![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-09-2012
|
Dünya ölçeğinde böyle bir forum ortamında dahi net yanıta ulaşmak görüyoruz ki sorunlu ve zaman alıcı olabiliyor. Bana göre "bir kez" kazıklanabiliriz. Büyük çaplı alım yapmak zorunda olanlar ticareti gereği riske girmek durumunda zaten. Onlara bir şey diyemeyeceğim ama kişisel bahçesi için alım yapanlar ufak alımlar ile deneyerek sonuçlarını zaten paylaşacaktır. Benim gibi zaman ile kavgası olanlar, Leonardit maden sahibi amcası dayısı bulunmayanlar beklemeyecek, 5-10 birim alıp deneyecek ve sonuçları paylaşacaktır. Yazık kazıklayana. Böylesi bir örgütlü sanal ortam üyesi isek... mazallah. Ben şahsen hemen tüm alışlarımda ağaçlar.net forum üyeliğimi bir şekilde ifade ediyorum. Yine ben tüm bahçe alış faturalarımın adres altına şunu da ekletiyorum. agaclar.net üye no:742141 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
Bana da neticeyi yaz ortası ve sonu, resimleriyle paylaşmak düşer artık. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
|
Karar Değişikliği
Leonarditi Konyalı bir firmadan sipariş edeceğim ama önce sizinle paylaşmak istedim. agaclar.net forum üyesi olduğunu öğrendiğim Muhammed bey ile muhatap oldum. 40 torba (1 ton) için, 500 TL ye adrese teslim anlaştık. Belgeleri aşağıdaki gibi, ne dersiniz. 1 ![]() 2 ![]() Linkte şudur. http://tuana-organik-gubre-leonardit...m/certificates |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
agaclar.net
|
Tesciline göre, ilgili yönetmeliğe göre sahip olması gereken asgari humik+fulvik asit (%40) miktarına sahip, PH biraz yüksek. Maliyeti uygun geliyor ise içerik/maliyet performans değerlendirmesi size ait olmak üzere bir problem yok. En azından %40'lık malzemeye %70'lik dememişler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Yeni Üye
|
Sayın MeyveliTepe, Yanıtınız üzere biraz daha araştırdım. Talip olduğum ürünün dahil olduğu aralık: ----------------------Düşük Kalite Orta Kalite Yüksek Kalite Hümik asit içeriği ( % ):....35-50........50-65........65 - 85 Organik mad mik(% ) : .....min 35.......min 50....... min 65 pH değeri :.................... 6,5 ± 1.....5,5 ± 1 ........4 ± 1 C/N : ............................21 ± 1 ......19 ± 1 .......17 ± 1 Özgül ağırlık (gr/cm3) :....1,4 ± 0,1 .1,2 ± 0,1....0,8 ± 0,1 Bazik solüs çözünrlk : .......düşük ........orta .........yüksek Aramaya devam. Tekrar teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
Bu gibi malzemeler hacimli ve ağır olduğu için ister istemez bulunduğunuz yere olan mesafe önem kazanıyor. Bazen navlun malzeme tutarı kadar maliyet oluşturabiliyor. Bu yüzden uygun malzeme ararken (malzeme + Navlun) değeri en düşük fakat tesciline göre humik+fulvik asit değerleri en yüksek malzemeyi bulmayı hedeflemelisiniz. Ek: Bulacağınız alternatif ürünlerin hali hazırda geçerli organik sertifikalı olmasına dikkat etmekte yarar var. Not: Tarımda Kullanılan Bitkisel Menşeili Organik, Organomineral Gübreler ve Toprak Düzenleyiciler ile Mikrobiyal Enzim İçerikli ve diğer ürünlerin üretimi, ithalatı, ihracatı ve Piyasaya Arzına dair Yönetmelik Ek4 No 2'de Leonardit Bir Toprak Düzenleyici olarak minimum özellikleri ile tarif edilmiştir. Burada konulan özel bir not ile; "Bitki gelişim düzenleyicisi ve bitki koruma ifadeleri kullanılmayacaktır" denilmiştir. Organik gübre üretim izni, lisans belgesi verilen kuruluşlar ve tescil belgesi düzenlenen gübreler adresinde ise hali hazırda organik sertifikası olan her türlü organik girdi listelenmekte, iptal olanlar da belirtilmektedir. Sadece Leonardit için değil, yukarıdaki yönetmelikte anılıp uygun olarak sertifikalandırılmış tüm girdiler burada görülebilmektedir (bazen uygun ürün ararken çok yararlı oluyor). Düzenleyen MeyveliTepe : 21-03-2013 saat 01:10 Neden: Ek ve Not |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-08-2012
|
iyi akşamlar sayın Tuana organik forumda satışınız olacakmı ağaçlar net üyelerine 25 kilouk parekende kargo dahil fiyatınız ne kadar? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-11-2012
|
organik madde 40-40 humik asit 40-40 torbası 15 tl organik madde 60-70 arası humik asit 45-50 arası 25 tl KDV dahil Düzenleyen tuana organik : 10-06-2013 saat 13:21 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-02-2013
|
Benim eşim değerler tabiiki çok önemlidir. Ama sonuçta kullanılan leonarditin getirdiği netice en önemlisidir. Hem toprak iyileşecek, hemde ürünümüzden alacağımız sonuç çok güzel olacak. Değeri çok iyi olmuş ama hiçbir sonuç alınmamışsa bunun ne değeri vardır? Ürünü incelerken hem değerlere hemde uygulama sonrasında neticesine bakmakta yarar olduğunu düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
agaclar.net
|
Sn.Tuana_organik, ürününüz ile ilgili verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Bu başlık satışa yönelik olmayıp ürünler hakkında ve leonardit'in işlevleri hakkında genel bilgi paylaşımı olduğu için mesajınızdaki fiyat ve telefon bilgisini siliyorum. İlgilenen üyeler web sitenizden size ulaşabilirler. İstiyorsanız site yönetimi ile görüşerek alış-veriş alanında satışa yönelik faaliyet de yürütebilirsiniz. Firmanızın 4912 ve 4913 tescil numaraları ile biri toz, diğeri granül olmak üzere iki adet organik toprak düzenleyici ürün tescili mevcut. Bu anlamda, organik toprak düzenleyicisi sıfatıyla organik tarım girdisi olarak kullanılmasına izin verilmiş. Her iki ürününüzde de garanti edilen içerik olarak %40 humik+fulvik asit bulunduğunu yayınlamakta olduğunuz tescil belgelerinizde gördüm. Ancak yukarıda iki ayı ürün olarak bahsettiklerinizden biri galiba başka. Fiyatı diğerine göre daha pahalı olan (%45-%50 dediğiniz), tescillerde ve Organik gübre üretim izni, lisans belgesi verilen kuruluşlar ve tescil belgesi düzenlenen gübreler listesinde yer alanlardan biri midir? Anlayışınıza sığınarak şunu söylemeliyim; bildiğiniz gibi bu piyasa biraz toz-duman. Eline (hangi numuneyle alındığı dahi belli olmayan) bir rapor alan leonardit satmaya çalışıyor. Oysa o raporun hiç bir hükmü şahsiyeti bulunmuyor ve satın alan çiftçiyi korumuyor. Bu sebeple garanti edilen içeriğin aynı zamanda bir sorumluluk belgesi de olması sebebiyle geçerli tescil değerleriyle ürünleri takip etmeye çalışıyoruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-03-2013
|
birileri bu hümik asit i 1 lt suya kaç ml karıştırılacak diye açıklayabilir mi acaba. herkesin birkaç dekar arazisi yok. kendi çapımda domates, biber, salatalık, fidesi yetiştiriyorum ama ticari amaçlı değil. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-04-2012
|
Alıntı:
Meyve ağaçlarında yaş başına 100 ml. örnek; 5 yaşında 500 gr. humik asidi 5 **** 10 katı su ile incelterek verilir. Düzenleyen aviator34 : 26-04-2013 saat 15:21 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Humik asit saksıda kullanımı
Az önce Ayhan Bey'le görüştüm. Saksı için 1 Litreye 1 çay kaşığı oranını ve her sulamada verilmesini önerdi. Çok ilgili bir kişi. Teşekkürlerimi sunuyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Yeni Üye
|
agrohum isminde diye bir gübre varmış. bunu hakkında bilgisi olan ya da daha önce kullanmış olan varmı acaba ? Ve bu gübre salatalık, domates ve biberlerde kullanılabilir mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-08-2012
|
agrohum gübre değil leonardit firmaları Ankarada orfe teknik diye bir firma ben telefon açtım en az 1 ton almak şartıyla gönderiyorlar fiyatı piyasaya göre biraz pahalı ben deneme yapmak için 1 çuval istedim göndermediler nedense neden en az 1 ton kuralı koydular anlayamadım bir sürü hobi üreticileri var deneme için bile gödermiyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Yeni Üye
|
sayın fındıkçı74 gübre mi değil mi diye sormamıştım ki. Ben de orfeteknik ten aldım sadece bir kereliğine mahsus bir torba gönderelim dediler ve de ücrette istemediler ama kargo bedeli 42 lira tuttu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
agaclar.net
|
Agrohum bir gübre değil, yüksek efsaflı bir leonardit. Toprak düzenleyici olarak kullanılır ve tüm leonarditlerde olduğu gibi yavaş yarayışlı bir humik ve fulvik asit kaynağıdır. 4 Sene önce alıp kullanmıştım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-05-2009
|
Alıntı:
sizden ricam benim yapmak istediğim ve yapamadığım leonardit in faydalarını örnek çalışmayla şahit parsel oluşturark bir çalışma yaparmısınız ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
agaclar.net
|
Sn.idris şenol, açıkçası bu sıralar odaklandığım denemeler leonardit ile ilgili değil. 2011 sonbaharında bahçenin tamamına dekara 1,5 ton olacak şekilde leonardit vermiştim. Bu yüzden artık şahit denemesi yapabilmem mümkün değil ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
|
Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Tutar, "Egzama, yara iyileştirici ve deri hastalıklarının tedavisinde kullanılan humik madde kene çıkarma işleminde de kullanılabilir" dedi. Humik asitle kene çıkarılabilir - Gerçek Gündem |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-06-2012
|
genta'nın BIOTOTAL sivi haldeki humik asit urununu aldim.. kullanim orani icin sirketi aradim. dialog soyle: .... yetkili: 10 litreye 1 kapak ... ben: ml olarak nedir ? yetkili: onun hesabi zor .... ama soyle diyeyim .. 1 litreye 2 ml ben: ???? peki tesekkurler.. pek guven vermeyen bir konusma oldu anlayacaginiz.. bu urunu kullanan var midir ??? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-08-2013
|
verdiğin bilgiler için teşekkür ederim arkadaşım. leonardit tamda sizin anlattığınız gibi kullanılır. bu işin uzmanı biziz. leonardit üreticisi olarak size teşekkür ederim. üretim ve detay bilgi isteyen arkadaş varsa sorabilir. Düzenleyen malina : 20-08-2013 saat 10:00 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2012
|
arkadaşlar ,bir sitede leonardit gördüm almak istiyorum sizce içeriği nasıl?,alınabilirmi? içeriği: Toplam Organik Madde %40 Toplam Asit (hümik+fulvik) %40 Maksimum Nem %25 pH Aralığı 5,5 - 7,5 bu değerler yeterlimidir? sadece saksı bitkileri için kullanacağım. fiyatı oldukça makul 12 tl, toz halinde teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2012
|
sormayı unuttum yukarıdaki içeriğe göre örneğin 5 lt bir saksıya ne kadar kullanmalıyım? yani 5 lt saksıya 200 gr gibi bir oran yeterlimidir? **** daha fazla mı atayım? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Satıcı komşuma Leonardit olarak bu ürünü tavsiye etmiş. 300 m² bahçesinin toprağını yumuşatmak ve iyileştirmek için, 25 kg. 40 çuval, çuvalı 15 tl. den satmış. Ben 40 çuval ürünün bahçeye fazla geleceğini düşünüyorum. Bu ürün hakkında ustaların görüşlerini alabilir miyim? Ürün bildiğimiz kömür tozuna benziyormuş, ben geçtiğimiz yıllarda Leonardit almıştım, yanlış hatırlamıyorsam 25 kg. 60 tl. vermiştim. Satıcı 25 kg. Leonarditin 300 m² bahçeye yeteceğini söylemişti. Bu ürün kaliteli midir, ne zaman ve nasıl uygulanmalıdır? Teşekkürler şimdiden. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
agaclar.net
|
Garip bir durum. Çuvalda görünen 2764 tescil numarada Er-Ka Tarım şirketine tescillenmiş,"NP'li Özel Kaplama Gübre (Fertinova NP)" diye bir şey var. Bu etiket ile pek ilişkilendiremedim. MP 24, Salaş, Kobimiz diye bahsedilen içerikler nedir, bilmiyorum. HF Azot nedir bilmiyorum. Toplam azot gibi bir şey ise %28 azot epey yüksek. 300 m2 yere 40 torba, dekara 3,5 ton gibi şey yapar ki olağanüstü fazla. İçinde gerçekten %28 azot varsa bahçede ne varsa yakması lazım. %70 leonardit denmiş. Nasıl bir leonardit olduğu belirsiz. Firmanın bir web sitesine rastlayamadım. Dolayısıyla ilave bir bilgi edinme şansı yok gibi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-10-2011
|
Azotla beraber oranların toplamı %100'ü geçiyor ki matematiksel bir hata var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-03-2011
|
Alıntı:
%70 leonardit olursa fosforda kullanılan ya di amonyum fosfor **** monoamonyum fosfor di amonyum % 22 azot %53p2o5 monoamonyumfosfat 12 azot %61 p2o5 bakın fosforda kaç kilo kullanılmış % 3 lük ila 100x3/61=4.918 kg monoamonyum fosfat kullanırsa 4.918 kg gerek diyerlerinide hesaplasak kullanılan kg 120 veya 130 kiloyu bulur büyük yanlış etiket üzeri leonarditi 15 veya 10 kilo kullanılsa 100 olanağı tutar belki |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|