agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)




Beğeni Düzeni3415Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 26-07-2012, 14:58   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
Aynı bitkiye tekraren azar azar verilebilir
zararı olmaz
ben bazen her günde enzim verdiğim bitki oluyor
zaten inceltilmiş oldugundan zarar vermez
bence saklamayınız
size çok geliyorsa bir komşunuza verin oda yoksa sokaktaki bir bitkinin dibine dökün...
Saklamak zahmetine girmenize gerek yok
bekledikce kalitesi düşebilir..

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-07-2012, 20:51   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-11-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 343
Bu enzim başlığını biraz geç farkettim ve tüm yazılanları okumak epey zamanımı alacak. Şimdilik hızlıca bir taradım. Dikkatimi çeken bazı konulara değinmek istiyorum.

Plastiklerin "permeabilite" denen bir özelliği vardır. Yani moleküler düzeyde oksijen geçirirler. Bu nedenle plastik şişede yapılan enzimde hava kilidi kullanılsa bile az miktarda da olsa oksijen girişi olması kaçınılmazdır. Cam şişe kullanımı daha iyi olacaktır.

Enzim üretim ortamına hamur mayası eklendiğini gördüm. Bu, saccharomyces cerevisiae adı verilen mayadır. Alkol üretimi için de aynı maya kullanılır. Rusya'da ev yapımı vodka samaghon yaparken fermentasyon sırasında şeker ve mayanın yanı sıra maya besini olarak salça kullanılıyormuş. Sanırım salçanın içinde bulunan maddeler, bu tür mikroorganizmaların ihtiyaç duyduğu besinleri içeriyor. Ayrıntıları şu an hatırlayamıyorum ama merak eden olursa araştırıp yazabilirim. Enzim üretim ortamına salça eklenirse olumlu sonuç vereceğini düşünüyorum.

polatuz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-07-2012, 22:27   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-11-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 343
Fermentasyon için önerilen, mayanın ihtiyaç duyduğu bir başka katkı (domates salçasının sağlayamadığı), B vitaminleri özellikle de B12 vitamini. Bir B kompleks vitamin tabletini ezip eklemek fermentasyon için iyi bir yöntemmiş. Birde Epsom tuzu konması öneriliyor.

Bir başka besin maddesi kaynağı da yaş mayayı kaynatıp ortama eklemek. Kaynayan mayanın hücre duvarları patlayıp, içeriğindeki tüm besin maddeleri canlı mikroorganizmalar için kullanılabilir hale geliyormuş.

Kaynak: homedistiller.org

polatuz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025