![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2012
Şehir: ankara
Mesajlar: 233
|
dün akşam bu konuyu okuduktan sonra gece gec saatte bende bir enzim denemesi yaptım, 500 ml şişe içine 2 yemek kaşığı pekmez , 100gr kadar ince doğradığım kabukları soyulmuş meyve parçaları , biraz bal , ve bir yemek kaşığı kadar yoğurt suyu ekledim, üstünü dinlenmiş su ile tamamladım. şişenin üstüne balon geçirdim. yanlış yaptığım birşey var mı? teşekkürler.. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-06-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 323
|
Alıntı:
Bir de bal koymasaydiniz keske. Antibakteriyel oldugundan konmamasi gerektigi soyleniyor. 500 ml yani yarim litre fazla mutevazi bir baslangic olmus bence ![]() 5 lt lik petlerde denemenizi tavsiye ederim bari beklediginize denediginize degsin ![]() |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-03-2013
Şehir: Fransa
Mesajlar: 252
|
Hayirli aksamlar arkadaslar, Aklima bu aksam geldi bu soru. Acaba enzim dedigimiz, organik sivi gubreyle ayni sey midir? Yoksa sivi gubreden baska faydalari var midir? |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2012
Şehir: ankara
Mesajlar: 233
|
Alıntı:
bal ı kullanılmadığını bilmiyordum. bu sefer bal koymadım. patates , marul , biber , salatalık... elime ne geçtiyse blender dan geçirdim , dinlenmiş su koydum , yoğurt suyu ve pekmez ilave ettim. bakalım artık ne olacak... |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-08-2012
Şehir: BARTIN
Mesajlar: 220
|
enzim müthiş birşey çeşitli sebze ve meyve fidanlarında uyguladım domates biber ve salatalıklar adeta uçtular |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-06-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 323
|
hayirli olsun.. 1(pekmez)-3(organik atık)-10(klorsuz su) oranina dikkat etmekte yarar var. bir de nargile sistemi yapmadiysaniz başlarda her gun, sonra gerektikce kapagi sadece hafif gevseterek gazini atmasini saglayin da patlamasin mazallah ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2012
Şehir: ankara
Mesajlar: 233
|
karışım şişesinde bir kaç gündür fazla hareket yoktu , sıcak ve güneş alan bir yere koydum balon baya bi şişmiş. yanlız bütün sebze ve meyveleri blender dan geçirdiğimdenmidir bilmiyorum şişenin alttan yarısına kadar bir bölgede organik maddeler birikmiş durumda üstte de 2 cm kadar bir alanda da var. orta taraf koyu renkli. balonu biraz sıktım , iğne deliklerinden rahatsız edici değil ama ekşimiş yoğurdu andıran bir koku geliyor. sanırım doğru yoldayım. yanlız organik maddeler neden bu kadar çabuk çöktü? yoğunlukla alakalı bir problemmi acaba? |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-06-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 323
|
Alıntı:
)güneş konusunda forumda degisik fikirler var, ama benim bildigim ve dusundugum, enzimi gölge yerde olgunlastirmanin daha dogru olacagi yonunde.. hatta ben daha ileri gidip enzimleri perdeleri kapali bir odada 22-25 derecede olgunlastirdim... sicaklik konusunda How to Make Garbage Enzyme sitesi oda sicakligi der.. ama burada 30-35 derecelerin iyi olacagini soyleyenler var... |
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-12-2010
Şehir: İstanbul, Çanakkale, İzmir
Mesajlar: 646
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,774
|
2 gün önce ben de bir enzim başlattım. Limon kabuğu doğal şeker az pekmez su ve kuru maya ile yaptım. İlk gün müthiş gaz çıktı ama ikinci gün pek azaldı gaz çıkışı. Miktarı şişenin yarısına kadar yaptım yani şişe içerisinde hava var. Kapağı açmadan gevşeyecek gazı çıkarıyorum ama içerdeki mevcut hava enzim oluşmasını engeller mi? |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-06-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 323
