agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)




Beğeni Düzeni3415Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 15-02-2013, 13:45   #1
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
Ben de 3 ay kadar önce enzim yapımına başladım. Ancak ben sürecin başından beri kompost çayı yapımında olduğu gibi sıvı içerisine hava vererek deniyorum. Büyükçe bidon içerisine hem kıyılmış hem de rendelenmiş sebze ve meyveler yaklaşık olarak her ay eklediğim yarım litre melas ile oksijenli ortamda fermente oluyorlar. Aynı sistemi taze balık artıklarıyla başka bir bidonda denedim hiç ama hiç kötü koku oluşumu olmadı.

Önümüzdeki ay başından itibaren seyrelterek gerek topraktan gerekse yapraktan bitkilerimde kullanmaya başlayacağım. Daha önce de kompost çayını sıkça yaptığım için bu oksijenli düzeneği kurup işlemin devamını sağlamak zor olmadı.

Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-04-2013, 14:21   #2
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera Mesajı Göster
Ben de 3 ay kadar önce enzim yapımına başladım. Ancak ben sürecin başından beri kompost çayı yapımında olduğu gibi sıvı içerisine hava vererek deniyorum. Büyükçe bidon içerisine hem kıyılmış hem de rendelenmiş sebze ve meyveler yaklaşık olarak her ay eklediğim yarım litre melas ile oksijenli ortamda fermente oluyorlar. Aynı sistemi taze balık artıklarıyla başka bir bidonda denedim hiç ama hiç kötü koku oluşumu olmadı.

Önümüzdeki ay başından itibaren seyrelterek gerek topraktan gerekse yapraktan bitkilerimde kullanmaya başlayacağım. Daha önce de kompost çayını sıkça yaptığım için bu oksijenli düzeneği kurup işlemin devamını sağlamak zor olmadı.
Yaklaşık bir aydır bazı bitkilerimde kullanıyorum, sonuç mükemmele yakın. Sıvı içerisine hava vermeyi hiç kesmedim, bidon ağız kısmında bembeyaz oluşumlar var. Sanırım bunlar faydalı bakteriler. Makine sorunlu olduğu için resimleyemedim. Uygulama yaptığım bazı bitkilerde erken çiçeklenme mevcut, özellikle frenk üzümünde ve kamkatlarda tam belirgin. Sardunya ve bodrum papatyası ise sanırım ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar. Hem sürekli dal ve yaprak veriyorlar hem de çiçekleniyorlar.

Balık enzimini ise ilk kullandığım bitkilerde yapraklarda yanmaya sebep oldu, daha fazla seyrelterek kullandım. Yapraklarda etkisi çok fazla belli, hem daha koyu yeşil hem çok irileştiler. Bence tam bir tonik olmuş)

Böylece kendi doğal gübremizi elde etmiş olduk. Katkısı olan, emeği geçen herkese teşekkürler.

Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-04-2013, 22:33   #3
Ağaç Dostu
 
SAHIRE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-02-2008
Şehir: Muğla
Mesajlar: 649
Galeri: 27
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera Mesajı Göster
Yaklaşık bir aydır bazı bitkilerimde kullanıyorum, sonuç mükemmele yakın. Sıvı içerisine hava vermeyi hiç kesmedim, bidon ağız kısmında bembeyaz oluşumlar var. Sanırım bunlar faydalı bakteriler. Makine sorunlu olduğu için resimleyemedim. Uygulama yaptığım bazı bitkilerde erken çiçeklenme mevcut, özellikle frenk üzümünde ve kamkatlarda tam belirgin. Sardunya ve bodrum papatyası ise sanırım ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar. Hem sürekli dal ve yaprak veriyorlar hem de çiçekleniyorlar.

Balık enzimini ise ilk kullandığım bitkilerde yapraklarda yanmaya sebep oldu, daha fazla seyrelterek kullandım. Yapraklarda etkisi çok fazla belli, hem daha koyu yeşil hem çok irileştiler. Bence tam bir tonik olmuş)

Böylece kendi doğal gübremizi elde etmiş olduk. Katkısı olan, emeği geçen herkese teşekkürler.
Sevgili Lonicera düzeneğin fotoğrafını eklersen çok sevinirim) (Zahmet olmassa tabii) Ben hala tam anlamadım o olayı da... Bir de balık enzimi nasıl oluyor?? Benim çiçeklerde çok olumlu bir gelişme henüz yok

SAHIRE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:37.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025