View Single Post
Eski 13-02-2013, 14:09   #1362
Çamtepe
Ağaç Dostu
 
Çamtepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-12-2010
Şehir: İstanbul, Çanakkale, İzmir
Mesajlar: 646
Ev yapımı pekmez çok farketmemeli bence, normalde içine hiç maya koymasanız dahi oda sıcaklığında 1-2 gün beklettiğinizde tepkime başlamalı. Yağmur suyu demişsiniz ama belki yağmur suyunu topladığınız düzenek bir şekilde kirliydi, sudan da olabilir..

Her neyse, zaten ev yapımı pekmezi enzime harcamak pek de anlamlı değil. Piyasada çok ucuza keçi boynuzu pekmezi var zaten.

Siz iyisi mi bir mutfak tartısı ile güzelce ölçerek malzemenizi koyun, daha sonra nispeten ılıman bir yerde enziminizi bekletin.

Çamtepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön