View Single Post
Eski 14-10-2009, 19:40   #340
MeyveliTepe
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Sn.Denizakvaryumu, Kayhan bey,
Tekrar teşekkür ederim.

Ben ve eşim tuhaf duygular içindeyiz (Bu arada, eşimin son yazısında anlattığı rüya hayal ürünü değil).

Bu yıl iki keşfimiz var. Biri kaolin kili, diğeri etkin mikrooarganizmalar.

Kaolin kilinin ne işe yaradığı ve etkisi çok basit ve net. Anlayan ve uygulayan için (ki uygulayıp bizimle aynı sonuçları alanlar var), insanlarımızın zehirsiz beslenmelerinde çok önemli bir merhale. Bundan sonrasına bizim ne kadar gücümüz yeter bilmiyorum. Sevindirici olan, şimdiye kadar aldığımız tepkiler. İki elin parmakları kadar olsalar bile bundan sonra geometrik hızla artacağına inanıyorum.

Etkin mikroorganizmalar daha karmaşık, daha derin. Genel olarak yaşamın doğal hayattaki bir iz düşümü de diyebiliriz.

Etkin mikroorganizmaları bitkilerin kök gelişimi, patojenlerle mücadele vs. düzeyinde görmek çok hafife almak olur. Bugüne kadar bilinen ya da bilinmesi istenen tüm kavramları alt üst edecek nitelikte bir konu. Yeni de değil. Bu da bizi biraz korkutuyor, anlaşılmasının, algılanmasının ne kadar güç olduğunu farkedince.

Bizi korkutan başka bir şey de, çevrecilik ve doğacılık eğiliminin aslında çevreyi ve doğayı hiç umursamayanlar tarafından (ki umursadıkları tamamen başka şeyler) yönlendiriliyor olması. Pahalı otellerde çevrecilik toplantıları, kompozisyon yarışmaları vs. pek çok örnek var. Bunlar maalesef, insanların çevre ve doğa eğilimlerini yöneterek pasifize etmeye, doğrudan katma değer yaratacak uygulamalardan ve taleplerden uzak tutmaya yönelik.

Daha da korkutucu olan, bunu yapanın bireyler olmayıp sistem olması.

Gerçekten her bir bireyin şapkayı önüne koyup düşünmesi vaktidir.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön