![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Alıntı:
Humat leonardite göre daha hızlıdır ve toprağın yapısını daha önce değiştirir. Humat ve Leonardit gübre değil toprak düzenleyicidir. Bitkide etkisi toprağın olumlu değişiminde ortaya çıkar. Toprağın yapısı organik maddece yeterli ise bitki üzerinde daha çabuk etki için Leonardit yerine Humat kullanılmalıdır. Sizce doğru mu? ( Atış serbest, 'bence' ve 'sence' denirse bilimsellikten uzak ama tecrübeyle sabitir, kimse bi şey diyemez; ayrıca kimse kendi sorusuna kendi cevap veremez. ) |
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-04-2008
|
Alıntı:
Benim toprağımın organik madde oranı düşük: 30 cm %0.5 - 60cm %0.4 civarında. Yukarıdaki yorumunuza göre bu durumda granül ya da toz kullanmam daha doğru olur diye anlıyorum, doğru mu? Emin olmak istedim çünkü TKİ hümasın maliyeti ile toz / granül leonardit (ofre agrohum) arasında 3-4 kat fiyat farkı var. Hesap fidan başına 100cc, diğerini 1 kg olarak yapıldı. teşekkürler |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Toprağın organik yapısını iyileştirmek için _iyi değerlerde_ Leonardit kullanmak daha iyi. Nasıl açıklanır bilemem ama ben aradaki farkı gördüğüm için böyle düşünüyorum... |
|
|
|
![]() |
|
|