agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)

Beğeni Düzeni850Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 12-03-2012, 22:50   #1
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 20-03-2011
hümik asit ahır gübresini tobrağa uyguladık tansonra tobrağa sıkmanız daiyi olur bitkinin sezon boyunca 2 veya3 uygulama da yapabilirsiniz ahırgübresini dahaiyi elverişliolmasınıda sağlar ben ahır gübresinin içerisine leonardititde katıyorum sebzeleriçin sebzelerde izelement gübrelerde büyük bir rol oynar ülkemiz tobraklarında genelden çinko ve organik madde olarak düşük çıkıyor

limon_sever beğendi.
cebrail- Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-03-2012, 22:41   #2
Ağaçsever

ph 8civarı hümik asit %17

Eski 13-03-2012, 22:49   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-11-2011
Hümik asit, topraktaki kullanılamayan gübre bileşiklerini parçalayarak kullanılabilir hale getirdiğine göre gübreyi verirken karıştırılarak verilse, mesela 20.20.20 NPK ile karıştırılarak kullanılsa daha verimli olmazmı.

pria beğendi.
Mustafa Abdal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-03-2012, 19:52   #4
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi meraklı_amatör Mesajı Göster
Hümik asit, topraktaki kullanılamayan gübre bileşiklerini parçalayarak kullanılabilir hale getirdiğine göre gübreyi verirken karıştırılarak verilse, mesela 20.20.20 NPK ile karıştırılarak kullanılsa daha verimli olmazmı.
daha süper olur sn meraklı amatör toz hümik asiti gübre ila homojen bir karışım yaptığınızda tobrağınıza attığınız zaman daha iyi besin element lerini alır

Eski 14-03-2012, 20:59   #5
Ağaç Dostu.

pria's Avatar

Giriş Tarihi: 06-08-2009
Alıntı:
Ben borlu veya çinkolu leonardit aldığımda Çanakkale'li gübre bayileri bana her zaman bunları 15.15.15 kompoze gübreyle yarı oranda vermemi öğütledi..
15.15.15 gübre NPK'lı gübredir..20.20.20 diye yazmanız bence hatalı,böyle bir gübre yok..20.20.0 diye yazmanız lazım..çiftçilerimizin büyük çoğunluğunun kullandığı taban gübresi 20.20.0'dır..yani bu gübrede sadece azot ve fosfor vardır..leonarditi humik asite dönüştürecek potasyum yoktur..

Gbre Fabrikalar T.A..
TOROS TARIM > rnler > rn Tescil Belgeleri > Klasik Gbreler > NP 20-20-0 20-20-0

20.20.20 diye bir gübre yoktur ama, özel amaçlı, NPK 25-5-10, NPK 10-25-20, NPK 12-30-12, 23.12.9+İE gibi
gübre çeşitleri de var ama bunların fiyatının biraz yüksek olduğunu sanıyorum.

Hatırlatayım dedim..

Düzenleyen pria : 15-03-2012 saat 00:35
pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-03-2012, 22:04   #6
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pria Mesajı Göster

20.20.20 diye bir gübre yoktur ama, özel amaçlı, NPK 25-5-10, NPK 10-25-20, NPK 12-30-12, 23.12.9+İE gibi
gübre çeşitleri de var ama bunların fiyatının biraz yüksek olduğunu sanıyorum.

Hatırlatayım dedim..
Valla sayın Pria ben google'ın yalancısıyım. Kerata 20.20.20 gübre fiyatı diyince 1640 sonuç veriyor. Şaka bir yana TOROS TARIM > rnler > Bitki Besleme > zel Gbreler > Torosol 20.20.20 + TE toros da dahil bir çok firmada var. Bu arada bildiğim kadarı ile leonartidin potasyumla tepkimeye girip hümik asit vermesi için 60 derecelik bir sıcaklığa ihtiyaç var. Durum böyleyse leonartid sadece toprağın havalanmasını ve su tutmayı sağlayan vermikülit görevinde kalır sanırım.
Saygılar.

Eski 16-03-2012, 01:49   #7
Ağaç Dostu.

pria's Avatar

Alıntı:
Valla sayın Pria ben google'ın yalancısıyım. Kerata 20.20.20 gübre fiyatı diyince 1640 sonuç veriyor. Şaka bir yana TOROS TARIM > rnler > Bitki Besleme > zel Gbreler > Torosol 20.20.20 + TE toros da dahil bir çok firmada var..
Sizin 20.20.20 NPK demeniz üzerine yazdım ben bunları..Yani, çiftçimizin yaygın olarak taban, alt gübre olarak kullandığı ve 50 kg'lık çuvallarda satılan 20.20.20 diye bir gübre yoktur, bu gübre 20.20.0'dır dedim.

Verdiğiniz linki dikkatlice incelerseniz Toros'un 20.20.20 +TE gübresi özel gübredir, içinde iz elementlerde vardır, 25 kiloluktur ve damlama, yaprak gübresi olarak satılmaktadır..ve bayağı pahalıdır bunlar..Yani leonardit ile birlikte taban gübresi olarak kullanmak doğru olmaz..

Özel amaçlı 20.20.20+TE alacağınıza, 25 kilosu 80 lira falan olan ama içinde %46 potas olan ve topraktan uygulanabilen Potasyum nitrat alın daha iyi, daha ekonomik olur..Tek amacınız leonarditi çözmek için potasyum vermek ise en ekonomik olan aşağıdaki gübreyi alın..Pahalı gibi gözüksede, hesaplandığında içindeki potasyum miktarı açısından benim yazdığım 15.15.15 kompoze ve sizin yazdığınız 20.20.20 +TE'ye göre en ucuz potasyum kaynağı budur:
http://www.toros.com.tr/urunler-basl...ikAdi=Potasyum Nitrat

Eski 16-03-2012, 11:12   #8
Ağaç Dostu.

pria's Avatar

Sayın meraklı_amatör,

Günümüzde maalesef gübre fiyatları çok çok yüksek..üreticinin artık belini büküyor..bu yüzden rantabl olanı bulup seçmemiz lazım..
Bu açıdan size bir örnek hesaplama yapayım..

Diyelim ki leonardite potas sağlamak için 15.15.15 kompoze gübre aldınız..
Bu gübrenin bir çuvalında 7.5 kilo potas vardır..Bunu bir çuval gübre parasına bölersek 58 Tl : 7.5 = 7.73 Tl.. Yani bir kilo potasın maliyeti size 7.73 Tl'ye gelir..

Sizin dediğiniz 20.20.20 +TE'yi aldığınızda ise..(sanırım 25 kilosu 70 Tl civarında)..
Bunun bir çuvalında 5 kilo potas elde edersiniz..Buna göre 70 Tl : 5 = 14.Tl..Yani bir kilo potas size 14 liraya mal olur..

Benim son önerim olan 25 kiloluk Potasyüm nitratı (%46 K) aldığınızda ise bir çuvaldan 11.5 kilo potas elde edersiniz..En son sorduğumda bunun bir paketi 80 Tl idi..
Buna göre hesaplarsak 80 Tl : 11.5 kilo = 6.95 Tl..Yani bir kilo potasın size maliyeti 6.95 liraya gelir..

Dolayısıyla leonarditi humik asite çevirmek için kullanacağınız en ekonomik gübre 3. şıktaki potasyum nitrattır..İkincisi ise 50 kilogramlık 15.15.15 NPK'dır..

Eski 16-03-2012, 16:38   #9
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pria Mesajı Göster
Sizin 20.20.20 NPK demeniz üzerine yazdım ben bunları..Yani, çiftçimizin yaygın olarak taban, alt gübre olarak kullandığı ve 50 kg'lık çuvallarda satılan 20.20.20 diye bir gübre yoktur, bu gübre 20.20.0'dır dedim.

Verdiğiniz linki dikkatlice incelerseniz Toros'un 20.20.20 +TE gübresi özel gübredir, içinde iz elementlerde vardır, 25 kiloluktur ve damlama, yaprak gübresi olarak satılmaktadır..ve bayağı pahalıdır bunlar..Yani leonardit ile birlikte taban gübresi olarak kullanmak doğru olmaz..

Özel amaçlı 20.20.20+TE alacağınıza, 25 kilosu 80 lira falan olan ama içinde %46 potas olan ve topraktan uygulanabilen Potasyum nitrat alın daha iyi, daha ekonomik olur..Tek amacınız leonarditi çözmek için potasyum vermek ise en ekonomik olan aşağıdaki gübreyi alın..Pahalı gibi gözüksede, hesaplandığında içindeki potasyum miktarı açısından benim yazdığım 15.15.15 kompoze ve sizin yazdığınız 20.20.20 +TE'ye göre en ucuz potasyum kaynağı budur:
TOROS TARIM > rnler > Bitki Besleme > zel Gbreler > Potasyum Nitrat Nitrat
sn pira 3 .20 gübre vardır ama taban gübresideyil yaprak gübresidir 3. 15 3.8 diye geçer yaprak gübresi için özel hazırlanmış bir gübredir

Eski 14-03-2012, 23:39   #10
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 24-03-2009
Humik asitin tam formülü nedir arkadaşlar? Yardımcı olursanız sevinirim?

soilless Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-03-2012, 22:17   #11
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi soilless Mesajı Göster
Humik asitin tam formülü nedir arkadaşlar? Yardımcı olursanız sevinirim?
Sn. soilless bende bu hümik asit in midir cinmidir anlamaya çalışıyorum. Adı asit ama Ph değeri 8-9. Bildiğim kadarı ile Ph değeri 0-7 arası asit olarak tanımlanıyor. Tam bir formülüde yok sanırım organik bir bileşiğin tanımı olarak isimlendirilmiş. Bulduğum bazı dökümanlarda
''Humik maddelerin yapılan element analizi sonucunda bünyesinde en fazla bulunan elementlerin C, H, O, N ve S olduğu saptanmıştır. Humik asitlerin bileşiminde bu elementlerin bulunma oranları; karbon (C) %53.8–58.7, oksijen (O) %32.7-38.3, hidrojen (H) %3.2-6.2, azot (N) %0.8-5.5 ve kükürt (S) ise %0.1-1.5 düzeyleri arasında değişmektedir (Schnitzer 1978).

Humik asitin bünyesindeki fonksiyonel grupların dağılımı ise CO2H: 3.6, fenolik OH: 3.9, alkolik OH: 2.6, C=O: 2.9, OCH3: 0.6 meq/g’dır (Schnitzer 1978).''
olarak tanımlanıyor. yani su gibi basit bir bileşik değilde aşure karışımını tanımlamak için kullanılıyor. Umarım faydalı olur. sağlıcakla kalın
Not. hümik asidin eşgalini şu şekilde tariflemişler;
Name:  hümik asit.jpg
Views: 8405
Size:  12.0 KB

Düzenleyen Mustafa Abdal : 16-03-2012 saat 11:53
Eski 16-03-2012, 23:44   #12
Ağaç Dostu

Alıntı:
Sn. soilless bende bu hümik asit in midir cinmidir anlamaya çalışıyorum. Adı asit ama Ph değeri 8-9. Bildiğim kadarı ile Ph değeri 0-7 arası asit olarak tanımlanıyor. Tam bir formülüde yok sanırım organik bir bileşiğin tanımı olarak isimlendirilmiş. Bulduğum bazı dökümanlarda
''Humik maddelerin yapılan element analizi sonucunda bünyesinde en fazla bulunan elementlerin C, H, O, N ve S olduğu saptanmıştır. Humik asitlerin bileşiminde bu elementlerin bulunma oranları; karbon (C) %53.8–58.7, oksijen (O) %32.7-38.3, hidrojen (H) %3.2-6.2, azot (N) %0.8-5.5 ve kükürt (S) ise %0.1-1.5 düzeyleri arasında değişmektedir (Schnitzer 1978).

Humik asitin bünyesindeki fonksiyonel grupların dağılımı ise CO2H: 3.6, fenolik OH: 3.9, alkolik OH: 2.6, C=O: 2.9, OCH3: 0.6 meq/g’dır (Schnitzer 1978).''
olarak tanımlanıyor. yani su gibi basit bir bileşik değilde aşure karışımını tanımlamak için kullanılıyor. Umarım faydalı olur. sağlıcakla kalın
Eklenti 274287
Eşgali )) bunu çok sevdim. Eşgali yani yaklaşık olarak görünümü demek istediniz sanırım. Aşurenin formülü yazılır da Humik asitin genel formülü yazılamaz o zaman??

Yani her numunenin analizi farklı sonuç verir. Doğru mudur?

Eski 28-03-2012, 11:41   #13
Ağaç Dostu

Alıntı:
Eşgali )) bunu çok sevdim. Eşgali yani yaklaşık olarak görünümü demek istediniz sanırım. Aşurenin formülü yazılır da Humik asitin genel formülü yazılamaz o zaman??

Yani her numunenin analizi farklı sonuç verir. Doğru mudur?
Yazılanlara göre Hümik asit sabit formülasyonlu bir karışım değil. İçeriğindeki bileşikler nedeni ile farklı farklı kompozisyonlarda olabiliyor demek bu sanırım. Bir Kimyasal reaksiyon sonucu oluştuğuna göre karışıma giren leonartidin içeriği (ki buda bir mineral/karışım- hidrojen ve oksijenden miktarı ve içeriği belli su eldesi gibi, sonuç ürünün kontrollü olacağı bir girdi değil) sonuç ürünün içeriğinide etkiliyor demektir.
Okuduğum bir tez çalışmasında linyit, organik kompos, leonartid gibi farklı kaynaklardan elde edilen hümik asitin, farklı oranlarda gelişme katkısı gösterdiği sonucuna varılmıştı. Hümik asitin homojen bir karışım olmaması bu sonuca yol açıyor sanırım.
omer.tuncer beyin bir üstte belirttiği linktede özetlendiği gibi ''Organik maddeler bildiğiniz gibi, kimyasal yapıları çok kompleks olan maddeler ve humik asit örneğinde görüldüğü gibi henüz tam formülünü bile bilmiyoruz. Hele bu birde topraktan çıkarılan ürünse her bölgedeki veya her partideki ürün bir diğerinden farklı olacaktır.'' Elde edilen ürün tıpkı bir mermer gibi benzer görünümde ancak birebir aynı olmuyor.

Sonuçta kullanılması faydalı ama etkisi miktar garantili bir ürün değil. Yani daha önceden birim alandan 10 birim ürün elde ederken 10+x ürün elde ediyorsunuz ama bu X e sera gibi kontrollü bir ortamda üretim de yapılsa 2,3-5 gibi ürün miktarındaki artışı öngörecek babayiğit olmaz sanırım.

Düzenleyen Mustafa Abdal : 28-03-2012 saat 12:19
Eski 16-03-2012, 23:50   #14
Ağaç Dostu

Alıntı:

Eklenti 274287
Sn Meraklıamatör,

Bir de şu tespitiniz çok önemli, Adı asit ama PH değeri 8-9 evet gerçekten çok ilginç.

Bunları bilen üye ve misafirlerimizin bilgi desteklerini beliyoruz. Çünkü humik asit bu kadar önemli ise satınalınacak humik asitin ne olduğunu da üreticilerimizin kontrol edebilmeleri lazım.

Eski 28-03-2012, 13:45   #15
Ağaç Dostu.

pria's Avatar

Alıntı:
Bir de şu tespitiniz çok önemli, Adı asit ama PH değeri 8-9 evet gerçekten çok ilginç.

.
Evet,Docto-Humate-Suda Eriyebilir Toz Formülasyonlu Hümik Asit'in PH'ı da 8-10..

Organik Gübreler | DRT TARIM

Eski 28-03-2012, 23:16   #16
Ağaç Dostu

Alıntı:

Sn. soilless bende bu hümik asit in midir cinmidir anlamaya çalışıyorum. Adı asit ama Ph değeri 8-9. Bildiğim kadarı ile Ph değeri 0-7 arası asit olarak tanımlanıyor. Tam bir formülüde yok sanırım organik bir bileşiğin tanımı olarak isimlendirilmiş. ...... yani su gibi basit bir bileşik değilde aşure karışımını tanımlamak için kullanılıyor. Umarım faydalı olur. sağlıcakla kalın
Eklenti 274287

Evet Sn meraklı_amatör bu adı asit değeri bazik olan , in mi cin mi?

Yorumunuz çok ilginçti. Sn Ömer Tuncer'in verdiği Organik Sıvı Gübre, Humik Asit, Leonardit, Biyolojik Mücadele, Melas, Şlempe | Doğanın ve Toprağın Dostu

linkteki sessizibahçe bloğundaki yazıyı okuyunca ( ki çok detaylı bir yazı) in mi cin mi daha net anlaşılıyor,

Özellikle şu kısımlar çok dikkatimi çekti, yazarın müsaadesi ile alıntı yapacağım ve önemli kısımlarını koyu olarak belirginleştireceğim;

Yazıda özellikle şu aşağıdaki kısım dikkatimi çekti;

"Yukarıda dikkat ederseniz, humik asit için alkalide çözünür demiştik.

Bu yüzden leonardit çok yaygın bir kaç alkali ile (potasyum hidroksit, sodyum hidroksit, amonyak vb.) muamele edilerek piyasaya sıvı humik asit olarak sunuluyor.

Gerçekte bunlar humik asit değildir. Bunların literatürdeki adı humattır.

Eğer leonardit potasyum hidroksit ile muamele edilmişse (en yaygın yöntem) adı potasyum humat, amonyakla muamele edilmişse adı amonyum humat olur.

Bu yüzden bunların pH ölçümlerinde yüksek değerler çıkar.

7′nin altındaki değerler asidik olarak bilinir.

Oysa leonarditten elde edilen ve bitkisel atık içermeyen bir ürünün pH’ı 7′den daha yüksektir. Bu kafa karışıklığının temel nedeni bunların humik asit olmayıp humat olmalarıdır.

Yani leonardit kaynaklı ürünler, sıvı humik asitler değil, humik asitin tuzlarıdır.

Piyasa diliyle sıvı humik asitler, gerçek adıyla humatlar içinse daha gerçekçi bir yöntem kullanabilirsiniz.

Bir su ya da çay bardağına numune konulup üstüne bakkaldan aldığınız tuz ruhundan dolana kadar ilave edilirse siyah peltemsi çökme gözlenir. Bu humik asit varlığını kanıtlar. Köpürme oluyorsa ve çökme yoksa bu ürün içerisinde humik asit olmadığını gösterir. Büyük olasılıkla aldığınız ürün şlempe, melas veya başka bir endüstriyel bitki atığı olabilir. "

UNQUOTE

Çok net bir paylaşım. Hem tez gibi hem en yalın haliyle üreticiyi bilgilendiren bir yazı.

Eski 16-03-2012, 11:50   #17
Ağaç Dostu

Sn. Pria,
Benim bilgi alanım genel olarak toprağın üzeri ile sınırlı. Gübre ve toprak katkıları amatörce hobi sahibi olma isteği ve meraka dayanıyor. Dediğiniz gibi tarımla uğraşanlar için girdi maliyetleri oldukça fazla ve endüstrileşme fetişisti siyasiler bu konuda hiçbir iyileşme sağlamıyorlar. Tarım ve toprak konusunda yapılanlarda sadece meslektaşlarımın mekanik olarak yaptıkları sulak alanların uzun vadede çölleşmesine veya su baskınlarına yol açacak drenaj çalışmaları. Gerçi bunlar, bu konunun gündemi değil. Gübreye gelirsek 50 m2lik sebze bahçesi ve balkon çiçekleri için kullanılacak ürün miktarı maliyet olarak fazla tutmuyor ama ihtiyaç hacimde 1-2 kilo gübre bulma problemi var.
Verdiğim gübre örneği sadece misal içindi ve leonartid+gübre değil hümik asit+gübre içindi. verdiğiniz maliyet karşılaştırmasının hacimli ürün ihtiyacı olanlara faydalı olacağına eminim.
Sınırlı bilgimle karşılaştığım dökümanlarda hümik asit eldesi için leonartid+potas+ısı gerektiği ortaya çıkan bazik humad/hümidin su ile karıştırılması ile hümik-füvik asit elde edildiğini okudum. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmamak için sormak istedim, sizin ısıtmadan mekanik leonartid-potas karışımı, hümik asit üretiyormu.
Paylaştığınız değerli bilgiler için teşekkürler.
Sağlıcakla kalın.

Düzenleyen Mustafa Abdal : 16-03-2012 saat 19:32
Eski 16-03-2012, 12:35   #18
Ağaç Dostu.

pria's Avatar

Alıntı:
sizin ısıtmadan mekanik leonartid-potas karışımı, hümik asit üretiyormu.
Paylaştığınız değerli bilgiler için teşekkürler.
Sağlıcakla kalın.
Sayın meraklı_amatör,

Ben tarımsal konuları araştırmaya bayılırım ama bir noktadan sonra kafam karışıyor ve yeterli, net bilgilere ulaşmak mümkün olmuyor..Maalesef ülkemizde bazı konularda bir kakafoni, veri yetersizliği var..

Ben leonarditin çinkolu ve borlu olanını 2 yıldan beri hem tam alana hem de fidan çevrelerine veriyorum..
Bunu verirken aşağıdaki bilgilere inanarak veriyorum:

''Topraktaki azot, fosfor, potasyum, demir, çinko ve iz elementler gibi gerekli besinlerin bitki tarafından alınabilmesini en yüksek düzeye çıkartır. Potasyum, azot gibi çözünebilirliği yüksek olan elementler bitki tarafından emilmeden önce yıkanıp uzaklaşırlar. Leonardit kullanılması durumunda ise, bitki hücre zarlarının geçirgenliği artar ve bu elementler yıkanıp uzaklaşmadan önce bitki tarafından alınabilir. Öte yandan, tam tersi olarak, topraktaki fosfor K, Mg, Al ve Fe iyonları ile birleşerek inert ve çözünemez duruma geçer ve bitki tarafından alınamaz. Leonardit kullanılması durumunda bu inert bileşenler tekrar çözünebilir hale gelir ve fosfor bitki tarafından alınabilir. Gübre kullanılması (özellikle mineral gübreler) halinde leonarditin bu özellikleri gübre veriminin çok artması açısından önemlidir. ''
LEONARD0T0N FAYDALARI -

Bu nedenle hem leonardit hem de başta 15.15.15 kompoze gübreyi birlikte veriyorum..

Tüm bunların yanısıra, işi garantiye almak için bu yıl DoktorTarsa'nın ''Dokto- Humate'' nı aldım..Bu toz hümik asitin 400 gramı 12 lira..
Onuda sırt tulumbasıyla yağmur öncesinde fidan çevrelerine verdim..
Fidan başına 40-50 gram verdim..

Yani kısacası tüm besin ve toprak düzenleyicilerini aşırıya kaçmadan her yıl takviye olarak veriyorum ve gerçekten yararını görüyorum..
Çünkü fidanlık toprağım çok aşırı kumsal, organik made miktarı az..
10 yıldan beri bu ıslah işine devam ediyorum..

Bence leonarditin potas ile tepkimesine fazla kafanızı yormayın..bizler bir kimyager gibi düşünüp yapamayız bazı şeyleri..bu yüzden, kestirmeden,alın Dokto-Humate'yi..atın gitsin..zaten bahçeniz küçük..12 lirayla toprağınızın humik asit ihtiyacını giderirsiniz..

Düzenleyen pria : 16-03-2012 saat 14:10
Eski 21-03-2012, 21:18   #19
Ağaçsever

sıvı hümik asit yamımında kullanılacak su leonardit potasyum hitroksit 10 kilo ve 100 kilo bazdan tutulacak örneğin leonardit org madde %80 hümik fulvik asit %70 içeriğe sahip su 6.500 kgram potasyum hitroksit 1 kgram 2.500 kgram leonardit düşer toblam 10 kilogram eder leonardit 2.500 kilogram leonardit içerisinde % 1.500 kgram hümik asit sıvı çözelti düşüyor %15 hümik fulvik asit etmiş olur

Eski 26-03-2012, 13:52   #20
Ağaç Dostu

omer.tuncer's Avatar

Giriş Tarihi: 23-03-2008
hümik asitlerle ilgili yazı

hümik asitler ve leonarditle ilgili bir yazı faydalı olacağını sanıyorum.
Organik Sıvı Gübre, Humik Asit, Leonardit, Biyolojik Mücadele | Doğanın ve Toprağın Dostu

mrduran beğendi.
omer.tuncer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-03-2012, 14:10   #21
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-04-2008
Merhaba Arkadaşlar;

Geçtiğimiz şubat ayında sıvı haldeki humik asiti bahçeye uyguladım aynı zamanda katı haldeki leonarditi uyguladım şimdi nisan mayıs gibi gübreleme yapacağım meyve ve çam fidanlarına gübrelemeyi yaparken yeniden sıvı haldeki humik asiti kullanmalımıyım?

yardımlarınızı rica edeceğim .

Saygılarımla.

ttuzunalp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-03-2012, 18:25   #22
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ttuzunalp Mesajı Göster
Merhaba Arkadaşlar;

Geçtiğimiz şubat ayında sıvı haldeki humik asiti bahçeye uyguladım aynı zamanda katı haldeki leonarditi uyguladım şimdi nisan mayıs gibi gübreleme yapacağım meyve ve çam fidanlarına gübrelemeyi yaparken yeniden sıvı haldeki humik asiti kullanmalımıyım?

yardımlarınızı rica edeceğim .

Saygılarımla.
hümik asit ağaçın yaşına göre kilogramlarını ayarlamanız gerek örneğin 1 yaşında ağaçlar için 17 litre suya 300 gram 2 yaşını geçmiş ağaçlar için se 500 gram hümik asit 17 litre suya yalnız kışaylarında fosforlu gübre kullanmadıysanız her ağaç için 1 veya 2 kilo dap gübresi uygulamanız iyiolur hümik asit tabrağınızı düzenler ve ağaaçların fosforu azotu alımını iyisağlar daha kaliteli meyveler sağlamış olursunuz

Eski 17-04-2012, 13:01   #23
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 28-10-2011
İyi günler Cebrail bey anladığım kadarıyla hümik asit kullanımında bayağı bilgilisiniz.Hümik asitle dut ve armut ağacı çeliği köklendirmeyi ve fidan elde etmeyi düşünüyorum.Aynı zamanda ficus benjamin ve difenbahya gibi bir kaç çiçeği de köklendirme denemesi yapmayı düşünüyorum.Elimde bir kaç tane sikas soğanı da var hepsini aynı anda köklendirme fikrindeyim.İnternetten 250 ml hümik asit aldım üzerinde 10 lt suya yarım kapak karıştırın ve 1-2 saat bekletin ve toprağa dikin yazıyor.diktikten sonra kalan suyu diğer çiçeklerin toprağına döksem çiçeklere zararlı olur mu.dökeceğim su genellikle iç mekan bitkileri .Şişesinin üstünde evde kullnmayın bir şeyler yiyip içmeyin yazıyor kullanırken zehirleme etkisi yapar mı bilgi verirseniz teşekkür ederim...Bu mesajı okuyan ve bilgis olan diğer kişiler de cevap verirse teşkkür ederim saygılarımla

mmanager Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-04-2012, 13:12   #24
Ağaç Dostu

Sakaki's Avatar

Giriş Tarihi: 06-06-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mmanager Mesajı Göster
İyi günler Cebrail bey anladığım kadarıyla hümik asit kullanımında bayağı bilgilisiniz.Hümik asitle dut ve armut ağacı çeliği köklendirmeyi ve fidan elde etmeyi düşünüyorum.Aynı zamanda ficus benjamin ve difenbahya gibi bir kaç çiçeği de köklendirme denemesi yapmayı düşünüyorum.Elimde bir kaç tane sikas soğanı da var hepsini aynı anda köklendirme fikrindeyim.İnternetten 250 ml hümik asit aldım üzerinde 10 lt suya yarım kapak karıştırın ve 1-2 saat bekletin ve toprağa dikin yazıyor.diktikten sonra kalan suyu diğer çiçeklerin toprağına döksem çiçeklere zararlı olur mu.dökeceğim su genellikle iç mekan bitkileri .Şişesinin üstünde evde kullnmayın bir şeyler yiyip içmeyin yazıyor kullanırken zehirleme etkisi yapar mı bilgi verirseniz teşekkür ederim...Bu mesajı okuyan ve bilgis olan diğer kişiler de cevap verirse teşkkür ederim saygılarımla

Çelik köklendirmek için Humik asit değiil IBA kullanmanızı tavsiye ederim.
Humik asit daha çok kök geliştirme amacıyla kullanılıyor.

Sakaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-04-2012, 18:02   #25
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mmanager Mesajı Göster
sn mmanager hümik asitin hiç birzarar verecek birmaddesi yoktur çiceklerin ağaçların kökbölgesine uygulaya bilirsiniz her firmanın kendine göre bir uygulatma şekli vardır dozacı geçmeyin yeter yeni dikilmiş fidan lardan 17 litre suya 300 gram katıp iyice bir karıştırın suiçerisinde uygulayın sezon boyunca 2 ve 3uygulama iyi olur topraktan uygulama her ağaç başına 20 veya 100 gram azolur en idali 200 veya 300 gram gereklidir ağçlardan sadece yetiştirmek için bu yeterli deyil tobraktan azot fosfor potasyum ve çinko da gerekli aslında çiflik gübresinin içerisinden bu maddeler vardır azot fosfor potasyum içeriyor bunlar %1 ve2 gimi hümik asit herne ekerseniz uygulamak dahaiyibir bitki demek yukardan yazdığınız hümik asit 250 gram 10 tl demişsiniz normalde hümik asit kilosu 10 tl kilomiktarı yükseldik çe fiyat düşer 20 kiloluk bir ürün fiyatı 100 120 tl

Eski 28-03-2012, 23:19   #26
Ağaç Dostu

Yazının detaylarını değerlendirmeye devam edeceğim. (tabi ki fırsatım oldukça) ancak bu yazı, detaylarını değerlendirmek için gösterilecek çabayı hakediyor.

Eski 02-04-2012, 23:06   #27
Ağaç Dostu

Anladığım kadarı ile Leonartidin fabrikasyonu sonucu, pH 8-9 olan humadlar elde ediliyor. Bu humadlar su ile çözününcede pH 4-5 olan asidik hümik-füvik asit çözeltisi elde ediliyor.
Merak ettiğim hususlar, leonartid içerisindeki hümik-füvik asit çözülebilir, herhangi bir kimyasal reaksiyon olmadan doğrudan toprağa karışırmı.
Eğer böyleyse neden potasyumhidroksitle karıştırıp ısıtıp masraf yaparak hümik-füvik asit eldesi yapılıyor.
Leonartid öncesi ve sonrası toprağın içerdiği hümik asit miktarının ölçümünün yapıldığı bir akademik çalışma varmıdır.
Leonartid aktif çözünen bir maden olsa bile sonuç olarak bir maden olduğuna ve yukarıdaki yazılardada homojen bir karışım olmadığı belirtildiğine göre partiler, çuvallar arası etken madde homojenliği nasıl sağlanıyor.
Saygılar;

selis beğendi.
Eski 03-04-2012, 00:52   #28
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 30-03-2012
Aslında bu suali Leonardit rumuzlu arkadaş cevaplasın ki o söylediğine göre benden daha bilgili. Daha sonra da ben bir cevap yazayım. Çeşitli kaynaklar var bunları o cevapta yazarım size...

metalurjist Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-04-2012, 03:51   #29
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 01-04-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi metalurjist Mesajı Göster
Aslında bu suali Leonardit rumuzlu arkadaş cevaplasın ki o söylediğine göre benden daha bilgili. Daha sonra da ben bir cevap yazayım. Çeşitli kaynaklar var bunları o cevapta yazarım size...
Sizin benimle bir derdiniz var sanırım, ilk bir şey yazdım, sırf inadına leonarde de de turba dediniz. cevabını alınca da abuk subuk şeyler yazmışsınız. Verdiğiniz cevaplar cevap değil açık aramaktan ibaret.. kale almayacaktım ama tahrik etmişsiniz cevap vermesem de yarın sustu bilmiyor vs derdiniz..
Zaten sizin bilim çevresinin işi gücü bu, işsizlik.. Bir iş yapmak değil ona buna musallat olup milleti bezdirmek.. NE ürettin diye sorsan boş lakırdı cevabı...

neyse başka bir yanıtta bulunmayacağım gerek görmüyorum. Leonarditi alın direk toprağa uygulayın, çözülmez diyebilen varsa çıksın.. Bu millete yıllarca toprağa zehir karıştırdılar, biri çıkıp bir şey demedi. Her neyse.. Bu frorum şuan buluduğumuz, TEMEL KONULAR . bilgi yarışması ve artistilik yapma yeri değil bu sebeple ben artistik kaygısı olmadan cevap yazıyorum ve gerektiğinde alıntılarda bulundum.. amacı iş olana benim yazdıklarım yeter.. amacı işsizlik olanlar için ise demogoji yapmak lazım, bu ülkenin kaderi bu..
Leonarditin uygulanması :

Zaten leonardit konusunda çok kesin bilimsel konuşmak mümkün değil. Bilim daha emekliyor ama kendini bir şey sanan bilim adamları her tezlerini kanun gibi göstermek için nedense bilim dışı bir yola giriyorlar. Kıskançlıklarından başka bir şeyleri yok bence.. Kimin umurunda sizin tezleriniz, çiftçiye şunu söyleyin toprağa zaraı var mı, uzun vadeli uygulamada insan sağlığına etkilimidir olumsuz yönde vs..

Sizin amacınız nedir bilmiyorum ama benim amacım elimdeki iyi kalitedeki leonarditi satarak çiftçiye iyi bir ürün temin etmek. Amaç türk tarımını geliştirmek.. ayrıca sırf leonardit değil türkiye de çıkarılan tüm madenlerin tarıma katkı sağlamasını amaçlayan bir oluşum içindeyim. http://agromaden.webnode.com.tr şuan bu site yapım aşamasında ama katkılarınızı beklerim.. Sizin mesleğiniz bu ****** benden fazla bileceksiniz. Hatta bilmelisiniz de yoksa iyi olmaz.. Benim buna bir itirazım da yok ben Hukukçuyum siz metalurjist.. Yoksa sizinle kısır ve bir işe yaramayan kişisel bir tartışmaya asla niyetim de yok vaktim de naktim de )

Sorunuza gelince hiç bir firma homojenliği sağlayamıyor. Zaten dikkat edin adamlarım analiz raporlarında %60 a yakın organik madde %50 civarı humik ve fulvik asit olsa bile %30 - 35 gibi rakamlarla paketlerin üzerine yazıyorlar. Çünkü böyle bir homojenlik yok, olsaydı yazarlardı zaten malını satmak için çıka yüksek oranları. Elimde bir kaç makale var humatlar hakkında Dr. Levinskye ait, sitede de var zaten benim koymuştum çok daha önce. ama ingilizce.. dileyen sitemden baksın yukarıda linkini verdim sitenin.

