![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-11-2018
|
Alıntı:
Mesela GDO lu gıdalarda sorun genetikle oynanılması konusu. Peki sizin uygulamanızda da buna benzer bir oly yaşanmıyormu? Yani bitkiye 24 saat ışık vermek ne kadar dogru. Bitkinin doğal ortamı 8-10 saat karanlıkta kalması değilmidir? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Alıntı:
24 saat ışık verince biberin genetiğini değiştirip GDO'lu mu yapmış oluyoruz? Bu durumda GDO'lu tohuma 24 saat ışık vermezsek GDO'su düzelir mi? Viyollere tohum ekip bir de paketlemek ne kadar doğru? Bitkinin doğal ortamında tohum doğrudan toprakta olmaz mı? Şimdi ne diyeyim ki ben size? Kusura bakmayın ama bu gibi konuları bilgi ve mantık çerçevesinde konuşmak lazım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
agaclar.net
|
Rica ederim, öye bir isteğim ve niyetim asla yok. Öyle hissettinizse özür dilerim. Fakat sorduğunuz soru gerçeklerden o kadar uzak ki, ne diyeceğimi bilemiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bana viyole dikmemi örnek göstermişsiniz. Amaç toprak ekime hazır olduğunda(ısı açısından) 35 günlük bitkiyi dikip 35 gün zamandan kazanmak. Burda doğaya aykırı bir şey yapmıyoruz. Sizde aykırı bir şey yapmıyorsunuz bana ters gelen sadece 24 saat ışık vermeniz. Dediğiniz gibi daha yüksek ışık verip 8 saat gece olmaması benim esas sorguladığım. Ayrıca baya bilgi dökümü olmuş bu sayede ![]() Ha bu arada viyollerin üzerini açtım ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
Daha önce de yazdım ama şöyle söyliyeyim. Fidelere nisbeten az ışık şiddetiyle 24 saat boyunca ışık vermek, yavaş ama sürekli fotosenteze sebep olur. Bunun bitkiye herhangi olumsuz bir etkisi yoktur. Amaç fideye üst sınırına kadar fotosentez yaptırmak olduğunda ışık verme süresini eldeki ışık kaynağının gücüne göre ayarlamak lazım. Daha güçlü bir ışık kaynağı kullanıyor olsaydım fidelerin fotosentez limitlerini 24 saatten daha kısa bir sürede tamamlatıp kalan zamanı da karanlıkta geçirmelerini sağlardım. Bunlar nasıl hesaplanır diye soracak olursanız da, yanıtı yıllar içinde yaşanan gözlem diyebiliriz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|