10-13kg günlük tüketebiliyor zaten sonrası zarar buda imkansız değil. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili fskandemir kuru dönemdeki bir hayvana biz ürettiğimiz yemi önermiyoruz.Veterinerimle de daha önce aldığımız karar ile verdiğimiz yemin besin değerleri yüksekliğinin ketoz hastalığına yol açabileceği düşünerek kuru dönemde arpa çimini önermiyoruz. Pik döneminde ise çim ile birlikte kesif yem rasyonu öneriyoruz. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-09-2008
|
Sn.Vıskhy nasılsınız işleriniz iyidir inşallah bizim keçi duruyormu hala ve arpa çimi vererek süt verimi nasıl oldu ve besi olayını denediniz mi saygılar. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Yaptıklarımı yeni bir konu altında anlatmayı düşünüyorum sevgili alone35.Bizim keçi oldukça iyi kızıyla birlikte yaşıyorlar.Ama fazla ilgilenemiyorum şu aralar. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-08-2010
|
sayın wıskhy arkadaşım çok syler yapmışşın çıkardığın ürünlerin resimlerini koysan çok iyi olacak seni merakla izliyorum birde arkadaşım bunu başından nasıl yaptın anlatabilirmisin arpayı kaç ğün suda ıslı bıraktın kaç ğün ışıksız yerde bıraktın kaçğün günde ne kadar ısık veriyosun sulamasını kaç dakikakaya bir veriyosun ortam sıcaklığı ve nemi kaç olması lazım veya bilğilerini böyle bir kaç başlık alştında ilaç kullanmııssan ilaç isimleri ve miktarları nedir kullandığın suda klor varmı yoksa normal kuy suyumu v.s. bu şekilde yaptıklarını anlatabilirmisin hayavnlarına sen yedirmeye başlamışşın herhalde nasıl etki ğördün normal hayvanların kaçar kilo gelir hangi yemlerle birlikte veriyosun nekadar karışım olarak veriyon ortalama yemi önceki verdiğinb yemlere göre ne farklılıklar gördün bunlarıda bizimle paylaşırsan sevinirim çalışmalarında başarılar dilerim |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-03-2010
|
Sayın asiyan43; Belirttiğiniz tavaları nerden bulabiliriz? Bilgi verirseniz sevinirim.... |
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-05-2010
|
Alıntı:
ürünün adresi şu: http://www.benoplast.com/Benoplast-U...asalari-2.html B720 ve B730 bunlara da bakabilirsiniz.kolay gelsin. http://www.gurtanplastik.com/UrunDetay.Asp?id=158 http://www.gurtanplastik.com/UrunDetay.Asp?id=180 |
|
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|