Sayın derin, geçen mesajımda belirtmiştim lütfen 14 sayfayı bir defa okuyun. Hatta gözden geçirin. Yine geçen mesajımda belirtmiştim bu sistem Avustralya' dan ABD' ye ihraç oldu. İsterseniz firma bilgilerini internetten bulabilirim ancak biraz aramam lazım. Heralde oradaki çiftçiler bizden verimli çalışıyor.
İşin köylü kısmına gelirsek, Bursa' da yerleşik agrosan (
http://agrosan.net/) diye bir firma var. Firma sahibi ile, Allah(cc) kendisine uzun ömürler eylesin, 2005 yılında yaptığım bir görüşmede 1970'lerden bu yana inek işkembesinde canlı yaşadığını anlatıyorum ancak kimse anlamıyor, illa saman diyorlar, silajın öneminden, arpa/buğday silajının gerekliliğinden
vb konularda dert yanmıştı. İşinin ehli bir amcam oldupğu için lafının üzerine laf koymadık ancak araştırdık ve bugün görüyoruz ki;
>İnek
vb. doğada yeşil ot yerler.Silaj bunun bir kopyası ise arpa çimi bunun yansımasıdır.
>Bırakın inek işkembesini midemizde bile trilyonlarca(tahmini) canlı var ve bunlar bizlere sağlık kaynağı bunlarda artık "Faydalı Mikroorganizmalar" şeklinde geçiyor.
İlimizde birçok besicide (küçükbaş ve büyükbaş) ilk ürün olarak tarlalara arpa eker ve onları hayvanlara yedirirler. Bundan da çok memnundurlar.
İşin ticari yönünde ise; Büyükler herşeyi bilir, en iyi onlar yapar diye bir kural yok. Çoğu kerede küçük balık büyük balığı yer. Ancak onlar çoğumuza da yol göstericidir.
Unutmayalım hayvan için kuru madde ihtiyacı yeterli olsa idi sadece saman yerdi ancak yeterli değil. Sadece saman ve fabrika yemi yese de bazı rahatsızlıklar nüksediyor ki bunlar çoğu kere hayvanı pert ediyor.
Kaynaklarıma gelince ilk olarak lütfen 14 sayfayı baştan sona okuyun. Deneme, tesis inşaatı, maliyetler, Karabaşımız ve bir simentalimiz hakkında bilgiler bulacaksınız. Unutmadan hayvanın farklı beslenme dönemlerini bile açıkladı sayın Vishky, yeter ki soran olsun. Ayrıca bu fikri yıllar önce Prof. Dr. Ekremm Pakdemirli hocamızın bir yazısından okumuştum, kendisinin uyguladığını ve veriminden bahsetmişti. Ayrıca elimde bir çok makale var isterseniz özelden maillinizi belirtirseniz onlarıda yollarım.Unutmadan olumsuzluklar belirten makaleler de yok değil