View Single Post
Eski 15-02-2013, 12:45   #1363
Lonicera
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
Ben de 3 ay kadar önce enzim yapımına başladım. Ancak ben sürecin başından beri kompost çayı yapımında olduğu gibi sıvı içerisine hava vererek deniyorum. Büyükçe bidon içerisine hem kıyılmış hem de rendelenmiş sebze ve meyveler yaklaşık olarak her ay eklediğim yarım litre melas ile oksijenli ortamda fermente oluyorlar. Aynı sistemi taze balık artıklarıyla başka bir bidonda denedim hiç ama hiç kötü koku oluşumu olmadı.

Önümüzdeki ay başından itibaren seyrelterek gerek topraktan gerekse yapraktan bitkilerimde kullanmaya başlayacağım. Daha önce de kompost çayını sıkça yaptığım için bu oksijenli düzeneği kurup işlemin devamını sağlamak zor olmadı.

Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön