![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Acı biber çeşitlerindeki değişim de benim gözlemlediğim kadarıyla, hep acılıklarının azalması yönünde seyrediyor. Farklı bilgi ve gözlemlerinizi paylaşırsanız sevinirim. |
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Moderatör
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Geçen seneki benim gözlemlerim; Yapraklarda sizin de belirttiğiniz gibi yer-yer yeşile kayma, çiçek ve meyve rengi aynıydı. Bitki yapısı ve meyveler daha ufak kalmıştı. Tadındaki acılık biraz azalmıştı. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
İç mekanda biber tohumu ekimi
27 Şubat 2013' den Tohum ekimi için kullanacağımız şeffaf plastikten kapaklı ambalaj kapları ![]() Küçük olanı 12 kuruş, büyüğü 18 kuruş'dan satın aldık. ![]() Metal tepsi 40 kuruş ![]() Tabanına ve kapağına delikler açtık. ![]() Tohum ekim harcımızla kaplarımızı doldurduk. Aslında sadece torf kullanmamız gerekirdi. Ancak bu sefer kafamıza göre bir harç hazırlayıp denemek istedik. Harcımız; 1 ölçü elenmiş keçi gübresi, 1 ölçü perlit, 1 ölçü zeolit, 1 ölçü torf, 2 ölçü cocopeat ve 9 ölçü elenmiş bahçe toprağından oluşmakta.. ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
İç mekanda biber tohumu ekimi devamı
27 Şubat 2013' den Tohum yataklarını hazırladık. ![]() Biber tohumlarını eşit aralıklarla yerleştirdik. ![]() Tohumların üzerini 1 cm kadar harcımızdan serpeleyip kapattık. Hafifce sıkıştırdık. Harcımızı oymadan, tohumları oynatmadan dikkatlice nemlendirdik. ![]() 16 çeşit biber tohumunun ekimini bitirdik. ![]() Mini sera vazifesi görecek olan kaplarımızın kapaklarını kapatıp petek üzerine yerleştirdik. ![]() |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Moderatör
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Kış aylarında bahçemiz
25 Şubat 2013' den Büyüklükleri fındık ile ceviz arası muhtelif boylarda değişen pomza taşı'nı sebze adalarımızın en alt bölümüne 10 cm kalınlığında seriyoruz. Drenajı sağlama, toprak nemini muhafaza etme, toprak altında yeterli hava boşlukları oluşturma gibi avantajları var. ![]() Pomza taşının üzerine 5 cm kalınlıkta bims döşüyoruz. (pirinç ile mercimek arası muhtelif boylarda) ![]() Bu günlerde hasat edebileceğimiz sadece taze yeşil soğan (sera içinde) ![]() İnce-ince doğrayıp, bir tabağa döşüyoruz... ![]() Üzerine tavada iyice pişmiş ince bir tabaka halinde yumurta (basit ama bıkmadığım ender lezzetlerden...) ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|