![]() |
|
![]() |
#901 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#902 | ||
Ağaç Dostu
|
Forumdan bir arkadaşımız bana enzim hakkındaki düşüncelerimi sormuş. Konunun çok sayıdaki kişiyi ilgilendirebileceğini düşündüğüm için aramızdaki yazışmayı bu başlığa taşımak istedim. Alıntı:
Alıntı:
|
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#903 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2009
|
Kaktüslerde kullanmıyormusunuz?Özel bir sebebi veya yaşadığınız bir tecrübemi var sayın Nevsune ben pazar gün sulandırarak kaktüslerede verdim umarım zarar vermez,sadece hoya lara vermedim evdeki tüm bitkileri enzimli suyla suladım..... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#904 |
Ağaç Dostu
|
Kullandığım kaktüs besininin NPK oranları 3-7-6. Bu da bana sanki iyice planlanmış bir enzim hazırlanması gerekliliğini düşündürdü. Gerçi sukulentlere veriyorum henüz bir zararını görmedim ama onların azot gereksinimleri kaktüslerden farklı olabilir gibi geldi bana. Bunlar tamamen benim kendi çıkarımlarım. Bu konu tartışılsa iyi olur. Hoya konusunda ise, ben geçen bütün bir yaz Hoya lacunosama enzim verdim, çiçeklenmesi hiç bitmedi. Kışın dinlensin diye kestim enzimi. Şubat ortaları falandı sanırım, uyanmadan saksısını değiştireyim dedim. Bir de gördüm ki üstünde 3 tomurcuğu varmış. Tabii kökler zedelenince onlar kuruyup döküldü. Bir aydır enzim veriyorum hemen toparlandı. Şimdi eski tomurcukların uçları belirmeye başlamış yine. Yani korkmayın bence ![]() Yine de içinize sinmiyorsa ve yedekleyebileceğiniz bir hoyanız varsa onunla deneyip gelişmelerinde kıyaslama yapabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#906 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Alıntı:
Safranlı, yukarıda dört bayan arkadaşımızın da enzim yapıp kullandıklarını görürse koltukları iyice kabaracak, artık havasından geçilmez... ![]() ![]() ( biraz morali bozulacak mı bakayım) ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#907 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
Alıntı:
sayenızde sabah sabah çok güldüm... biz kim ustalık kim..... sizler gibi birisine her seyı kaptırmaya hazırım... aksıne moralım süper oluyor.... bu sayfaları ve yürekli dostlarımı çok seviyorum..... en derin saygılarımı sunarım.... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#908 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2009
|
Büyük cornosa ya vereyimde çiçek açsın o zaman yalnız diatomite vermemek gerekiyormuş Fatih söylemişti.Halil bey ne haddimize sayın Safranlının pabucunu dama atmak daha bizler emekliyoruz öğrenecek çok şey var.....Hepinize çok teşekkür ediyorum böyle güzellikleri bizlere öğrettiğiniz için..... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#909 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-03-2012
|
buda benim enzimim ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#910 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Nasıl yapınız, içinde hiç sebze meyve parçaları görünmüyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#911 |
Yeni Üye
|
Halil bey bu suzulmus hali. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#912 |
Ağaç Dostu
|
çok guzel olmuş gönlünüzce kullanın |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#913 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2011
|
Sayın Menekşe35 ellerinize sağlık. Uygulama ve gözlemlerinizi bekliyoruz : ) Bitki ve çiçeklerinize afiyet bal şeker olsun : )))) Bende heyecanla bekliyorum hazırladığım Enzimi kullanmayı : ) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#914 |
Yeni Üye
|
Sevgili arkadaşlar dün enzimimin ilk süzülmüş haliydi. Bu gün dinlendikten sonraki resmini ekliyorum. Süzgeçten süzmüş olduğum için dibine tortular birikti. Acaba tülbentten mi geçirmek gerekir? yoksa bu haliyle kalabilir mi? ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#915 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
bizler bitkiye hem besın olucak hemde organık madde sağlayacak şekılde enzım merakına tutulduk bu tortular yabancı madde degıl ki.. öz mü öz doganın artıkları yanı organık maddedir tordu olarak görmeyın bunlar da gubrenın kütlesidir. keyıfle bolca kullanın. bu artıklarda zaten toprakla karısacaktır. döktügünüzde göz zevkınızı yorarsa toprak altına gömersınız. ben enzımlerdeki tam dağılmamış posaları dahi kafama takmıyorum. topraga az bir şey gömdünmü olay bitti. daha öncede yazdım. burada kimya deneyi yapmıyoruz. sadece dogada zaten var olan işleyişi hızlandıryoruz. bu ürünleri enzım yapmasak ta bir şekılde dogada kaybolacaklar. ancak biz bu hazınenın ıyı bir sekılde degerlendırılebilmesının peşindeyiz.. küçük ayrıntılarla moralinizi bozmayın... tüm artıklar tortular bir hazınedır yemegını yiyen suyunu içen bitkinin keyfi yerınde olacaktır. kalan tortuları belkıde bitki kazan dibi olarak afiyetle hazmedecektir... tortular artıklar ve çöpler tertemiz besinlere ve gür hoş kokulu çiçeklere dönüşsün... saygılar... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#916 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#917 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
enzim dediğimiz nevale zaten canlı varlıktır canlılığı devam eder bizlerde bu canlılık sayesınde fayda buluyoruz ben enzım posalarını bir üretim sistemi gibi kullanıyorum dipte kalanları hiç rahatsız etmıyorum varsın yerınde kalsın üzerıne yapacagınız ilave taze nevallelere forvetlık yapacaktır onları teşvik edecektır dönüşümlü aptıgım iki adet 10 kg bidonup dolup boşalıyor birde ofisteki minik enzımlerım var kısaca bu yazdıgım bilgisayar masasının altında, eve girişteki balkonda.. Ve bahçemde enzımler hep hazır balık enzımı çok sinirli ve bol kokulu oldugundan onu hep bahçenin kenar mahallesınde bekletıyorum.... çok uzatmayayım enzımlerınız hazırsa hiç beklemeden bıtkılerınıze ziyafet çekın.. Hazır degılse...... Bu sayfaları okuyup hala başalmadınız mı ??? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#918 |
Ağaç Dostu
|
Bende hiç süzmüyorum. Şişe bitene kadar kullanıyorum. Sonra kalanları toprağa karıştırıyorum. Sayın Safranlı , enzimin azot oranını arttırmak için nişasta konusunda düşünceleriniz nedir? Hiç deneme yaptınız mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#919 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2011
|
İlk enzim şişemi heyecanla bekliyorum... Mutfak atıklarından biriktirirdiklerimle ikinci şişeyi hazırladım. Şöyleki ağzı kapalı olarak kısık ateşte yarım saat kadar kaynattım.Kaynamış olan malzeme çok kolay parçalandı.Soğuduktan sonra 2,5 litrelik şişeyi doldurdum. Kuru maya, yoğurt, pekmezi koyduktan sonra balonu taktım. İlk hazırladığım enzim şişesinden çok daha fazla oranda balonda şişmeler oldu. Yeni şeyler öğrenmeme vesile olan sizlere teşekkür ediyorum. Saygılarımla.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#920 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
azot konusunda özel malzeme seçmeye çalısıyorum azot kaynagı olarak cevremızde çok şey var hemen listemi tekrar önüme alıyorum yumurta kabugu 2,25 oranında azot kaynagı tüy-kıl 15,3 (bakın ne kaynaklar var) balık 8,0 (mevsım sonu gelıyor acele etmelı ben yaptım) ve nişasta 6,4 buda çok ıyı bır rakam tırnak 12,5 (ben bu kaynagı sıcak suya ellerımı yıkayıp kullanıyorum) hem temizlik saglık ve bedava hazıne.... daha ne olsun ki..... ceviz kabuguda çok ideal ben bunu çok kullanıyorum biraz çözülmesi uzun sürüyor ama olsun.. cevizin degeride 2,5 .... yani etrafımız her yönüyle hazinedir... dostlarım doğanın mucizesi önümüzde duruyor... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#922 |
Ağaç Dostu
|
vallahi boynuz özellıkle yazılıydı ben espırı olmasın dıye yazmaktan kaçındım... birde bulması oldukça zor olacagından yazmaya gerek duymadım bulabılırsenız çok ideal olur müthiş azot kaynagıdır |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#923 |
Ağaç Dostu
|
Kısaca anlatır mısınız? Bugün biraz balık aldım ve temizlediğim iç kısmı çöpe atmak istemiyorum.. Artıklar da işe yarar değil mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#924 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
balığı fazla bekletmeden bidona koyun yeterlı oranda pekmez ekleyın mutfanızdakı artıklarıda doldurun tepesıne balon veya kapakla kapatın olsun bıtsın balık enzımını olgunlaşması uzun sürüyor 2 ay kesın sürer çok koku yapar uygun bır yerde hemen yapmaya başlayınız bir ölçek pekmez 3 ölçek artık ve balık 10 ölçek su oranını saglayın olsun bıtsın yanlız havasının düzenli alınması çok önemlı |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#925 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Safranlı bir süredir bu sayfayı sessizce takip edip, anlamaya çalışıyordum (halâ anladım sayılmaz) Her şey dolapta unutulan bir kilo ıspanakla başladı ![]() 1 Nisanda yeşil şişeyi ıspanak ve mutfak artıklarıyla doldurdum.. Benim şişelerde diğer yapanlar gibi ince hesaplar yok ne yazık ki.. Göz kararı.. Diğer şişe de aynı şekilde, onu da 4 gün önce doldurdum.. Fakat onun içinde aşırı derecede yumurta kabuğu var.. Bu iyi mi kötü mü bilemem ve robotum olmadığı için artıkları parçalamadan koyuyorum.. Varsın geç olsun.. Diğer şişe ise hergün artanları biriktirdiğim şişe.. Öneriniz üzerine onu balık artığıyla karıştıracağım.. Balon işini beceremedim, nargile yöntemi de zor geldi.. Benim için her gün gazını almak daha mantıklı.. Zaten patlayan şişeyi gördükten sonra gaz almayı unutmam mümkün değil ![]() Şimdilik durum bu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#926 |
Ağaç Dostu
|
sıkıntı yok yeterınce ilerlemişsiniz ıspanaklı sışede yeterınce yanı yaklasık ıkı buyuk su bardagı kadar pekemz ekledıysenız hersey yolunda... ıkıncısınde yumurtanın fazla olması da sorun degıl yanlız bu sıse çok dolmuş üşt kısmında bıraz boşluk kalmalı ilk şişenin seviyasi ideal bunada pekemzı eyleyınız üçüncü ve süper enzım adayına da aynı sekılde pekmez eklemelısın pekmez, kuru ekmek,kuru üzümde çok faydalıdır maksadımız içindeki faydalı dostları beslemektır aydalı dostları beslıyeek içerideki besınlerı bize parcalamalarını teşvik edıyoruz butun mesele de bu zaten beklemeden hemen pekmezleı koyun yarına kalmadan hava çıkısı hızlanacaktır... balıklar kokmasın.... bekletmeyın.... kolay gelsın |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#928 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
kendınızi de fazla sıkmayınız cennet vatanımızın mış gibi tombul fındıkları var her yerde satılıyor alırsın ıkı kılo agır agır coluk cocuk keyfını çıkara cıkara yersın sonra enzım yaparsın keyfıne bakarsın cevızın yesıl kabugunu bılemıyorum ancak pek uygun gelmıyor bana... yeşil yonca fiğ ve benzerı olanlar çok ideal olur... direk azot kaynagıdır.... eşşek yoncası denılen yabanı turde yuzde 2,45 azot 0.5 fosfor ve 2,10 potasyum var yanı pıyasada bir çok hazır ürüne yakın besın degerı var.... hep söylüyorum muz posasını sakın ıhmal etmeyın benım favorımdır 1,75 azot degerıne sahıptır.. kısaca etrafımızda ne hazıneler var neler... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#930 |
Ağaç Dostu
|
boynuz konusu oldukça hassas başka alternatıflere baksak daha iyi olur..... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |