View Single Post
Eski 12-07-2012, 10:45   #1102
civanmukti
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 04-05-2012
Şehir: Milas-Ören
Mesajlar: 53
denemeyi düşünüyorum açıkçası. bu konudaki mesaj sayısı oldukça fazla. okumak istiyorum hepsini ama çalışırken kolay olmuyor. onun yerine işin kolayına kaçıp birkaç sorumu cevaplanması umuduyla buraya yazıyorum:
1 - enzimde maya önemli evde konserve deniz börülcesi var. uzun zamandır durduğu için turşularda olduğu gibi suyunun üzerinde beyaz tabaka oluşmuş. bundan bir miktar ilave etsem mayalanmaya yardımcı olur mu?
2 - biradaki maya bakterilerinden bahsedilmiş. enzim suyuna bir miktar bira ilave etsem olur mu?
3 - evde küp esmer şeker var. toz haline getirip koysam olur mu? çünkü ingilizce dokumanda okuduğum kadarıyla black sugar yazılmış. bu bizdeki esmer şeker mi acaba?

bunları sormamdaki sebep sevgili agozce ve Safranlı nın beni cesaretlendirmesi ve aslına bakarsanız çok da vaktimim olmaması. yani deneme yanılma için çok vaktim olmayacak.

yardımcı olursanız sevinirim. teşekkürler.

civanmukti Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön