@ chelik26, viyollerin üzerine direk streç film kaplamak iyi olmaz. Mantari hastalıklara davetiye çıkarırsınız. Çiçek tohumlarını genelde viyole ekerim. Viyolleri de kolaylıkla bulabileceğimiz siyah delikli selelerin içerisine koyup seleyi komple streç naylon ile kaplayabilirsiniz. Bu seleleri misal ŞOK marketlerden bulabilirsiniz, siyah olanları ellerinde tutmayıp atıyorlar zaten. Büyük ekmek selelerinin içerisinde boş alan fazla olacağı için daha uygun olur. Olmadı büyük karton kutular da olur. En olmadı fırının içerisine koyup kurumaya başlayınca su spreylersiniz. Ancak sizin uyguladığınız gibi yapmayın.
Benim domates-biber-patlıcanlar için uyguladığım yöntem
bu. Bardaklarda çimleneni camın altından alıp iki tek led ampulun altına koyuyorum. Gerçek yapraklar çıktığında, veya hava iyiyse bir kaç gün kendine gelen fideleri çatıda yaptığım küçük seranın içerisine koyuyorum. Serayı yapmadan önce büyük akvaryumun içerisine koyuyordum.Büyük camın altındaki bardakları her gün sabah akşam havalandırıyor ve kurumaya başlayınca su ile spreyleyip nemlendiriyorum.