agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)




Beğeni Düzeni3415Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 14-03-2013, 10:05   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi muallim Mesajı Göster
elimde 30 kg kadar kurtlanmış kuru incir var.

Bu incirleri küçük küçük parçalara ayırıp,bu parçaları enzim yapımında kullanmak istiyorum.

Başka bir yöntem;incirleri sıcak suda kaynatıp,şıra (tatlı su) elde etmek.
Bu şırayı enzim yapımında kullanmak istiyorum.

Hangi yöntem daha sağlıklıdır.

Bilgi verenlere şimdiden teşekkürler.
elinizde hazine var
şöyle yapabilirsiniz
eldeki nevale ile yarı yarıya inciri kayarsanız az biraz pekemz işinizi görecektir
çünkü incir doğal olarak faydalı canlılara ziyafet olacaktır
örnek olarak ilk etapta
kabınıza göre
iki kg incir
üç kg nevale ve yarım kg pekmez
10-12 kg su ile süper enzimleriniz olur
bir an önce yapınki bitkiler bayram etsin
kısaca kuru üzüm kuru incir
kuru erik gibi tatlı meyveler enzimde pekmez vazifesi görürler ve çok mükemmel enzimler meydan getirler
kuru üüzmle yaptıgım enzimden çok fayda gördüm

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025