Sizden daha fazla bilgi sahibi olduğumu siz iddia etmişsiniz böyle bir iddiam olmadığı gibi böyle bir saplantım ve amacımda yok. ben değil bunu siz söylemişsiniz garip ve enterasan bir tutum neyse... . ben sizin verdiğiniz "turba ile leonardit aynıdır" neredeyse toprağa ha turba atmışsın ha leonardit ha kömür diyeceksiniz.. Hatta bunu da önce ben şöyle bir uyarı yaptım piyasada kömür tozunu leonardit diye satıyorlar dikkat edin dedim. de sanki kötülük yaptım.. Benim madenim falan yok. sadece sahtekarlar var dikkat edilmesi lazım dedim.. Siz de aynalı sazan hesabı yok zaten hepsi kömür , leonardit de kömür o da kömür yok leonardit turba ile aynı şey.. bir feryat figan, gereksiz bir tepki verince bende araştırdım baktım güzel bir yazı tam size göre: buna karşı aldım copy paste yaptım hatta sitemede koydum bu yazıları, güzel oldu insanlara da iyi bir bilgi verdim, anlayan da anladı.. Sizin bu gerçeği değiştirmeye ne yapsanız gücünüz yetmeyecektir. Siz gidin linyiti kömürü veya turbayı uygulayın toprağa ne oluyor bir de leonarditi DİREK uygulayın ne oluyor görün. inatlarınıza ve tahriklerinizle sizi başbaşa bırakıyor, dediğim gibi bilimsel veri arıyorsanız rusyada bu konuda basılmış bir kitapçık var onun ingilizce çevirisinden yaralanabilirsiniz. Dr. Boris Levinsky nin sitesinde de ayrıca yine ingilizce kaynaklar var ama vaktim yok zaten sorunun cevabı da bana göre yanıtlandı.. sizin tek işiniz bu olduğu için detaylandırın ve bir bilimsel makale de siz yazın da bizler de faydalanalım, ama turba ile leonardit aynı şeydir derseniz yayınlatabilir misin bilmiyorum... Bu foruma başka yazı yazma luzümu görmüyorum.. isteyen kişisel olarak benimle iletişime geçebilir. Yine söylüyorum piyasada 6-7-8 ph lı leonardit diye bir çok madde satılıyor gidin alın deneyin bir de bendeki ürünü deneyin. PH 4,3 ... madem hepsi leonardit farkı çiftçi söylesin metalurjistler değil. çünkü madeni değil meyveyi yemek amaç..Üzümü değil bekçiyi dövmek isitiyorsanız bana gücünüz yetmez.. Gelin katkı sağlayın Türkiye tarımını canlandıralım elimizdeki madenlerle diyorum herkesten katkı bekliyorum.. Böyle bir ilk projem var sitemde detayları da var.. daha fazla tartışmak isteyen olursa özelden yazsın oradan tartışalım çok gerekliyse.. diğer konular için de ürün talep eden olursa email atabilir :

leonarditsatis@gmail.com

http://agromaden.webnode.com.tr
http://leonardit.webnode.com.tr

enginyilmaz beğendi.

Düzenleyen LEONARDIT : 03-04-2012 saat 04:20 Neden: gerekiyordu
LEONARDIT Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-04-2012, 19:43   #30
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi LEONARDIT Mesajı Göster
Sizin benimle bir derdiniz var sanırım, ilk bir şey yazdım, sırf inadına leonarde de de turba dediniz. cevabını alınca da abuk subuk şeyler yazmışsınız. Verdiğiniz cevaplar cevap değil açık aramaktan ibaret.. kale almayacaktım ama tahrik etmişsiniz cevap vermesem de yarın sustu bilmiyor vs derdiniz..
Zaten sizin bilim çevresinin işi gücü bu, işsizlik.. Bir iş yapmak değil ona buna musallat olup milleti bezdirmek.. NE ürettin diye sorsan boş lakırdı cevabı...

neyse başka bir yanıtta bulunmayacağım gerek görmüyorum. Leonarditi alın direk toprağa uygulayın, çözülmez diyebilen varsa çıksın.. Bu millete yıllarca toprağa zehir karıştırdılar, biri çıkıp bir şey demedi. Her neyse.. Bu frorum şuan buluduğumuz, TEMEL KONULAR . bilgi yarışması ve artistilik yapma yeri değil bu sebeple ben artistik kaygısı olmadan cevap yazıyorum ve gerektiğinde alıntılarda bulundum.. amacı iş olana benim yazdıklarım yeter.. amacı işsizlik olanlar için ise demogoji yapmak lazım, bu ülkenin kaderi bu..
Leonarditin uygulanması :

Zaten leonardit konusunda çok kesin bilimsel konuşmak mümkün değil. Bilim daha emekliyor ama kendini bir şey sanan bilim adamları her tezlerini kanun gibi göstermek için nedense bilim dışı bir yola giriyorlar. Kıskançlıklarından başka bir şeyleri yok bence.. Kimin umurunda sizin tezleriniz, çiftçiye şunu söyleyin toprağa zaraı var mı, uzun vadeli uygulamada insan sağlığına etkilimidir olumsuz yönde vs..

Sizin amacınız nedir bilmiyorum ama benim amacım elimdeki iyi kalitedeki leonarditi satarak çiftçiye iyi bir ürün temin etmek. Amaç türk tarımını geliştirmek.. ayrıca sırf leonardit değil türkiye de çıkarılan tüm madenlerin tarıma katkı sağlamasını amaçlayan bir oluşum içindeyim. AgroMaden şuan bu site yapım aşamasında ama katkılarınızı beklerim.. Sizin mesleğiniz bu ****** benden fazla bileceksiniz. Hatta bilmelisiniz de yoksa iyi olmaz.. Benim buna bir itirazım da yok ben Hukukçuyum siz metalurjist.. Yoksa sizinle kısır ve bir işe yaramayan kişisel bir tartışmaya asla niyetim de yok vaktim de naktim de )

Sorunuza gelince hiç bir firma homojenliği sağlayamıyor. Zaten dikkat edin adamlarım analiz raporlarında %60 a yakın organik madde %50 civarı humik ve fulvik asit olsa bile %30 - 35 gibi rakamlarla paketlerin üzerine yazıyorlar. Çünkü böyle bir homojenlik yok, olsaydı yazarlardı zaten malını satmak için çıka yüksek oranları. Elimde bir kaç makale var humatlar hakkında Dr. Levinskye ait, sitede de var zaten benim koymuştum çok daha önce. ama ingilizce.. dileyen sitemden baksın yukarıda linkini verdim sitenin.

Sizden daha fazla bilgi sahibi olduğumu siz iddia etmişsiniz böyle bir iddiam olmadığı gibi böyle bir saplantım ve amacımda yok. ben değil bunu siz söylemişsiniz garip ve enterasan bir tutum neyse... . ben sizin verdiğiniz "turba ile leonardit aynıdır" neredeyse toprağa ha turba atmışsın ha leonardit ha kömür diyeceksiniz.. Hatta bunu da önce ben şöyle bir uyarı yaptım piyasada kömür tozunu leonardit diye satıyorlar dikkat edin dedim. de sanki kötülük yaptım.. Benim madenim falan yok. sadece sahtekarlar var dikkat edilmesi lazım dedim.. Siz de aynalı sazan hesabı yok zaten hepsi kömür , leonardit de kömür o da kömür yok leonardit turba ile aynı şey.. bir feryat figan, gereksiz bir tepki verince bende araştırdım baktım güzel bir yazı tam size göre: buna karşı aldım copy paste yaptım hatta sitemede koydum bu yazıları, güzel oldu insanlara da iyi bir bilgi verdim, anlayan da anladı.. Sizin bu gerçeği değiştirmeye ne yapsanız gücünüz yetmeyecektir. Siz gidin linyiti kömürü veya turbayı uygulayın toprağa ne oluyor bir de leonarditi DİREK uygulayın ne oluyor görün. inatlarınıza ve tahriklerinizle sizi başbaşa bırakıyor, dediğim gibi bilimsel veri arıyorsanız rusyada bu konuda basılmış bir kitapçık var onun ingilizce çevirisinden yaralanabilirsiniz. Dr. Boris Levinsky nin sitesinde de ayrıca yine ingilizce kaynaklar var ama vaktim yok zaten sorunun cevabı da bana göre yanıtlandı.. sizin tek işiniz bu olduğu için detaylandırın ve bir bilimsel makale de siz yazın da bizler de faydalanalım, ama turba ile leonardit aynı şeydir derseniz yayınlatabilir misin bilmiyorum... Bu foruma başka yazı yazma luzümu görmüyorum.. isteyen kişisel olarak benimle iletişime geçebilir. Yine söylüyorum piyasada 6-7-8 ph lı leonardit diye bir çok madde satılıyor gidin alın deneyin bir de bendeki ürünü deneyin. PH 4,3 ... madem hepsi leonardit farkı çiftçi söylesin metalurjistler değil. çünkü madeni değil meyveyi yemek amaç..Üzümü değil bekçiyi dövmek isitiyorsanız bana gücünüz yetmez.. Gelin katkı sağlayın Türkiye tarımını canlandıralım elimizdeki madenlerle diyorum herkesten katkı bekliyorum.. Böyle bir ilk projem var sitemde detayları da var.. daha fazla tartışmak isteyen olursa özelden yazsın oradan tartışalım çok gerekliyse.. diğer konular için de ürün talep eden olursa email atabilir :

leonarditsatis@gmail.com

AgroMaden
LEONARDİT
sn leonardit bu tartışmalarda leonardit ve hümik asit bilgisi olanda olmayanda kararsız galiba benim mesleğim çifcilik yılardır buişin içindeyim bitkinin hangi gübreye hangi besin elementine ihtiyacı var az çok biliyoruz leonardit direk tobrağa atıldızaman faydası yokmu vardır sonuçta organik bir ürün yanlız leonarditi bir su içerisine direk koysun lar bakim çözülüyormu bin de bir ancak bu tobraktan uygulamalardada belli birsüre sonra çözülüp bitkilere faydası oluyor hümik asit öyle deyil işte hümik asit potasyum hitrok sitnen reeksiyona konarak elde ediliyor suda tobraktan çözülse zaten gerekmez bitkilere daha çapuk sonuç verilmesiiçin daha iyi bir çözüm hümik asit kullanmak hümik asit tobrağa uygulandığıan tobraktaki bitki besin elementlerini daha iyiçözüp bitkiye daha iyi yarayışlı oluyor ben bunları tahmini yazmıyorum 1 dekardeyil 100 ve 200 dekar üzerinde yıllık mısır yetiştiriyorum tobrağın aynyılarda üründe daha kalite bekleniyorsa sıvı veya katı hümik asit daha iyi sonuç çünkü özelliği sonuçta organik bir sıvı asit hümik asitte kararsız olan lar ziraatçı arkadaşlardan danışıp öğrensinler

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:31.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025