![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-04-2007
|
Sn MeyveliTepe, Ayrıca alçakgönüllülüğünüz için kutluyorum ancak hem Savaş Bey'e hem de Denizakvaryumu'na candan katılıyorum. Siz yaptıklarınızla örnek teşkil ediyorsunuz. Bence bu hareketi mutlaka yaymalıyız ki topraklarımızı tamamen kaybetmeyelim. Bugün birçok çiftçi ne yapacağını bilmeden oradan oraya koşmaktadır. Bizleri, her nedense, yıllardır dünyadaki açlık sorununu yenmek için kimyasal gübreler, pestisitler ve GDO'lu ürünler şarttır diye koşullandırdılar. Çünkü büyük uluslararası firmaların bol kazanç elde etmeleri, çiftçileri kendi ürünlerine bağımlı hale getirmeleri gerekiyordu. Ama sonuçta dünyadaki açlık sorunu çözülmediği gibi, hem tarımsal ürünler sağlıksız oldu hem de topraklarımızı yitirme noktasına geldik. Ayrıca, kimyasal gübre üretiminin yapıldığı Haber prosesi, 300 -500 C derecede 200 atmosfer gibi yüksek basınçlarda Amonyak ve Hidrojen gazlarının tepkimeye sokarak gerçekleştirilmektedir ve bu süreçte çok yoğun olarak enerji harcanmaktadır. Bir başka deyişle, bir ton kimyasal gübrenin yetiştireceği bitkilerin atmosferden temizleyeceği karbondioksit gaz miktarı, yine bir ton kimyasal gübrenin üretiminde harcanan doğal gazın yanması neticesinde atmosfere salınan karbondioksit miktarının kat kat altındadır. Sonuçta, kimyasal gübre üretilirken sürekli atmosferde karbondioksit birikmektedir. Üretilen kimyasal gübre ile yetiştirilen bitkilerin atmosferlerden emdiği karbondioksit miktarı yetersiz kalmaktadır. Bir başka deyişle, sürdürülemezlik söz konusudur. Sizin çalışmalarınıza gelince, 22 metrekare alanda yetiştirdiğiniz muhteşem bitkilerinizin atmosferden emdikleri çok büyük miktarda karbondiokside karşılık, emeğiniz sırasında soluyarak atmosfere verdiğiniz karbondioksidin dışında, başka hiçbir karbondioksit salmadınız. Siz sadece tarım yapmıyorsunuz, dünyayı da temizliyorsunuz! İyi ki varsınız! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-08-2009
|
Sn. Meyvelitepe Siz biz amatörler içinde şu an çok iyi bir örnek ve önder durumundasınız. Balkonumda 17- 18 saksı ile yeşilin içinde olmaya çalışıyorum. Bu konuda çokda destek görmüyorum, eşim dahil balkonda bu işin olmayacağı yönünde baskı altındaydım.Bu konuda aynı zamanda kaybetmiş biriyim. Çünkü daha doğru düzgün hiçbirşey yetiştiremiyorum. Şimdi ise sizleri takip ediyorum. Geçenlerde eşime dedimki yahu adam ( özür dileyerek) 22 m yerde bunları başarmış, oturtum bilgisayarın başına sizleri tanıttım ona. Artık benimde küçük bir bahçeye ihtiyacım olduğunu düşünmeye başaldılar. Sizler devam edin biz takip ediyoruz. Bu arada bu site de karşılıksız bilgi aktaran ve sevgilerini koyan herkese de teşekkürlerimi iletirim.Yaptığınız iş bence çok büyük. Sevgi ve Saygılarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kafayı sıyıran tek kişi olmamaktan dolayı mutluyum ben. Umudumuzu hiç yitirmeyelim. Saygılarımla. Düzenleyen Savaş : 29-09-2009 saat 20:04 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-04-2007
|
Sn;Meyvelitepe Arkadaşlara katılıyorum ,Abartıklarını da düşünmüyorum.Doğaya gönül veren bizim gibi amatörler (ve hatta profestoneller) için, çok başarılı bir örnek oluşturduğunuzu düşünüyorum. Minik bilgi kırıntılarını bilimsel düşünebilme yeteneğinizle dantel gibi işleyip,sabır ve özenle pratik uygulamalarını yapıyor,Bunların sonuçlarını değerlendirerek,kayıt altına alıyor, bizim için zevkle okuyacağımız yazılara dönüştürebiliyorsunuz.Bunların hepsini bir arada yapabilen üniversitelerimiz de bile çok fazla insanımız ,malesef yok.(olsaydı ,memleketimizin hali böyle olmazdı) .Küçük damlalarınızın daha sık ve daim olması dileğiyle ,elinize yüreğinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-04-2007
|
Sevgili Ağaçsever dostlar, Bu başlığı okuduğunuzda birçok bilginin sadece tablet bilgi olarak verildiğini görürsünüz, halbuki MeyveliTepe Grubu'nun son yazısını okursanız, bizim sayfalar dolusu yazı yazarak anlattıklarımızı onlar küçücük bir öyküye sığdırmayı başarmışlar. Tebrikler! Sanıyorum, bu Bayan MeyveliTepe'nin edebiyat becerilerinin bir sonucu. Kendilerine bu köşeden kucak dolusu selamlarımı yolluyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|