Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aviator34
bu delikleri el yordamıyla nasıl açabiliriz bunları araştırmak gerekiyor.ben yine de şu anda toprak analizinden sonra bu konuya derinlemesine gireceğim zaten kış dediğim gibi hiç bir şekilde bahçeye gezemiyoruz.yağmurlar dinsede bordo bulamacı atsam diye bakıyorum  ) saygılar...
|
Sn. Aviator34 takip ettiğim kadarıyla toprağınızda kl tabakası var ve fidanlarınızı kaybetme korkusuyla müdahale etmek istiyorsunuz. Benim tarlam da oldukça killi ve bir kaç noktada kil tabakası vardı. kil tabakası olan yerleri dozerle çalıları kazıtırken farkettik. fakat 25 dönüm tarlada toplam 100 mt2 civarında bir alan. oranın çukurlarını oldukça geniş açıp içinden çıkan kist parçaları tarladan uzaklaştırmıştım. Sizin fidanlar dikili olduğu için böyle bir şansınız yok tabi. Ama kuruyanların yerine yenisini dikerken bunu uygulayabilirsiniz. Gelelim diğer fidanların olduğu yere
TOPRAK BURGUSU GittiGidiyor'da 70124511
Traktörlere takılan burgu makinalarıyla toprağa delikler açtırabilirsiniz. Eğer traktör burgusu bulamazsanız linkteki ürünü inceleyin derim. Ve bu delikleri belli açtıktan sonra bol su ile hümik asit uygulayıp uzun bir süre beklettikten sonra içine dere kumu, gübre, kompost, leonardit, klinoptilolit
vb malzermeler karıştırıp çukura doldurursunuz. Fidanın etrafında en az 4 adet delik açılırsa hem kil tabakası mekaniki olarak darbe alır hem de açtığınız çukurlar drenaj vazifesi görür.
Linkteki gördüğünüz ürünle kist tabakasını geçemeyebilirsiniz o yüzden mümkünse traktöre takılandan bulun derim. bizim buralarda çukur başına 1 liradan çukur açıyorlar. Bu arada yeriniz kaç dekar ve kaç ağaç var ?