View Single Post
Eski 20-02-2012, 21:37   #763
Remzi Sarıoğlu
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 23-10-2008
Müsaade ederseniz sizlere özrünüze sığınarak sayın arkadaşlar demek istiyorum. Ben leonardit ile altı yıldır beraber yaşıyorum. 2011 yılı kasım ayında 8 bin dönüm araziye hükmeden biri beni aradı ve leonardit istedi. Bende kendisine yanında konsantre hümik asit ile birlikte gönderdim.
Onbir yıllık bir sera olduğunu ve her seferinde onbeşer tondan iki sefer ürün aldıklarını anlattı. En son ekimde ürün telef olmuş çünkü hiç bir ürün alamamışlar. Kasım 2011 de salatalık ekmişler ve aralık ayında ürünü uyutmayı planlamışlar. 22 kasım tarihinde bizim leonarditi uygulamışlar. Şimdi sizlerle neticeyi ve bana veridikleri cevabı paylaşıyorum.
(Topraktaki organik maddenin önemini vurgulama açısından, organik madde miktarı % 1 in altında olan sera toprağında 16.11.2011 dikim tarihli hıyar fidelerine 22.11.2011 tarihinde Sn. behramkale'nin demo günderdiği worl humus (leonardit,humik+fulvik asit %69)ve konsantre humik asit uygulamalarının sonuçlarını paylaşmak isterim.Şu ana kadar alınan sonuç mükemmel.)
16.11.2011 dikim tarihli hıyar fidelerine 22.11.2011 tarihinde Sn. behramkale'nin demo günderdiği worl humus (leonardit,humik+fulvik asit i)ve konsantre humik asit uygulamalarının sonuçları paylaşmaya devam edelim.

Uygulama yapılan alan 2 dekar (2000 metre kare)
Uygulama yapılan serada geriye dönük 12 yıdır üretim yapılmakta.(erken baharlık ve geç güzlük olmak üzere yılda çift dikim) Bu yıl için tek dikim.
Uretim şekli konvansiyonel.
Üretim yapılan toprağın bazı özellikleri: Killi tın,Ph 7,8 ,Organik madde 1.3
Bu yılki olumsuz hava koşullarına rağmen şu ana kadar alınan ürün 5 ton.(Haziran 2012 başına kadar tahmini tonaj,20 ton/dekar)

Eklenen Resimler

Remzi Sarıoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön