View Single Post
Eski 03-03-2019, 12:35   #91
MeyveliTepe
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Portakal Rengi Mesajı Göster
İlk resimde viyol içindeki toprakta kuruma belirtisi görülmüyor. 28 gün süresince bunu başarmanın yolunu bizlere de söyleyebilir misiniz ?
Torf için de, toprak-kum-gübre karışımı için de gözlediğim : Bir hafta içinde toprak kaptan ayrılmaya başlıyor. Nem kaybından büzüşüyor yani.
Başlangıç nem seviyesini 10 ölçekli nemölçerde 8 olarak ölçüyorum. (Sıkınca damlamayacak kadar nemlendir koşulunu deneyerek buldum bu değeri.) Acemi olunca her şeyi ölçerek yapmaya çalışıyorum. Kabın üzerini yapraklar çıkıncaya kadar streç ile kapatıyorum ama büzüşüyor. (Kap dışı ortamın ortalama nemi % 40 ve sıcaklık 20-22 C oluyor.)
6x10 cm kapaklı kap ile denedim. Yine büzüştü.
Sizin her göz dolu. Çimlendirme oranınız da yüksek. Bir kaba 3 tohum ekersem birini çimlendirebiliyorum. (Nem kaybından olduğunu düşünüyorum.) Fidelerinizin boyu da kısacık.
Kullandığım yöntemleri de forumdan öğrendim. Birşeyleri kaçırmışım.

Çok basit, toprağı hep hafif nemli tutacak şekilde sulayacaksınız, mümkün mertebe yaprakları ıslatmadan.

Sulamadan fide yetiştirmenin bir yolu varsa da ben bilmiyorum (fidelere sonraki yaşamlarında susuzluk direnci öğretmenin bir yolu var ama konu bu değil).

Streç veya naylon kaplamak benim hiç yapmadığım bir şey. Hem hava temasını keser hem de fungusları besleyip çürümeye, küflenmeye yol açma riski vardır.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön