![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Alıntı:
Çok basit, toprağı hep hafif nemli tutacak şekilde sulayacaksınız, mümkün mertebe yaprakları ıslatmadan. Sulamadan fide yetiştirmenin bir yolu varsa da ben bilmiyorum (fidelere sonraki yaşamlarında susuzluk direnci öğretmenin bir yolu var ama konu bu değil). Streç veya naylon kaplamak benim hiç yapmadığım bir şey. Hem hava temasını keser hem de fungusları besleyip çürümeye, küflenmeye yol açma riski vardır. |
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-02-2018
|
Alıntı:
Nem kaybını karşılayacak kadar su püskürtmek yapılmalı. Doğru anladıysam sorun yok. Fidan boylu fidelerle tekrar uğraşmak istemiyorum da ![]() |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2017
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Alıntı:
Fideler çimlendikten sonra spray yapmayın aman, hasta edersiniz Yaprakları ıslatmadan ince uçlu ibrik gibi bir şeyle sulamak en emniyetlisidir. Kapiler sulama da yapmak mümkün ama dozu konusunda tecrübe kazanmak lazım. |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-09-2018
|
Alıntı:
- Çimlenene kadar sprey - Filizler görününce şırınga - Şaşırtılmaya yakın ucu delik pet şişe Bu arada bende Sn MeyveliTepe gibi olmak istiyorum, Ama okumadan Tecrübe etmeden Otomatik öğreneyim yani herşeyi bir sabah uyandığımda ansızın ![]() Mümkün mü ![]() |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2017
|
Haklısınız. Mesajda daima spreyleyin gibi bir anlam çıkmış. Fideler baş kaldırdıktan sonra az az toprağından sulamakta fayda var. Kapiler sulamada fideler boğulabiliyor çoğu zaman. Riskli bir yöntem. Az az sık sık vermek daha garanti. |
|
|
|
![]() |
|
|