Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi muallim
elimde 30 kg kadar kurtlanmış kuru incir var.
Bu incirleri küçük küçük parçalara ayırıp,bu parçaları enzim yapımında kullanmak istiyorum.
Başka bir yöntem;incirleri sıcak suda kaynatıp,şıra (tatlı su) elde etmek.
Bu şırayı enzim yapımında kullanmak istiyorum.
Hangi yöntem daha sağlıklıdır.
Bilgi verenlere şimdiden teşekkürler.
|
elinizde hazine var
şöyle yapabilirsiniz
eldeki nevale ile yarı yarıya inciri kayarsanız az biraz pekemz işinizi görecektir
çünkü incir doğal olarak faydalı canlılara ziyafet olacaktır
örnek olarak ilk etapta
kabınıza göre
iki kg incir
üç kg nevale ve yarım kg pekmez
10-12 kg su ile süper enzimleriniz olur
bir an önce yapınki bitkiler bayram etsin
kısaca kuru üzüm kuru incir
kuru erik gibi tatlı meyveler enzimde pekmez vazifesi görürler ve çok mükemmel enzimler meydan getirler
kuru üüzmle yaptıgım enzimden çok fayda gördüm