![]() |
|
![]() |
#421 |
/
Giriş Tarihi: 17-01-2013
|
Merhabalar arkadaşım.Sn heyyamola Nasılsınız.Yıldız ları ne zaman ekeceksiniz.Haber verin de bende korkuyorum havalardan yanıma destek arıyorum.Saygılar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#422 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2011
|
bahçeniz ve çiçekleriniz harika |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#424 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Yıldız yumrularını şimdiye kadar hep mayıs ayı başlarında dikmiştim. Bu sene 15 nisan gibi dikmeyi düşünüyorum. (Dış mekanda asıl yerlerine) Ayrıca mart sonunda sera içine dikim yapmayı da planladım. Seraya diktiklerimin ilk sürgünlerinden, kontrollü ortamda çelik yapma niyetim de var. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#425 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2012
|
Sn. heyyamola, Bahce uygulamalarinizi severek takip ediyorum. Yetistirdiginiz sebzeler arasinda izolasyon mesafesinin korunmasi, fiziksel bariyer olusturma, elle tozlama gibi capraz tozlasmayi en aza indirecek onlemler aliyor musunuz? Almiyorsaniz, bugune kadar bu konuyla ilgili sorun yasadiginiz durumlar, yetistirdiginiz geleneksel tohumlarda ertesi sene aslina uygun olmayan hasat aldiginiz oldu mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#426 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-01-2012
|
MErhaba; Bu ne güzellik sebzeler, meyveler, çiçekler MAşallah nazar değmesin.Çok keyif aldım bahçenizi gezerken.Bir taraftanda duygulandım memleketimin vişnesi birde yeşil nohutu görünce.Çocukluğumu hatırladım.Nasılda güzeldir taze nohut ama tadına bakmayan bilmez.Eskiden pazarlarda satılırdı deste deste.Bahçenizin keyfini çıkarın bizim içinde keyiflenin. Sağlıkla kalın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#427 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ziyaretiniz ve ufkumuzu açan güzel sorularınız için teşekkürler... Çapraz tozlaşma konusunda bizi en çok zorlayan biber çeşitleri... Birçok çeşidi bir arada yetiştirdiğimizden, kimisinde ufak çaplı, kimisinde daha büyük ölçekte açılmalar, çeşit özelliğinden sapmalar gözlemledik. Çeşitler arasında mümkün olduğunca fazla mesafe bırakmak, bir çeşidi sera içinde diğerini açık alanda yetiştirmek, çok hassas çeşitlerde çiçek açar-açmaz elle tozlaşma yapıp akabinde çiçeği, tül, tülbent gibi malzemeyle izole etmek, çapraz tozlaşmayı engellemek adına yaptığımız uygulamalar... Domateslerde şimdilik bir sorun yaşamadık. Hiçbir önlem almadığımız halde domates çeşitlerinde herhangi bir değişikliğe rastlamadık. Ancak her sene yeni çeşitleri de denediğimizden ucu açık bir serüvenin içindeyiz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#428 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yaşam boyu keyifli olmanızı dilerim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#429 |
/
Giriş Tarihi: 17-01-2013
|
Epey oldu resim yükleme yeli ,Sn heyyamola,Nasılsınız.Saygılar.Bahçe ne durumda. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#430 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2012
|
Ben de domatesleri cok yakin yetistiriyorum. Domateslerde capraz tozlasmanin %5'e kadar ciktigi biliniyor. Bir de eski ve modern domateslerin capraz tozlasmaya yakalanma oranlarinin cicek yapilarindaki farkliliktan dolayi farkli oldugu biliniyor. Aci biber cesitleri arasinda da capraz tozlasma tatli olanlara gore daha cok goruluyor. Sizin aldiginiz onlemler oldukca profesyonel. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#431 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler sayın gülenyüz, fırsat buldukça paylaşımlarımıza devam edeceğiz. Bahçe çalışmalarımız için toprağımızın tavına gelmesini bekliyoruz. Sadece pazar günleri bahçemize gidebiliyoruz. Gelecek pazar gününden itibaren yoğun bir çalışma temposu bizi bekliyor. Yapılacak çok iş var. Zamanımız elverdiği, gücümüzün yettiği kadarıyla yapmaya çalışacağız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#432 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Acı biber çeşitlerindeki değişim de benim gözlemlediğim kadarıyla, hep acılıklarının azalması yönünde seyrediyor. Farklı bilgi ve gözlemlerinizi paylaşırsanız sevinirim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#433 | |
Moderatör
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#434 |
Ağaç Dostu
|
Kış aylarında bahçemiz
25 Şubat 2013' den Büyüklükleri fındık ile ceviz arası muhtelif boylarda değişen pomza taşı'nı sebze adalarımızın en alt bölümüne 10 cm kalınlığında seriyoruz. Drenajı sağlama, toprak nemini muhafaza etme, toprak altında yeterli hava boşlukları oluşturma gibi avantajları var. ![]() Pomza taşının üzerine 5 cm kalınlıkta bims döşüyoruz. (pirinç ile mercimek arası muhtelif boylarda) ![]() Bu günlerde hasat edebileceğimiz sadece taze yeşil soğan (sera içinde) ![]() İnce-ince doğrayıp, bir tabağa döşüyoruz... ![]() Üzerine tavada iyice pişmiş ince bir tabaka halinde yumurta (basit ama bıkmadığım ender lezzetlerden...) ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#435 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Geçen seneki benim gözlemlerim; Yapraklarda sizin de belirttiğiniz gibi yer-yer yeşile kayma, çiçek ve meyve rengi aynıydı. Bitki yapısı ve meyveler daha ufak kalmıştı. Tadındaki acılık biraz azalmıştı. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#436 |
Ağaç Dostu
|
İç mekanda biber tohumu ekimi
27 Şubat 2013' den Tohum ekimi için kullanacağımız şeffaf plastikten kapaklı ambalaj kapları ![]() Küçük olanı 12 kuruş, büyüğü 18 kuruş'dan satın aldık. ![]() Metal tepsi 40 kuruş ![]() Tabanına ve kapağına delikler açtık. ![]() Tohum ekim harcımızla kaplarımızı doldurduk. Aslında sadece torf kullanmamız gerekirdi. Ancak bu sefer kafamıza göre bir harç hazırlayıp denemek istedik. Harcımız; 1 ölçü elenmiş keçi gübresi, 1 ölçü perlit, 1 ölçü zeolit, 1 ölçü torf, 2 ölçü cocopeat ve 9 ölçü elenmiş bahçe toprağından oluşmakta.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#437 |
Ağaç Dostu
|
İç mekanda biber tohumu ekimi devamı
27 Şubat 2013' den Tohum yataklarını hazırladık. ![]() Biber tohumlarını eşit aralıklarla yerleştirdik. ![]() Tohumların üzerini 1 cm kadar harcımızdan serpeleyip kapattık. Hafifce sıkıştırdık. Harcımızı oymadan, tohumları oynatmadan dikkatlice nemlendirdik. ![]() 16 çeşit biber tohumunun ekimini bitirdik. ![]() Mini sera vazifesi görecek olan kaplarımızın kapaklarını kapatıp petek üzerine yerleştirdik. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#438 | |
Moderatör
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#439 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-10-2012
|
Sn. heyyamola Resimli anlatımlar çok güzel olmuş elinize sağlık. Bizde sayenizde öğreniyoruz kolay gelsin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#441 |
Ağaç Dostu
|
3 Mart 2013' den Soğanlı çiçeklerimizi grublar halinde dikmiş, grublar arasında dahlia yumrularını dikebilmek için boşluk bıakmıştık.. ![]() Çiçekleri geçtikten sonra, hiç dokunmayıp, olduğu yerde bıraktığımız anemon pençelerinden (toprak altındaki küçük yumrumsu köklerinden) tekrar filizlenmiş.. ![]() Bir hafta önce açan sarı çiğdem, artık solmaya başlıyor.. ![]() Diğer çiğdem çeşitleri, yeni-yeni çiçek açıyor.. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#443 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sayın heyyamola; maşallah herşey çok güzel... Ellerinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#448 |
Ağaç Dostu
|
9 gün önce ekilen biber tohumları çimlenmeye başladı. (22-24 derece sıcaklık ve yarı ışıklı bir ortamdaydılar) ![]() Hemen kapalı balkonumuza taşıdık. Balkonumuz gece en düşük 4 derece, gündüz en yüksek 18 derece civarında ve bol ışıklı bir ortam... ![]() Bugün topladığımız mavi selvi kozalak ve tohumları ![]() Minik kozalakların üstden görünümü ![]() Yandan görünüm ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#449 |
Ağaç Dostu
|
Büyük ağaçların genelde yüksek dallarında asalak olarak yaşayan ökse otu ![]() İncelemeye aldık.. ![]() Kayısı dalıyla nasılda bütünleşmiş.. ![]() Galiba bunlar da meyveleri.. (Aman dikkat!.. çok zehirliymiş) ![]() Beyaz frenk üzümüne benziyor. (Zehir de bal kasesinde sunulurmuş) ![]() Düzenleyen heyyamola : 19-03-2013 saat 22:43 Neden: Meyvelerin zehirli olduğu bilgisi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#450 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Selvi kozalakları; ben hep kozalakları nerede görsem nereye denk gelse hemen toprağa gömüyor idim. Demek ki içindeki tohumları gömmek gerekiyor imiş. Yanlış biliyormuşum, bilgi için teşekkürler Sayın heyyamola. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|