|
Alıntı:
tabi ki hayir.. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-06-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 323
|
tecrubeli arkadaslara ne oldu gorunmez oldular... sizden edindigim bilgilerle ve az-cok tecrubemle ben cevaplar oldum bazi sorulari... sahipsiz birakmayin konuyu ![]() |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
|
Alıntı:
bir arıza nedeniyle tam 11 gündür siteye yazamadım.... sizlere biraz sitem edeyim... hiç kimse sormuyor ya huuu... diye düşünürken neyseki soranımız varmış.... sizleri özledim yahuuuu... bu arada artık sayın anti.....(gerisini yazmıyorum)tekrübeli dostalarımızdan sınız... nerede kalmıştık..... |
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-06-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 323
|
Alıntı:
sevgili sarıcan, denizakvaryumu, dogasever, acemi_caylak vb... onlari da burada gorsek keske.. zehiri akitip gittiler... ![]() |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,774
|
Teşekkürler ben devam ediyorum o halde.. Kötü koku gelmezse sorun yok gibi görünüyor forumda yazılanlara göre.Düzenleyen Ozlem A : 17-05-2013 saat 08:57 Neden: Typo |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-05-2012
Şehir: Milas-Ören
Mesajlar: 53
|
sevgili forum severler, ben de bu sene evdeki bozulmaya başlayan salatalık ve kabaklardan mikrobiyal gübre yaptım. verilen tariflerle sıkıntısız bir süreçle yaklaşık 2 hafta önce işlem tamamlandı ve biraz da tembellikten biraz fazla beklettikten sonra mamülü süzdüm. süzerken bayan çorabı kullansam da yine de biraz tortulu kalıyor (geçen sene de böyle olmuştu) ama pet şişede beklerken tortu dibe çöküyor. aslında üstte kalan berrak kısmı bir şekilde alabilirim. ama yapmalı mıyım yoksa tortulu daha mi iyidir? bir de geçen sene çeşme suyuyla vermiştim bitkilere ben bu enzimi ama okuduğum kadarıyla klor mikroplara pek iyi gelmiyor yağmur suyu biriktirme şansım da yok ben de gittim marketten su aldım. geçen seneki tecrübelerimden sonra bu sene toprak hazırlığımı daha iyi yaptım diye düşünüyorum. (ben naçizane balkonda, saksıda hobi olarak yapıyorum bu işi) saksıları büyüttüm (domates için 15 lt) yanmış gübre ile toprağı karıştırdım. bir de buharlama sistemini kurabilirsem, soğuk su buharıyla sulama yapmayı düşünüyorum bu sene. velhasıl çok da uzatmadan yaptığım enzimi henüz bitkilere vermedim. ama içimde güzel olduğuna dair bir his var. yaşayıp göreceğiz. sevgiler, saygılar. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-06-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 323
|
neyse.. yakalamisken sn civanmukti'nin şu sorusunu netlestirmemize yardimci olursaniz ne mutlu.. 5-10 saksi icin bekletilmis su dert degil ama buyuk miktarlarda ne yapmali ben de bilemiyorum.. damlama sisteme katmak vs... ne yapmali? |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
|
Damlama en güzeli... **** şerbet gibi verilebilir ben üşenmiyorum tek tek kökten veriyorum |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-06-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 323
|
sn safranli soruyu tam soramadim anlasilan.. soru klorla ilgili. atiyorum 1 dönüm bitki sulayacagim. kuyu da yok.. o kadar suyu her gun biriktir beklet ki kloru gitsin ya da git bakkaldan şaşal al gazetelere manset ol...e sebeke suyunda klor var... yazik degil mi bizim narin faideli bakterilerimize.. cozum ne ? yakalamisken daraltayim dedim.. ![]() |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-03-2013
Şehir: izmir
Mesajlar: 348
|
sn antihistaminik,su arıtma sistemlerine bektınızmı,mutfaklarda kullanılıyor ya biraz pahalı ama ucuzlarıda var,300 tl ye metroda görmüştüm,en azından klordan ve zararlı artıklardan kurtulmuş olursunuz hem bahçenizi sular hemde içersiniz. |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-06-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 323
|
Alıntı:
benim su anda yaptigim sebeke suyunu 50 lt lik varilde en az bir gun bekleterek kullanmak, bu suyla yapraklara spreyleme ve manuel olarak topraga vermek... önerdiginiz cozumde aritma cihazlari damlama sulama yonteminde basinc sorunu cikaracaktir... yine de tesekkurler.. |
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-03-2013
Şehir: izmir
Mesajlar: 348
|
başından beri oku oku beynim döndü ama bende öğrendim galiba birşeyler.uğraşan herkezin emeğine sağlık. benim aklımada birşey geldi.çocukların demir ve vitamin şurupları var az az kalmış tarihi geçmiş,onlarıda hazırlayacağımız enzimin içine karıştırsak olurmu ya da enzimi elde ettikten sonra uygulama sırasında karıştırsak daha mı anlamlı olur ya da hiç konmazmı? valla tam muamma oldu. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-03-2013
Şehir: izmir
Mesajlar: 348
|
bir öneri daha bunuda beğenmezseniz başka fikir vermiycem )varil ebatını büyütün ozaman,1 tonluk depo alın yükseğe kurun hergün düzenli dolsun damlama takıp sulayın bizim 40 dönüm zeytinliği biz öyle suluyoruz mesala.belli yerlerde 10 metrelik ayaklar üzerinde 1 tonluk tanklar var römorkla onları dolduruyoruz damlamayı açtınmı 1 gün sürüyor kendi yükseklik ivmesiyle suluyor tarlayı. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-06-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 323
|
cok iyi fikir (ne me lazim küsersiniz sonra) ))sn hanimeli siz enzimi depoya mi koyuyorsunuz yoksa gubre tanki gibi birseyle mi ekliyorsunuz suya .. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-03-2013
Şehir: izmir
Mesajlar: 348
|
yok yok sn antihistaminik küsmekte neymiş,olurmu hiç.umarım aradığınız cevabı bişekilde bulursunuz,benimkisi fikir alış verişi yaparak beyin jimnastiği yapmak sadece. ben hiç enzim yapmadım,ilk defa yapcağım.ama tutarsa zeytinlerimdede denemek istiyorum heralde su tanklarının içinde dilüe eder öyle uygularım. benim sorumda kaynadı bu arada )bu çocuklaın vitamin ilaçlarınıda karıştırsak enzime olurmu bilen **** hiç denemiş olan vermı acaba. demir ilacı mesela çinko,kalsiyum,hepsinden bol bolvar tarihleri geçmiş. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
|
Enziminize katmadan direk toprağa sulandırıp dökebilirsiniz |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2012
Şehir: ankara
Mesajlar: 233
|
yaptığım enzim 8. gününde. gaz cıkışı neredeyse yok gibi. ilk 3-4 gün eldiven balon gibi şişiyordu. son 2 günde sıcak bir yerde olmasına rağmen gaz çıkışı neredeyse yok gibi . kokusunda rahatsız edici koku yok, yoğurt-bira arası bir koku var. katı maddeler neredeyse tamamen çöktü. üstte sadece büyük kalmış parçalar kaldı. bu arada bütün meyve ve sebzeleri blender da iyice parçalamıştım. oranlar 10/3/1 gibi yapmaya çalıştım ama ölçü kullanmadım ,oynamalar olmuştur mutlaka. sizce hazırmıdır? ya da ne kadar daha beklemeliyim? |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
|
her sey yolunda ama olmadı henuz 10 gün daha bekleyelim |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-03-2013
Şehir: izmir
Mesajlar: 348
|
bende başladım atıkları biriktirmeye,patates,domates,soğan,fasülye ne varsa yemek yaparken soyduğum kabuklarını kıyıp biriktiriyorum, tüm bu sebze kabukları karışsa olur diymi.içine koymamam gereken bir şey varmı? |
|
|
|
![]() |
|
|